Бивш служител на МИ-6: Москва смята, че може да разруши ЕС

Лондон обаче не отчитал реално заплахата
23 окт 2021 13:34, Елка Василева
97
Бивш служител на МИ-6: Москва смята, че може да разруши ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият служител на британското външно разузнаване МИ-6 Кристофър Стийл заяви в ексклузивно интервю за Скай нюз, че руското ръководство смята, че е „във война“ с Великобритания и че руската враждебност към Запада се засилва все повече.

Кристофър Стийл, авторът на прочутото досие за Доналд Тръмп, който говори за първи път за медия след публикуването му, заяви, че Кремъл е убеден, че е във война с Великобритания и нейните съюзници, но Лондон не отчита реално заплахата.

Бившият шпионин твърди още, че разполага с доказателства за враждебното отношение на Русия срещу Великобритания, включително по време на референдума за Брекзит.

Става дума за постъпления от мръсни пари на Острова и инвестирането им в стратегически индустрии и опити за финансиране на кампании преди референдума за Брекзит и референдума за независимост на Шотландия. Той каза още, че Москва смята, че може да разруши ЕС и че Русия е истинска заплаха за блока.

Кристофър Стийл, който е работил за тайните служби в продължение на 20 години, включително в британското посолство в Москва, е смятан за един от най-добрите британски експерти за Русия. Той сподели пред "Скай нюз", че по време на почивка със съпругата му на Карибските острови около 18 месеца, след като името му се появява като автор на досието за Тръмп, е получил ясен знак от руското разузнаване, че е следен и предупреден, че не може да се укрие.
 


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То пък Москва като има нужда да го разрушава, той сам си се разрушава с всевъзможни гл уп ости, даже надмина СИВ и квито бяха там комунистически прос то тии
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Англосаксонската преса управлява с измишльотини, тоя каза това, ония каза онова, ама кой е тоя, истина ли е това, неговото мнение ли е миродавно или са го накарали да се изкаже така,че да го публикуват няма значение.Важното е хората да са побъркани и хаоса да продължава.
89
2
 
1
 
! Отговори
Москва преди 1 месец
Там спазват една нашенска пословица по отношение на ЕС: "Не бъркай в ла й но, да ти мирише!"
88
1
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
тоя е бивш, защото е изтрещял, съчинява глупости и нарочно не е освидетелстван .. като у нас голма част от кандидатите за президент
87
12
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 1 месец
Когато британците говорят и господ мълчи пред фактите
86
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не Русия, а Великобритания с излизането си от ЕС иска да го разруши.Съвсем по английски, не съм аз ами едикой си.
85
1
 
16
 
! Отговори
... преди 1 месец
ЕС сам се унищожава. Вместо да се концентрираме върху обща инфраструктура, сигурност, корупция итн ние се концентрираме върху правата на Геiове, транс сексуални и прочие.
84
10
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Мужиците да знаят едно. Пътят за Европа минава през САЩ. Най-добре да си кротуват.
83
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е нужно Москва да прави каквото и да било, за да се разруши ЕС. Достатъчно е цир_кът с Ковид да продължи и ЕС ще се саморазруши. Скоро и ние ще го напускаме, като гледам как се опитват да ни жигосват като до...итък. Щом ЕС се е превърнал във фашистки съюз, то ние нямаме работа там.
82
1
 
20
 
! Отговори
Зъбар преди 1 месец
Москва да разруши ЕС ??? Ха ! ЕС се руши сам заради зелено-джендърските си глупости. А колкото до Брекзитания, да погледнат първо собствената си *** и да не дават акъл.
81
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-правилното заглавие 7"Москва смята, че ЕС ще се саморазруши"
80
3
 
16
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 месец
ЗАЩО НИ ОБЛЪЧВАТЕ С ГЛУПОСТИТЕ НА ТОЯ ПОБЪРКАНЯК?ДРЕМЕ И НА РУСИЯ ЗА Е.С.АКО СА ИСКАЛИ ДА ГО РАЗРУШЪТ ОТДАВНА ДА Е ФАКТ.РУСИЯ НЕ Е АГРЕСИВНА СТРАНА.БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ С.А.Щ. НЕ СА ЗАРОБИЛИ ЦЯЛ СВЯТ.
79
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Москва ако иска, може да спре търговията с газ след приключване на договорите. Може да го пласира другаде защото зелената енергия ще почака. Това ще е края на богатия ЕС. Това бе казано от някакъв фактор в ЕС.
78
1
 
2
 
! Отговори
Страстите Христови преди 1 месец
много сте добри за грешните навици и поведения,ама да търсите Бог в Божието Слово не ви интересува страстите ви са по важни впрегнете енергия да помагате не да рушите хора енергизирани не от похот и страсти,а от Божията Сила и Божията Воля
77
3
 
4
 
! Отговори
БСП преди 1 месец
хората сами се разрушават не спазват правилата свободия не мислятпушат,алкохол,глупави подавания от медии моделиране на зли имиджи има само два пола мъжки пол и женски пол стига с вашите лъжи овцете в кошарата на зли пастири крадливи вълци
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименДаааа, бееее, точно "руската пропаганда" накара Англия да излязат от ЕС и веднага да направят съюз между Англия и бившите английски колонии - Австралия, Канада,САЩ , хахаха!
75
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На зспадните либервдти все Русия им е ***** в гащите. Не се виждат какви идиотии сътворявят нон стоп. С тази зелена сделка еврозелките сами ще разпаднат ЕС. Нямат нужда от помощ изобщо!
74
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дърт козел ,Путин Каьа че може да ликвидира САЩ за полувин час ,я помисли за колко минути че разруши еврогейовете
73
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Англия има едно от най-добрите разузнавания в света, дори може би най-доброто, но какаво от това, след като през последните 3-4 века водят напълно неадекватна политика, вредяща дори на самата Англия и превърнала Англия в жалка марионетка. Европа не ви е враг,нито пък Русия, вие сами си вредите с недалновидни, глупави решения. Русия дори ви помогна и ви спаси,защото ПСВ и ВСВ ги започнаха анличаните и ако Русия не се беше намесила, Англия днес щяха да говорят на немски език,да са част от Германия
72
0
 
9
 
! Отговори
Мислете аналитично преди 1 месец
До РУССКИЙ ОККУПАНТ - Великобритания и Западът като цяло или определени висши кръгове на ционисткия капитал? Отговори си на този въпрос, а после направи една историческа справка, за да се увериш кой управлява Русия и СССР след Гражданската война, последвала Октомврийския преврат, а също и в чии ръце отиде по-голямата част от богатството на Русия след приватизацията там в постсоциалистическо време.