Джонсън: Русия планира най-голямата война в Европа от 1945 г. насам

Хората трябва да разберат чистата цена в човешкия живот, заяви той
20 фев 2022 16:43, Нели Христова
222
Джонсън: Русия планира най-голямата война в Европа от 1945 г. насам
Снимка: БГНЕС

Доказателствата сочат, че Русия планира "най-голямата война в Европа от 1945 г. насам", заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън в интервю за BBC.

"Всички признаци са, че планът в известен смисъл вече е започнал", допълни той.

Разузнаването предполага, че Русия възнамерява да започне инвазия, която ще обгради украинската столица Киев, каза Джонсън.

"Хората трябва да разберат чистата цена в човешкия живот, която може да доведе до това", допълни той.

Премиерът на Великобритания говори от Мюнхен, където световните лидери се срещат за годишна конференция по сигурността.

Последните оценки на правителството на САЩ показват, че между 169 000 и 190 000 руски войници са разположени по границата с Украйна, както в Русия, така и в съседна Беларус - но тази цифра включва и бунтовниците в Източна Украйна.

Джонсън предупреди, че всеки конфликт може да бъде "кървав и продължителен", като каза, че руският президент Владимир Путин вероятно "мисли нелогично за това" и не "вижда бедствието, което предстои".

"Мисля, че сега е жизненоважно за всички нас да преодолеем каква катастрофа би била за Русия", добави той.

Той посочи, че Обединеното кралство и САЩ ще въведат допълнителни санкции срещу Русия, отколкото се предлагаше преди, включително спиране на нейните компании да "търгуват с паундове и долари" – ход, който според него ще "удари много, много силно".

Джонсън добави: "Урокът от руското нахлуване в Крим през 2014 г. е, че не можете просто да оставите на Владимир Путин да му се размине".

Нахлуването в Украйна би засилило, вместо да отслаби НАТО, прогнозира той, като каза, че западните страни не могат да позволят на опозиционните сили да стигнат до "грешното заключение, че може да е правилно".

"Ако Путин си мисли, че ще получи по-малко НАТО в резултат на това, той напълно греши", заяви Джонсън. "Той ще получи по-силно НАТО."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, някои от нас още помним как валяха натоски ракети по блоковете в Горна Баня....
71
3
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 2 години
За системно нарушение на Ковид ограниченията Борис може да отиде в затвора за 5 години! За това толкова се е загрижил за Украйна - белким му се размине! А за политичеко бъдеще - може да забрави...
70
3
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
От 1г лъжете. Защо Източна и Централна Европа е окупирана от поне месец от чужди войски, военни, самолети и т. н. А масона Радев и агент на ЦРУ покани да идват още и още
69
8
 
10
 
! Отговори
Лошо преди 2 години
Заради сащ и пуделите им в Европа всички страдаме,цените ръстът и обеднява ме а те си играят на война с Русия но купуват нефт и газ от там.
68
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв може да е човек, който 22 години еднолично управлява Русия и не смята да се оттегли... освен диктатор?
67
3
 
12
 
! Отговори
Смях преди 2 години
До 75,А кой реши че Путин е диктатор?Сащ и Англия ли!
66
4
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Англия участва в всички агресори на сащ по света който доведоха до смърт,разруха,касапница и бежанци. И точно те да говорят това е цинизъм и позор.
65
9
 
14
 
! Отговори
Позор преди 2 години
Крадеца вика дръжте Крадеца...
64
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така трябва да се постъпва с диктаторите и агресорите. Тотален натиск отвън за да знае, какво го очаква лично него и Русия, ако нападне Украйна.
63
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като му гледам физиономията, направо се е шашнал от страх, острова да не стане руска губерния.
62
3
 
16
 
! Отговори
некой преди 2 години
А на мен ми е странно защо нито 'медийте' нито Борко не ни информират какво става в Канада - където е най голямата Военна операция срещу абсолютно невъоръжени мирни протестиращи! Нали Канада е част от 'Британската империя'??? Той за Украйна се 'загрижил'...
61
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За жалост разкрачена Европа я очакват тежки дни,тоя нагло саксонец се изтътрузи от ЕС,САЩ ще заеме мястото на Русия като основен вносител на въглеводороди за Европа,Русия притисната от санкции ще бъде принудена да стане бензиностанция на фабриката на света Китай,а ЕС го очаква забвение и тотална неконкурентно способност във всички направления!
60
4
 
12
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Вие планирате 5 дневна война, заедно с НАТО и САЩ, чрез Зеленски и ще обвините, че Русия е започнала, за да прикриете световния грабеж и фалита на САЩ
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин поне мисли,а вие на запад вече го карате само със заклинания и лозунги!КакНато ще ни пази,когато навсякъде сте турили жени,как?Нима не научихте основния урок на историята,че една цивилизация отслабва и бива съкрушена,когато жените вземат "решения". И понеже не могат да измислят нищо, се предават!Колко империи от Египет,Рим,Византия,Османската,Китай свършиха така.
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
толкова ли не ви стана ясно че не само Путин е рсзположил 130х армия до границата а и Зеления е изнесъл 125х до Донбас. Пределно е ясно че изтеглят ли се рашките Зеления ще щурмува на мо ента Донецк и Луганск.
57
1
 
2
 
! Отговори
Борката, преди 2 години
пак се изказа неподготвено...
56
4
 
11
 
! Отговори
Свобода за България преди 2 години
Ако Путин нюкне англоскасонците ще бъде веселба по цялата земя. Няма по-големи престъпници от англосаксонското чума
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знамето на НАТО е с мерник, което значи нападение а не защита. Ако беше отбранителен съюз щеше да има щит.
54
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е зле Англия най сетне га ги покаже тези нейни доказателства, че да ги видим всички.Иначе всеки път говорят за някакви доказателства, за които никой нищо не знае!
53
8
 
15
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Кой го казва това, главата на нацията, която е затрила може би най много животи в историята на света. Която като кърлеж смучеше от цял свят блага. Наглост е това и безумие!