Конфликт САЩ - Русия няма да има, никой не е готов за война!

Пламен Грозданов: Русия иска максималното, за да получи нещо
27 яну 2022 14:28, Елка Василева
148
Конфликт САЩ - Русия няма да има, никой не е готов за война!
Снимка: архив, БГНЕС

"Русия знае, че исканията ѝ са неизпълними, но важното е да се преговаря. НАТО и САЩ няма да затворят вратите за нови страни, но всички добре знаят, че Алиансът не е готов да приеме Украйна и Грузия. Има възможност за започване на разговори за ракетите със среден и с малък обсег, за неразполагане на натовски бази в Украйна, тоест, има шансове за разговори". Това каза пред БНР Пламен Грозданов, посланик на България в Русия в периода 2006 - 2012 година.

Още по темата

Той посочи, че никой не е готов за война.

"Нито САЩ искат да воюва с Русия, нито НАТО, нито Русия иска да воюва със САЩ или с НАТО. Ако Русия искаше да вземе част от Украйна, нямаше да действа по този начин. Русия ползва методите на дипломацията - да поиска максималното, за да получи все пак нещо - от гледна точка на сигурността. Конфликт между САЩ и Русия няма да има", каза Грозданов.  

Той очерта началото на конфликта. "Генезисът на проблема между Русия и НАТО е след края на Студената война, когато беше изоставена старата система за сигурност, която съществуваше. Новото съотношение на силите преформулира начина, по който се осъществяваше сигурността на Европа - под ръководството на САЩ и НАТО. Русия тогава беше слаба, за да се противопостави на новата ситуация. Но една голяма страна, загубила определена война и поставена в подчинено положение, ще търси в един момент компенсация. Тя направи няколко заявки в това отношение, но тогава се появиха условията за преразглеждане на системата за сигурност. Никой не искаше да чуе руските претенции и Русия смени подхода. И през пролетта на миналата година Русия реши да използва натиск, за да принуди САЩ да седнат на масата за преговорите. Преговорите Байдън - Путин в Женева се случиха, макар и без съществен резултат. Русия усили натиска с единствена цел - да принуди САЩ за преговори", посочи Грозданов.

Според него правителството ни е взело балансирана политика относно проблема. Той не допуска, че при евентуален конфликт ще настъпи проблем с газовите доставки за България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На оръжейната промишленост й трябват войни, за да може да съществува. правителството на САЩ отделя не малка част от бюджета си за това перо. Ако няма конфликти какво става с оръжията-гният по складовете.
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май само хамерика иска война, щот няма да мрът те
105
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви стратегии бе човече,САЩ са планетарния господар ,а вашата Русия вече не е и велика сила!Горна Волта с ракети.
104
1
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 2 години
Френската стратегия има два етапа: 1. Отхвърляне англо-американската доминация (в настоящия исторически момент). 2. Етаблиране позициите си на военен и политически водач в ЕС. Германия ще приеме това лидерство срещу своята независимост и срещу проспекта да стане ядрена държава в бъдеще и място в Съвета за Сигурност.
103
3
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 2 години
Немската стратегия има два етапа: 1. Отхвърляне зависимостта от Русия (това стана преди 30 години). 2. Отхвърляне зависимостта от янките (в настоящия исторически период). По този начин за тях Втората световна приключва и Германия става една силна и пълноценна държава. Това е неизбежно, колкото и да не го искат англо-американците.
102
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия се изложи както нашите историци за РСМ.Искаха невъзможни неща и накрая останаха сами.От Карибската криза руснаците нямат спечелен мач с Америка..Въпросът е да са спаринг и да жужат за нещо.Да си спомнят за тях,ей тия помните ли ги при Сталинград..Помним,ама помним колко пари,техника и храна им прати Америка тогава.
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук друга игра има... Китай стои в сянка те са голям фактор в тая работа
100
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама аз мисля, че Русия е готова за война отдавна. Те нали ги подготвят от НАТО и не от вчера, та почвайте я тая война най-после, да видим сеир. Нямам деца и не ми пука. След войната ще си помисля, ако свърши до 10 години. Ако бях на мястото на Путин щях да пусна цар бомба над Йелоустоун у вулкана, а света няма да свърши-Хирушима и Нагазаки са си читави, а в Чернобил още има дългожители, които никога не са напускали. Та, споко.
99
2
 
2
 
! Отговори
До анонимен 101 преди 2 години
Глупи, какво ще кажеш, ако разбереш, че Украйна даже сега, когато е ограбена и смачкана, има войска, която може да смаже която и да е европейска натовска държавица? Не ги подценявай толкова, основният им боен танк "Оплот" е в десятката! Русия ще ги бие за 7-8 минути, но това е друг вид война! Двайсетина жилещи удари с хиперзвукови ракети по щабове, командни и информационни центрове, складове за храна и ГСМ, арсенали и войната свърши. ВСУ си стоят в блиндажите и чакат заповеди, а такива няма! А?
98
0
 
1
 
! Отговори
. преди 2 години
Много си наивен Плами!!!
97
2
 
4
 
! Отговори
сметка за хирошима преди 2 години
Браво Грозданов красавецо наш!Дали с ограничените си умствени възможности можеш да анализираш конкретната военнотехническа страна на глобалното противостоене-не!Само умствен,хормонален сбърканяк и откровен агент на англосаксите може да ръси поредните идиотизми!По умствената ти нищозност руснаците трябва да се съгласят англосаксите да стрелят на прав изстрел по Москва!А прав изстрел по Фашингтон?Ще се плати за 6 и 9 август 1945г.!Панимаеш Грозданов?
96
12
 
1
 
! Отговори
SS преди 2 години
Мисля ,че война ще има ! А ние ще пострадаме най много ! Ще загубим територия !
95
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казх че конфликт между мишката Русия и котката НАТО няма да има още в края на декември. Тези конфликти винаги завършват в полза на котката. Това много добре го знаят застаряващите ребята от Кремъл и всеки момент ще се оттеглят зад Урал където им е мястота.
94
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мое да го плюете Тръмпи, но само той не говореше за войни през мандата си. " години дишахме свободно.
93
4
 
2
 
! Отговори
Мирон Сабята преди 2 години
само на едни за момента не им излиза сметката от конвенционална война. за тва и пуснаха ковида в новосибирск. проблема е, че не върза трика с китайците и сега некой ще бъде напляскан.
92
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да война няма да има ама както казваше навремето радио Ереван такава борба за мир ще падне че жив човек няма да остане
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ай стига. И защо, според теб не са я купили още?
90
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя плещи пълни глупости! Китай е готов на 250% И му трябват нови територии в процес на размръзяване от затоплянето на климата.
89
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами руснаците могат да скачат само на такива като Украйна Грузия, за други сила немат само се дуят ТА русофила да се перчи
88
7
 
0
 
! Отговори
toti преди 2 години
Това е малко смешно,щото с опрян нож в гърлото да налагаш дипломация си е чисто извиване на ръце ...но и това го има в брака ха ха