Лукашенко: Война е възможна, ако Беларус или Русия бъдат нападнати

Москва и Минск се готвят за съвместни военни учения
28 яну 2022 13:06, Елка Василева
68
Лукашенко: Война е възможна, ако Беларус или Русия бъдат нападнати
Снимка: архив, БГНЕС

Беларуският лидер Александър Лукашенко заяви днес, че Минск няма абсолютно никакъв интерес от война и че конфликт може да избухне само ако Беларус или близкият й съюзник Русия бъдат директно нападнати, предаде Ройтерс.

Още по темата
Лукашенко каза това в обръщение към народа и парламента, пред депутати и държавни служители.

Москва и Минск се готвят следващия месец да проведат в Беларус, северно от Украйна, съвместни военни учения, които предизвикват безпокойството на Запада на фона на струпването на руски войски на украинската граница.

Беларуският лидер каза, че ученията ще помогнат на Минск да установи къде е необходимо да концентрира сили и че Беларус трябва да отбранява южната си граница с Украйна.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Категорично съгласен съм с Лукашенко. И е добре да се знае! Наистина Русия е виновна спрямо България в много исторически моменти. В случаят обаче се касае за изключително грозно поведение от страна на англосаксонците спрямо Русия и Беларус. Обективността е матрица за гражданският дълг. Поне така си мисля.
43
6
 
4
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Гадни ев рей. Само убиват хора. После австриеца им крив защото ги газираше. Ама не може да не се бъркат навсякъде. Все едно аз да ви кажа да не колите прасе понеже аз съм решил да не ям свинчо. И слепите виждат кои са злодеите. И тоя съюз на континента е една кукла на муриканси конци
42
9
 
3
 
! Отговори
Петю преди 2 години
Абе стига е тая Украйна,да я вземат пак Поляците както е била някога и да се приключва с въпроса.
41
7
 
12
 
! Отговори
до мдаа преди 2 години
Лукашенко със сигурност не помни войната, но родителите му(ако са живи) със сигурност си я спомнят. Беларус е държавата от бившия Съветски Съюз която понесе най много щети. И за да не се случва отново, тов. Лукашенко държи на съюза с Русия. От другата страна на границата има само евродженъри и фашисти - приятели няма!
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.
39
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да нападат та да се свърши с империята на злото и руския слугинаж тук и да си отдъхне света
38
4
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
так точно тавариш Лукашенко помните че и Полша нападна Хитлер и как завърши нападнатия фюрер .същото чака и фюрер ***
37
6
 
5
 
! Отговори
У бре преди 2 години
Че кой пък ще напада точно тях?Даже Полша започва строеж на нова 160 км ограда по границата с Беларус.
36
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като ги гледат какви слабаци са Русия и Беларус как няма да бъдат нападнати?
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво стана с "хилядите бежанци" по границата с Полша? Извозихте ли ги по родните места с Балавиа, може пак да потребват?
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукашенко, шиете ли вече фалшиви украински военни униформи?
33
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Апа тоя па Лукашенко как се надува и то само защото Путин му е зад гърба.Като му скочиха как бързо взе да търси помощ от Москва тоя страхливец!Е такива мазняри е пълно!
32
9
 
8
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Неграмотни обсъждат Белорус. Най голямото находище на поташ /калиеви торове/ в света. Без тия торове няма да има американска царевица и соя за износ. За европа изобщо не става дума. Тя не е интересна в световен мащаб.
31
7
 
6
 
! Отговори
Искандер преди 2 години
До Мислеща Я согласен с вами! Болгария много потеряла.Но это не значит что вс кончено и вс потеряно. Вс зависит от элит которые правят странами. США не любят конкурентов.Для них это враги.И тут речи о союзниках не может быть и речи. Джон Маккейн которого все помнят.
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми щом е така, то тогава значи няма абсолютно никаква опасност да избухне война и всички можем да си отдъхнем спокойно? Щото иначе ако Украйна бъде нападната с какъвто и да е повод, война ще има със сигурност, и тя ще се изрази с отрязването на всички руски тръби от Европа, както и яка финансова и оеъжейна помощ за Украйна! Украйна ще бъде въоръжена до зъби! Но Лукашенко пак може да спи спокойно, никой няма да го напада дори да има война с Украйна.Дори Калининград никой не го иска!!!
29
7
 
10
 
! Отговори
Мислеща до Искандер преди 2 години
Написала съм, че Беларус е СРАВНИТЕЛНО бедна аграрна страна, това е по западните стандарти. Ние също бяхме сравнително бедна аграрна страна, според запада, но това не ни пречеше да живеем сравнително добре и спокойно. За Беларус съм чела и виждала доста хубави неща- чиста природа, хубава храна, почистени от сняг пътища и приветливи хора. Това е което ние изгубихме като станахме "европейска капиталистическа демокрация"!
28
0
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Това беше добро. Да му мислят тези които ще продават плажно масло
27
3
 
13
 
! Отговори
Искандер преди 2 години
Тут кто-то сказал что Белоруссия бедная аграрная страна. Я могу этому возразить. Белоруссия имеет сильное машиностроение БЕЛАЗ например и многое другое. В отличии от Украины которая пропила вс. Белоруссия развивается и многое строит.
26
2
 
2
 
! Отговори
Има логика преди 2 години
Ако целта на САЩ и Русия е да си поделят Украйна, няма да се получи. Лукашенко няма да позволи. Няма да им стигнат реактивните копия на укрите да спрат устрема на тракторите.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пландемичната демонкрация на сащ много си повярва, простите хора най-много си вярвам, горките докато не срещнат реалността по трудния начин