"Тайм" обяви Мъск за Личност на годината за 2021 г.

Малцина имали по-голямо влияние от него върху живота на Земята
13 дек 2021 17:07, Елка Василева
29
"Тайм" обяви Мъск за Личност на годината за 2021 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Изобретателят милиардер Илон Мъск беше обявен за Личност на годината за 2021 г. от списание "Тайм".

Илон Мъск е собственик на две компании - Tesla Inc., която е глобален лидер в производството на електрически превозни средства, и SpaceX - аерокосмически производител, занимаващ се и с космически транспортни услуги и комуникации, която спечели множество договори от правителството на САЩ за изследване на Космоса.

"Личност на годината е маркер за влияние и малко хора са имали по-голямо влияние от Мъск върху живота на Земята, а потенциално и извън Земята“, написа главният редактор на "Тайм" Едуард Фелсентал.

"През 2021 г. Мъск се очерта не само като най-богатият човек в света, но и като може би най-богатия пример за масивна промяна в нашето общество", добави той.

Личност на годината е годишният брой на американското новинарско списание и уебсайт "Тайм", представящо профила на човек, група, идея или обект, който "за добро или за лошо е направил най-много, за да повлияе на събитията на годината“.

Тази традиция за Личност на годината на "Тайм" започна през 1927 г. и оттогава насам се променяше, не само за да разпознава само отделен човек, но и да се разглежда въздействието на група, движение или идея, които са имали най-голямо влияние през изминалата година.

През 2020 г. Джо Байдън и Камала Харис бяха избрани заедно за Личност на годината. Годишната класация не се счита непременно за чест, тъй като изборът може да има отрицателно влияние. Така например през 1938 г. за Личност на годината беше определен Адолф Хитлер.

За разлика от предишни години през 2021 г. "Тайм" реши да не публикува списък с претенденти за Личност на годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Вова, гр. Мухосранск преди 2 години
Много ми харесва Елон. Поради много причини но основната е как бръкна въвСфинктерите на рускитеОтрепки. След команда от Москва единодушно започна плюенето. Защото открадна бизнеса на Роскосмос и на това отгоре е на път да ни оттърве от петрола.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъск е велик, сложил съм си негов портрет над бюрото и когато ме домързи го поглеждам и се ентусиазирам отново да работя
23
3
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
платил им е доста парици, за да изберат тази сбъркана креатура за "личност".
22
0
 
2
 
! Отговори
88 преди 2 години
До коги ви спират нетя у карлуково?
21
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МЪСК Е БАЛОН!!! БИЛИ ВАКСИНАТА ЩЕ ГО ЛИКВИДИРА ДО 2 ГОДИНИ И НЕ САМО НЕГО!
20
2
 
2
 
! Отговори
Вакс Ваксов преди 2 години
Клошове и лузъри пл/ят по демиурга....
19
4
 
2
 
! Отговори
От 18 преди 2 години
Нима не сте съгласни? Хм - нискокачествена класа и тук! Защо ли си губя времето, да търся диаманти във бokлука?
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
големият измамник на века, сега ще живее във фургон дрън дрън не ще да плаща данъци , и нищо на негово име та като започнат делата....ц
17
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нкяо хора са много гръмгласни Това е основно качество на по-нисшите раси.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 - Ок. И какво от това?
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мъск не е изобретател а олигарх,капиш
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тесла - открадната," - Лол ... не! "Пейпал - уволнен още преди да се казва така, защото е бил некадърен" - X, преди да се слеят с PayPal."Солар сити и Боринг къмпани" - Boring Company никога не е била създадена с цел, за да бъде пезеливша.", Нюралинк - сума ти години алабалистики само" - HHHMM, добрее ебеее - отчет на невронна дейност в реално време, ама викаш - тотова в час по трудово го правихме 74-а година още ...
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист - А, обяснимо било вика, каза анонмния, дето само се прави на ударен и важен, а един път не си даде истинското име.
12
3
 
4
 
! Отговори
някой преди 2 години
хахаха, коя спекулант. на пазарите изкарва пари за да си плаща за самозапалващите се тели иначе е фалирал.................сек трябваше да те гони докрай *** такъв а не да минеш метър.
11
4
 
12
 
! Отговори
брех, да видиш ти! преди 2 години
Боже, тия от Тайм да прочетат малко историята на компаниите, които Илончо е "създал", че да не се излагат така. Тесла - открадната, Пейпал - уволнен още преди да се казва така, защото е бил некадърен, Солар сити и Боринг къмпани - провали, Старлинк ще е следващият, защото е скейлингът й е невъзможен от финансова гледна точка, Нюралинк - сума ти години алабалистики само. СпейсХ сега с глупостите около Старшип сигурно ще фалира. Голяма личност, голямо чудо...
10
2
 
3
 
! Отговори
А преди 2 години
Поне 5 са.Tesla,Neuralink,Solar City,SpaceX,The Boring Company.....
9
2
 
5
 
! Отговори
За ваксаневакса трол преди 2 години
Индия е против интернета на Мъск. Проблемът е в политиката на американците Европа също е против.Ръководителят на Европейската космическа агенция призова лидерите на континента да спрат да улесняват амбицията на Илон Мъск да доминира в новата космическа икономика и предупреди, че липсата на координирани действия означава, че милиардерът сам създава правилата, пише Financial Times
8
5
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОЯ Е ТАКОВА ПОСМЕШИЩЕ , ЧЕ НЕ Е ИСТИНА !! МАРИОНЕТКА НА ГОЛЕМИТЕ ФОНДОВЕ КОИТО МУ НАДУХА ЦЕНАТА НА ТЕСЛА В ПЪТИ НАД НОРМАЛНАТА! СКАПАНАТА МУ КОМПАНИЯ ИМА АКТИВИ ОТ 30 МИЛИАРДА И ГОДИШНА ПЕЧАЛБА ОТ 5 МИЛИАРДА! И СТРУВА РЕАЛНО 100 МИЛИАРДА И ТОВА И Е ДВОЙНА ЦЕНА НАД РЕАЛНАТА, НО СЕ ТЪРГУВА ЗА 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ! МЪСК РЕАЛНО НЯМА СЪСТОЯНИЕ И 50 МИЛИАРДА ДОЛАРА И ПОЧНЕ ЛИ ДА ПРОДАВА АКЦИИТЕ СИ И ТОЛКОВА НЯМА ДА ВЗЕМЕ!
7
2
 
3
 
! Отговори
Вакс Ваксов преди 2 години
До Ганьонимен 4. да позная ли от раз-клош,антидиот???
6
3
 
2
 
! Отговори
Тулуп Мисирков преди 2 години
Бошке,21 век е на двора..нетя е кат въздуха и слънцето...проверявайте си материалната част...нещо за 3-тата компания на Мъск-TBC(The Boring Company) да кажете?!?!