Столтенберг: Не сме сигурни за плановете на Русия

Възможно е да има промяна в тях, смята лидерът на НАТО
16 яну 2022 22:35, Красимир Ангелов
82
Столтенберг: Не сме сигурни за плановете на Русия
Снимка: БГНЕС

НАТО не може да каже със сигурност какви са намеренията на Русия в ситуацията около Украйна, заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг в интервю за канадския телевизионен канал CBC.

"Няма никаква сигурност относно намеренията на Русия", каза той в отговор на въпрос доколко сериозна е заплахата от руско нашествие в Украйна.

"Възможно е да има промяна в плановете. Така че може да се спекулира по този въпрос, но в действителност няма сигурност. Знаем за значително увеличаване на руските военни сили, струпване на десетки хиляди войници и тежка техника. Чуваме и много заплашителна реторика", посочи Столтенберг, цитиран от БГНЕС.

В западните страни, както и в Киев, се появиха твърдения за възможно руско нахлуване в Украйна.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков определи тази информация като празно и безпочвено нагнетяване на напрежението. Той подчерта, че Русия не представлява заплаха за никого.

В същото време Песков не изключи възможността за провокации, които да оправдаят подобни изявления, и предупреди, че опитите за силово решаване на кризата в югоизточната част на Украйна ще имат много сериозни последици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Елементарно, Столтенберг, плановете на Русия са същите, както и на САЩ - да владее света !!!
34
1
 
15
 
! Отговори
кой преди 2 години
Дмитрий Песков определи тази информация като празно и безпочвено нагнетяване на напрежението.Абсолютно!!
33
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно НАТо е отбранителен съюз. Отбранява интерсите на щатските корпорции, а другите, кактл е казаа едно хамериканско аташе "да го таковат таковата европейците" толкоз за отбранителното нато, отбранява частни интереси докато му е изгодно. Иначе заминава с газоносачите в Азия да си гледа келепира.
32
4
 
21
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
И аз не съм сигурен вече дали искам да сме в ЕС и НАТО.
31
3
 
15
 
! Отговори
българина преди 2 години
А за вашите сме сигурни, доброволно няма да напуснете Европа! Може би трябва да почваме с партизанските движения като Ира?
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба си началника биил несугуре. Да им пратим Херо Мустафа да ги оправи таз разпусната из-мет за да станат сигурни поне в нещо. Точно началник НАТО да афишира несигурност ми говори нещо много кофти.
29
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази ли стресната мижитурка е началник в НАТО? Със сигурност всеки ден лежи на диванче пред психотерапевта си и му споделя сексуал ните си фантазии.
28
3
 
19
 
! Отговори
115 преди 2 години
Но Русия е сигурна за плановете на НАТО, извинете Америка, и няма да ви се даде, голям залък е за вас, и ще ви приседне. Русия не е България, за да пласирате за министър председатели чуждопоклонници, и марионетки
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще им узнаете плановете, ако започнете война. Само да не стане така, че още поне 200 години да празнуват нов день победы.
26
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка и Нато ги е страх.
25
4
 
16
 
! Отговори
До Тъпиии преди 2 години
Няма нужда, само теб да пратим им стига на руснаците да напълнят *** :)))
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макарон си бара ушаците скрит под полата на баба,а па другите да се бият
23
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разузнаването ни е слабо. Изгониха руските шпиони от България, които можеха да бъдат подслушвани и да предаваме информация за плановете на Русия. Гешев унищожи разузнаването на НАТО в България. Затова да подава оставка. Просстият Каскет разби цялата шпионска система на НАТО в България.
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО - Несигурна Атлантическа Терористична Организация....................НАТО преминава в партизански режим. Шопът НАТО казва: "Моем да се бием, моем и да не се бием."
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО показва несигурност и Столтенберг е несигурен началник на НАТО. НАТО е Организация за колективна несигурност. НАТО осигурява нашата несигурност.
20
1
 
28
 
! Отговори
Аре сега пък..... преди 2 години
....три месеца три пъти на ден медиите пищят как Русия щяла да напада Украйна пък сега не било сигурно, нямало доказателства и т.н. Пък накрая ще хванат да ударят Зеленската смрад
19
8
 
33
 
! Отговори
моник бонева преди 2 години
Аз ще ви ги кажа.Баба меца ви чака в бърлогата да си подадете главата за да ви я откъсне!Който няма мозък и си навира главата в мечата бърлога не му и трябва глава на такъв!Тя им реве да отстъпват назад,а те се чудят какво ще направи ами какво да ви прави бе Столтенберг,като сте толкова прости?Русите са си у дома.Вие накъде пълзите и го разширявате НАТО въоръжаване и нови бази,въоръжаване и разполагане на нови бази, нали не очаквате извън земно нападение?!Срещу кого тогава е, ако не срещу Русия?
18
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хънтър байдан иска война с русия защото по неговите тръби в украйна няма газ
17
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия има право да разполага войската си където реши на територията си............така е ..............Украйна пак ще бъде в сферата на влияние на Русия.............западняците да свикват!!
16
2
 
26
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
От всички най-добре е Макрон-винаги може да се скрие под полата на бабата. Другите да му мислят.