Грузия скочи на Русия заради НАТО

Членството в Алианса е суверенно решение на Грузия, заявиха от Тбилиси
11 дек 2021 13:55, Красимир Ангелов
97
Грузия скочи на Русия заради НАТО
Снимка: БГНЕС

Грузинското външно министерство счита за неприемливо изявлението на руското външно министерство за необходимостта да се отхвърли решението от срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 г., че Грузия и Украйна ще станат членове на алианса.

Грузинското външно министерство също смята, че решението от срещата на върха в Букурещ е повторено на всички следващи срещи на НАТО. Членството в НАТО е суверенно решение на Грузия, което се основава на „непоклатимата воля на мнозинството от грузинското население“. Тази цел е отразена в конституцията, допълват от МВнР в Тбилиси.

Руското МВнР публикува в петък изявление за диалога със САЩ и други западни страни. Според този документ Русия настоява да изработи в определен период от време сериозни дългосрочни правни гаранции за сигурност със страните от НАТО.

Руското външно министерство също така смята, че е във фундаментален интерес на европейската сигурност да се отрече официално от решението на срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 г., че Украйна и Грузия ще станат членове на алианса.

Според Москва това е в противоречие с ангажимента на лидерите на всички участници в ОССЕ, съгласно което държавите да не укрепват сигурността си за сметка на сигурността на другите, отбелязва БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: НАТОРусиягрузия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
35
 
14
 
! Отговори
отзвук преди 2 години
Ако Украйна влезе в НАТО то и Крим признат от целия свят трябва да принадлежи към НАТО със Севастопол което означава край на Радев.
37
4
 
19
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Грузинците не са като българите.Както и украинците. Всеки си гледа интереса.Дано се размине войната
36
43
 
18
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
от как руските окупатори нападнаха Украйна и окупираха Крим всички съседи на руската кръвожадна империя търсят защита от доброто НАТО.. от като и ние българите сме горди да сме част от тази организация
35
34
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно Грузия има доста нормални управляващи. Не вярвам и някой от тях да заяви, че "Крим е руски, какъв да е."
34
9
 
6
 
! Отговори
Okkupert преди 2 години
Действия сериала происходят в недалком будущем. США вышли из НАТО, в мире нефтяной кризис из-за войны в Персидском заливе. Катаклизм у берегов Норвегии с 400 погибшими из-за перемены климата привл к победе Зелных. Россия, заполучив формальное одобрение Евросоюза, вторгается в Норвегию, новое правительство которой прекратило нефте- и газодобычу в Северном море. Официальным поводом для "временной" оккупации "по просьбе Евросоюза" является восстановление бесперебойных поставок нефти и газа в Европу.
33
2
 
20
 
! Отговори
Kreti преди 2 години
Руснаци и Американци прееба ха грузинците и им зулиха от територията. Русия подготвя почвата от 1989г до 2008 и Саакашвили им свърши работата. Чичото на Саакашвили е шеф в Руското ФСБ.Женен съм за Грузинка знам какво говоря.Истина е че нито САЩ нито ЕУ подкрепят Грузия.
32
13
 
53
 
! Отговори
???? преди 2 години
Защо на САЩ е позволено да има военни бази в целия свят, а Русия не може да защитава руснаците в съседните си държави??Я да кажат западните пропагандатори и натовци, като са големи умници!!!
31
10
 
43
 
! Отговори
???? преди 2 години
Грузинците забравиха ли как руснаците за 2 часа влезнаха в Грузия и можеха да превземат и столицата Тбилиси и как оня тъ.пак Саакашвили си изяде вратовръзката от яд и нерви????
30
8
 
14
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
"""""""щом като съседът ти иска да отиде някъде, значи ще отиде.Точка."""""""""" ------ Ами ти как шъ реагираш ако съседа ти алкохолик докара у апартаментъ си и семейството на брат си наркоман, у в хода в който живееш, ай??? -))))))
29
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО излъга Русия..........че няма да се разширява на Изток.................да, Горбачов беше един страхлив предател................но той е бита карта, сега Русия се командва от Путин!!!
28
36
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русоробите в България трябва да разбурат, че по въпросите коя държава да влезе в НАТО , Русия няма думата.Кремъл да свиква с мисълта, че щом като съседът ти иска да отиде някъде, значи ще отиде.Точка.
27
11
 
17
 
! Отговори
rusnak преди 2 години
Тия джуджета ***, как се бутаха в империята когато османлиите ги бяха напънал и отзад, сега го играят бабаити. Ми че те и западняците ги опъват отзад.
26
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахаха..ако не бяха норвежките и шведкси викинги, нямаше да съществува русия. те им направиха държавата, понеже от славяните и *** за зеле не става. поне четете история.
25
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако почне каквато и да е война, включваща нато членка, русия ще изчезне като държава. не сте ли наясно с това? иначе грузии, украйни и прочие дразнители, не им е мястото в нато, спор няма.
24
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
норвегия и швеция - анексирани от русия? смея се с глас, те ще купят и продадат русия за 2 дни си икономиките си. да не говорим, че на втория ден 10 милиона рускини ще са бременни с шведчета и норвежчета, само и само да си оправят живота.
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво членството на когото и да било в НАТО помага на мира? Нима някога досега военните съюзи не са приключвали с война? Те винаги са водели единствено до по-големи войни.
22
6
 
27
 
! Отговори
failed states преди 2 години
Украйна и Грузия са провалени държави, като Либия, Сирия, Афганистан.............много държави в Африка и др..............така им казват американските професори...........провалените държави нямат суверенитет, някои губят и територии..........в тях цари хаоса!!!
21
4
 
11
 
! Отговори
до анонимноту преди 2 години
"""""Никоя държава няма право да възпрепятства, членството на друга държава в който и да е било съюз""""" -------- Сериозну!? Туй *** го кажи на Султанъ Ердоганчу, що не приемат Туркието у ЕС и кои хайванчетъ възпрепятстват членството й у Съюзъ!!!!! -))))
20
5
 
23
 
! Отговори
???? преди 2 години
Грузия не контролира територията си, както и Украйна............Грузия си има Абхазия и Южна Осетия (автономни републики) , Украйна си има ДНР и ЛНР (автономни републики), опсвен това Украйна загуби Крим.............иначе на приказки са много силни в Грузия и Украйна!!!
19
3
 
20
 
! Отговори
говНАТОе даунсиндром преди 2 години
Отбранителна оргонизация, която никой не я заплашва а тя сама си търси "приключенията"!