Грузия скочи на Русия заради НАТО

Членството в Алианса е суверенно решение на Грузия, заявиха от Тбилиси
11 дек 2021 13:55, Красимир Ангелов
97
Грузия скочи на Русия заради НАТО
Снимка: БГНЕС

Грузинското външно министерство счита за неприемливо изявлението на руското външно министерство за необходимостта да се отхвърли решението от срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 г., че Грузия и Украйна ще станат членове на алианса.

Грузинското външно министерство също смята, че решението от срещата на върха в Букурещ е повторено на всички следващи срещи на НАТО. Членството в НАТО е суверенно решение на Грузия, което се основава на „непоклатимата воля на мнозинството от грузинското население“. Тази цел е отразена в конституцията, допълват от МВнР в Тбилиси.

Руското МВнР публикува в петък изявление за диалога със САЩ и други западни страни. Според този документ Русия настоява да изработи в определен период от време сериозни дългосрочни правни гаранции за сигурност със страните от НАТО.

Руското външно министерство също така смята, че е във фундаментален интерес на европейската сигурност да се отрече официално от решението на срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 г., че Украйна и Грузия ще станат членове на алианса.

Според Москва това е в противоречие с ангажимента на лидерите на всички участници в ОССЕ, съгласно което държавите да не укрепват сигурността си за сметка на сигурността на другите, отбелязва БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: НАТОРусиягрузия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45......Стой си анонимен, като си аненцефал! Сакън някой да не научи кой си, че е срам! По-дебилски прогнози не бях чел! Много сте смешни в надеждите си Китай да превземе Сибир! Всеки китайски офицер е чел "Изкуството на войната" и може да цитира мисли от Сун Цзъ, Лао Цзъ и останалите мъдреци! На големия парад преди 2 години блоковете от китайски красавици маршируваха и пееха "Катюша"! Правят съвместни учения и сухопътни, и морски! На янките им се тресат гащите от ужас!
57
3
 
7
 
! Отговори
Бранко цървенковски преди 2 години
Това ми звучи като Македония скочи Китай, шегобийци
56
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45 Всичко това не може да се случи, защото САЩ се грижат за териториалната цялостност на всички страни по света.
55
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грузия скочила на Русия! Тя и скочи през 2008 година. Така наречената война продължи 5 дни.
54
19
 
7
 
! Отговори
Надута гайда преди 2 години
Пиянките да си гледат копината и да оставят останалите да живеят както те искат. Не спряха да се мешат навсякъде, където са нежелани. Тук е същата работа, не ни оставят и нас със техните платени ***- писачи
53
5
 
18
 
! Отговори
Крим е руски преди 2 години
Свикнаха ли западните лицемери в Англия, Франция и САЩ и слугите им в България??
52
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бълхата скочила на мечката................хаха..............голям смях!!!
51
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грузия скочила... един вид някаква ***, скочила на слона, а той дори не разбрал. Ако случайно я настъпи по време на "скачането" дори мокро от нея няма да остане.
50
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е Зло.
49
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще продължава да бъде някакъв фактор докато играе по свирката на Китай. Но свирката на Китай непрекъснато засилва темпото.
48
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз мисля че Украйна трябва да се поучи от опита на Грузия, и да не пипа руските републики, щото и господ няма да може да ги опази.
47
10
 
1
 
! Отговори
Ук преди 2 години
от тези статии разбира човек как бай ти Г иска да живее. Западен стандарт с русив военно, после като му кажат че е пачунга се сърди
46
25
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Светът псе по-малко обича Русия. А тя е по-малко от 2% от населението на човечеството. С две думиса дребна риба.
45
8
 
21
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Не забравяйте руската поговорка,,Свят без Русия не ни е необходим,,
44
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като запален русофил съм възмутен от поведението на НАТО. Искат да влезнат в кабинета на товарищ Путин и да се настанят на бюрото му.
43
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усетиха се ,че като мълчат гомор утре и тях смаже. Трябва всички окупирани държави от раша да я атакуват заедно . Няма иначе отърване от тея болшевики. Кой е джуджето да каже, кой с кого ще дружи ? Коя е Русия да казва Украйна, какво ще прави със своето бъдеще?
42
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължеие... Ядреното оръже на Русия ще бъде конфискувано и нарязано, воените технологии на Русия ще попаднат в ръцете на САЩ и Китай. И чак тогава станалите руснаци ще проумеят и оценят какъ президент са имали, но ще е твърде късно,Русия в този си вид, ще е престанала да съществува.
41
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искате ли да ви кажа какво ще се случи с Русия след Путин? Власта ще премине в ръцете на хибрид, нещо подобно между Горби и Елцин! Между Бившете Азиатски републики на СССР ще се възпламенят отново тлеещите въоръжени конфликти. В този Хаос Китай ще завземе Сибир, а Япония Далечния Изток. Русия ще се разпадне на множество "царства". Калининград ще се отдели от Русия. Крим ще се превърне в американски протекторат или в турски вилает. Русия ще се свиие до Московия. Продължава.
40
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Част от коментиращите тук явно не разбират, че не става въпрос само за военна мощ,а зачитането на законните държавни граници. Руският диктатор го раздава, че иска мир, тогава да спре да разправя как щели да отговорят на всяка атака,а още повече да се прави на остроумен. Комунизмът до това води - тотална параноя, че някой ти мисли злото.
39
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грузия къде се бута между шамарите?!