В Гърция расте броят на починалите с коронавирус

Увеличават се и интубираните пациенти в болниците
Обновена: 31 окт 2021 21:40 | 31 окт 2021 21:34, Веселина Йорданова
131
В Гърция расте броят на починалите с коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на смъртните случаи от Covid-19 и интубираните пациенти нарасна значително днес в Гърция.

Гръцките здравни власти обявиха 2727 нови случая на коронавирус за 24-часовия период, както и 44 смъртни случая.

В интензивни отделения се намират 421 интубирани пациенти спрямо 404 ден по-рано и 391 миналата неделя.

Най-голям брой случаи е регистриран в района на Атика, който включва столицата Атина - 537, следван от Солун - 447 и Лариса - 226.

От началото на пандемията има 742 170 потвърдени случая на коронавирус с 15 938 смъртни случая.

„Трудностите са пред нас; ако не направим нещо, за да спрем този курс на растеж на заразените, средната стойност до 16 ноември може да достигне дори 5000 случая” предупреди Димостенис Саригианис, професор по екологично инженерство в Университета в Солун.

Говорейки по телевизия Skai, Саригианис подчерта необходимостта от повече тестове, като ваксинираните правят самотест веднъж седмично, за да се спре последната пандемична вълна, предаде БГНЕС.

Той каза, че този тест за самодиагностика трябва да се заплаща от работодателите или държавата, защото би било несправедливо ваксинираните да го плащат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: Гърциякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Колко дни трябва да изчакаме ? Един познат ми каза 666 дни за да се отключи числото на звяра. После ще имам някакви способности като на Дарт Вейдър :)25 милиона се ваксинират всеки ден :) Сигурно ще изместим центъра на планетата или ще разместим магнитното ядро ?!?!
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в бг бройката е висока заради пътеката, реално починалите са предимно от мръсния въздух, инфаркт, инсулт и т.н., но всичко слагат да е ковид, да се всяка стрес и да се прибират милиони
35
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 30 Днес в Неделя 150 по БНР водещият зададе следният въпрос на министър Кацаров:"Как ще обясните факта,че 50% от намиращите се в интезивен сектор в Австрия са вакцинирани?" На което Кацаров не можа да отговори нищо смислено,нещо посдъвка там и това е.
34
3
 
12
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Тия пък какво реват! Ние имаме по 240 умрели на ден и не ни пука.
33
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е смисълът от сертификатите и инжектирането с тези експериментални течности, след като инжектираните умират и се заразяват с вируса точно толкова колкото и от чистите, а също така и инжектираните разнасят вируса. Разликата е само, че инжектираните имат в кръвта си клетки от абортирани човешки бебета, а чистите нямат.
32
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксинираните са бомба със закъснител, времето ще им го докаже
31
3
 
23
 
! Отговори
vvvv преди 2 години
Последните проучвания доказват, че няма разлика между ваксинирани и неваксинирани по отношение както на заразяването им, така и при разпространението на вируси. Ако някой твърди обратното, значи манипулира хората
30
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция новите случаи са два пъти по-малко от новите случаи в България на човек от населението, а починалите са пет пъти по-малко. В Гърция напълно ваксинираните са 59,5%, а в България не е ясно колко са - някъде между 22% и 45%.
29
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
От 1 декември САЩ спират да използват PCR тестове за диагностиката на Ковид.Били ненадежни и често резулататите от тях били подвеждащи.Не е фейк новина,а напълно достоверна информация от там.
28
4
 
12
 
! Отговори
Коринтяни 2, 6:17 преди 2 години
Във видео посланието на атонските монаси от Света гора в Гърция по повод използването на клетки от абортирани бебета във ваксините се казва. "Тези нещастни жертви които предоставят телата си за експерименти с тези недобри течности, как може да очакват добри резултати. Ако нашата плът и без това е немощна, колко по-немощна ще стане ако доброволно я отдадем на чужди и недобри експерименти. Какви да са нашите действия, имаме апостолския ответ-"Затова излезте из средата им и се отделете, казва Господ, и до нечисто се не допирайте, и Аз ще ви приема".
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Последните проучвания в САЩ показват, че неваксинираните се заразяват шест пъти по-често от ваксинираните". - дай линк с повече информация кой по-точно в САЩ е правил изследването, по какъв метод, сред колко случая, от колко щата. Иначе това което си написал е просто една плоска лъжа.
26
2
 
5
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Нема път а съ варцинирвъъми. Та а видите виъ! Оти сте шашавите.
25
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скоро не само ще разсте, а ще измират масово до последния ваксинирал се, защото не проумяха, че са участници в световен експеримент за който дори се подписват, че сами ще си поемат отговорноста
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що така бе, нали там всички са ваксинирани!
23
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последните проучвания в САЩ показват, че неваксинираните се заразяват шест пъти по-често от ваксинираните.
22
6
 
3
 
! Отговори
Маамут преди 2 години
Язе ви забранявам да съ ванцинирвъте бе шашавите бъгъре. Вит требе да си отваате оттатикъ.
21
4
 
21
 
! Отговори
Антиманти преди 2 години
Нале у Гръция беа много набоцкани? Нале боцкането ке не врънеше към нормалността? Оти става така? Ке кажат ли са от СЗО-то?
20
5
 
31
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Ами нормално резултата от ваксинацията е видимТова показва изследване на университета в Тел Авив. Проучването сравнява близо 400 души. Те са имали положителен тест за коронавирус 14 или повече дни, след като са получили една или две дози от ваксината. Сравнени са със същия брой неваксинирани пациенти със заболяването. Сред ваксинираните степента на разпространение на варианта е осем пъти по-висока от тази на неваксинираните
19
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните - развъдници на нови щамове. Престъпници.
18
12
 
36
 
! Отговори
Смърф преди 2 години
Оказа се, че това не са ваксини а някакви бълво-чи с цел да ви увредят здравето в дългосрочен план. Младите с и без ваксина ще го изкарат леко. Възрастните не. Това е просто и ясно. Оставето този вирус да мине през хората и да изчедне от самосебе си.