Американски съдия ще реши съдбата на Валиева в Пекин

Спортният арбитражен съд ще обяви решението си в понеделник
12 фев 2022 18:45, Красимир Ангелов
39
Американски съдия ще реши съдбата на Валиева в Пекин
Снимка: БГНЕС

Спортният арбитражен съд (КАС) ще обяви решението си по повод жалбите на Международния кънки съюз (ИСУ), Международния олимпийски комитет (МОК) и Световната антидопингова агенция (УАДА) относно положителната допинг проба на руската фигуристка Камила Валиева в понеделник, съобщиха от съда.

Още по темата
Жалбата на ИСУ беше подадена в събота, а на МОК и УАДА в петък. Изслушванията онлайн ще започнат в неделя в 14.30 българско време, а решението ще бъде обявено на 14 февруари следобед. Комисията включва съдии от САЩ, Словения и Италия.

В петък Международната агенция за допинг тестове съобщи, че причината за отлагането на церемонията по награждаването след резултатите от отборния турнир по фигурно пързаляне на Олимпиадата е положителен резултат от допинг теста на Валиева, който е взет на 25 декември по време на държавното първенство на Русия в Санкт Петербург.

15-годишната рускиня е използвала забраненото вещество "триметазидин". Тийнейджърката е отстранена временно от състезания на 8 февруари от руската антидопингова агенция (РУСАДА), но веднага е подала жалба, заради което още на следващия ден санкцията е снета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Спортният арбитражен съд (КАС) , Международния олимпийски комитет (МОК) и Световната антидопингова агенция (УАДА) търсят в ,лай ната семки !!!!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 На 15 г. и болен от сърце? Ей така инцидентно?? Не че не е възможно, ама след боледуването ще продължиш ли с още по-чудовищни натоварвания? Само питам.
17
1
 
2
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Басирам се че т. Лавров ще се съгласи с останалите!
16
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чудим се тая от колко годишна ли се друса, само за инфо го дайте
15
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 Защото попада в забранените именно за спортисти- СТИМУЛАНТИ! Това че се лекуваш не е проблем, има всякакви други препарати, но те използват точно " стимулантчето"..... И втори проблем има и той е точно със здравето на такива " състезатели", понеже всички допинг-" стимуланти", буквално разрушават черният дроб на жертвата и не само!
14
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19Има и 4. вариант - мимичето нищо не е взимало, а пробата е подменена или фалшифицирана, с цел да се дискредитира Русия и руския спорт. Подобни акции са правени доста в последните години
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина ми е мъчно за момичето. На 15 тя е все още дете. Има 3 варианта поради които може да е взимала това вещество 1) някой възрастен е решил, че така ще има повече сили, т.е. трови я легално 2) видяли са, че спорта я претоварва и са искали да защитят сърцето й 3) била е болна от нещо и го е взимала по лекарско предписание. 1 и 2 са ясни, но ако е 3, някой ако може да ми обясни, защо спортистите да нямат право да се лекуват? В уикипедия пише, че се дава и за сърце, и за главоболие и за уши.
12
6
 
25
 
! Отговори
z-rock преди 2 години
Е нищо де - онова същество там, тенисиста Уилямс то нали е "чисто" на сълза!!
11
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зобим ли, зобим ли? От ранна детска возрасть?
10
3
 
9
 
! Отговори
Бабаяру преди 2 години
Прави ли ви впечатление, другарки и дрогаре, че днес няма НИКАКВИ новини за ХОКЕЙНИЯ ТУРНИР на Олимпиадата? М?Пачему так, случилось??
9
11
 
30
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 2 години
АМЕРИКАНСКИ съдия щял да решава съдбата на това прекрасно руско момиче?? Ха ха ха!! Позор!!
8
10
 
47
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Перфектна е, затова са я нарочили! Всичко, което тя показва на леда е резултат на неистов труд и лишения, за да постигне тази чиста техника и лекота. Ако тя нямаше тази идеална подготовка, и със 100 допинга, нямаше да може да покаже това, което реално показва. Много мръсен номер е, да пуснат слух, или да платят под масата на някой, за да я съсипят в началото на кариерата й. Перфектна е, затова искат да й навредят. Всичко се вижда на леда - кой какво показва. Допинга не дава перфектно изпълнение.
7
6
 
31
 
! Отговори
преди 2 години
Представете си в една паралелна вселена - Руски съдия да даде крайната присъда дали Серина Уилямс е ползвала забранено вещество....Бе тихо, и изведнъж милиони неопределени по пол и цвят на кожата гласове завиха на умряло.....
6
7
 
28
 
! Отговори
Педо Беър преди 2 години
Сърцето ми се свива като гледам тези тъжни очи и тази съкрушена детска душа.
5
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Триметазидин не е точно допинг и дори е спорно неговото включване в списъка. Съставка е в много легални лекарства, напр. против главоболие, ангина и др. Има въздействие на сърцето. Много е съмнително защо лабораторията в Стокхолм изпраща резултата с 45 дни закъснение чак на 8-ми фев. чак след като руснаците печелят златните медали, а американците са втори. Всички следващи проби на Валиева през януари и на олимпиадата са отрицателни.
4
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, защо точно сега изкараха резултата при положение че е дадена на 25 декември. Дори и да се вземат под внимание празниците и т.н. пак е имало много време да го обявят официално. Дори самия руски комитет е знаел но въпреки това я е допуснал до олимпиадата.След като руския комитет са знаели значи че и от МОК са знаели ама и те са си замълчали.Поредното доказателство че спорта отдавна е само политика и нищо повече.
3
1
 
6
 
! Отговори
Странен е тц, рц преди 2 години
Уж бил умен, пък май не бил.
2
47
 
16
 
! Отговори
Тц,тц преди 2 години
Странна държава е Русия! Обича мира, а подготвя война.Разрешава употреба на алкохол след навършване на 21 г.,а разрешава допинг на 15-годишни???
1
17
 
3
 
! Отговори
fact преди 2 години
ясно. изхвърлена доживот.