Джонсън: Русия планира най-голямата война в Европа от 1945 г. насам

Хората трябва да разберат чистата цена в човешкия живот, заяви той
20 фев 2022 16:43, Нели Христова
222
Джонсън: Русия планира най-голямата война в Европа от 1945 г. насам
Снимка: БГНЕС

Доказателствата сочат, че Русия планира "най-голямата война в Европа от 1945 г. насам", заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън в интервю за BBC.

"Всички признаци са, че планът в известен смисъл вече е започнал", допълни той.

Разузнаването предполага, че Русия възнамерява да започне инвазия, която ще обгради украинската столица Киев, каза Джонсън.

"Хората трябва да разберат чистата цена в човешкия живот, която може да доведе до това", допълни той.

Премиерът на Великобритания говори от Мюнхен, където световните лидери се срещат за годишна конференция по сигурността.

Последните оценки на правителството на САЩ показват, че между 169 000 и 190 000 руски войници са разположени по границата с Украйна, както в Русия, така и в съседна Беларус - но тази цифра включва и бунтовниците в Източна Украйна.

Джонсън предупреди, че всеки конфликт може да бъде "кървав и продължителен", като каза, че руският президент Владимир Путин вероятно "мисли нелогично за това" и не "вижда бедствието, което предстои".

"Мисля, че сега е жизненоважно за всички нас да преодолеем каква катастрофа би била за Русия", добави той.

Той посочи, че Обединеното кралство и САЩ ще въведат допълнителни санкции срещу Русия, отколкото се предлагаше преди, включително спиране на нейните компании да "търгуват с паундове и долари" – ход, който според него ще "удари много, много силно".

Джонсън добави: "Урокът от руското нахлуване в Крим през 2014 г. е, че не можете просто да оставите на Владимир Путин да му се размине".

Нахлуването в Украйна би засилило, вместо да отслаби НАТО, прогнозира той, като каза, че западните страни не могат да позволят на опозиционните сили да стигнат до "грешното заключение, че може да е правилно".

"Ако Путин си мисли, че ще получи по-малко НАТО в резултат на това, той напълно греши", заяви Джонсън. "Той ще получи по-силно НАТО."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
6
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
незабавна оставка на този ***-ру-шан англосакс ще запалят света векове съсипватчовечеството и не мирясват те мир не искат да продават оръжие и да трупат печалбивируси ваксини воини за тях е добре дошло
91
3
 
4
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
До 112:А кой е окупирал Централна и източна Европа: НАТО, Америка, ЦРУ, Пентагона и т. н.
90
0
 
8
 
! Отговори
Ух преди 2 години
Война искате вие! Разузнаване??? Тинтири минтири. Същото това разузнаване направи пустиня редица държави без причина. Война та война. А вие с умопобъркания ще бъдете ли на преднс линия???
89
7
 
10
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Западните държави са със САЩ, която винаги е разпалвала войни и е олицетворение на злото
88
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 106 За какъв натиска над Русия говориш. Кой открадна Крим-Русия. Кой създаде Донецка и Луганска република-Русия. Кой струпа десетки хиляди воиници по границата на Украйна-Русия. Тогава кой е виновен за тази криза освен Русия. Същата тази нагла Русия която даже на нас ни казва да излезем от Нато. Малка им е територията та искат още ли. Какво ще я прави другарят Путин.
87
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От човек, мразещ Европа и демонстриращ анти европейско поведение те щем съвети.
86
8
 
10
 
! Отговори
voenna_isteria преди 2 години
вече повече от месец агресивни държави като англия призовават за война в европа, но без да бъдат засегнати, военната пропаганда е денонощна, никой не се интересува от мнението на хората, русия поиска на първо място изтегляне на всички американски войски, след 70 години престой в Европа, на собствената им територия и това вбеси подръжниците на войната в някои западните държави, които са демократични, но и антихуманни, доведе до истерия и натрупаване на хиляди тонове оръжия в източна част
85
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само тотален натиск срещу Русия и Путин ще даде резултат. В 21 век трябва да се използват всички средства на дипломацията за да се запази мира. Включително шантажа и блъфа... Много правилно действат западните държави...
84
4
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Aнонимен 103 ти требва да си един от малкото останали черни лебеди, вярващи че с клонинги на щурмгевер и отхвърлени разработки на нортроп и дженерал мотърс е постигнато "техническо преимущество".
83
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано това заиграване и тоя натиск над Русия трябва да има граници,защото в един момент нещата могат да излязат извън контрол,пудели като тоя,онова дементирало старче и останалите Европейски *** едва ли осъзнават каква беля може да се случи когато притиснат тотално Русия в ъгъла!
82
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е абсолютен двуличник и лъжец. В началото на управлението си се кълнеше, че няма да вдигне годините за пенсиониране и после направи точно това. 25 милиона пенсионери в Русия живеят с 150 евро пенсия, а олигарсите около джуджака изкарват толкова за 1 минута.
81
2
 
13
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Кукловодите я планирате, както и да ударите атомна централа, приписвайки я на Путин, защото сте с 20г по-назад в техническо военно оборудване от Русия, и Путин ви направи демонстрация на техниката, която притежава и ви каза да си помислите много добре, преди да го провокирате с военна атака от Зеленски, НАТО, САЩ
80
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
пупим толко не иска война, че по *** скоропостижно обновяват автоматичните системи за сигнализация
79
12
 
3
 
! Отговори
до 92 преди 2 години
Ти ако вярваш на това което говори Путин значи си пълен хахо. Путин едно време и за Крим казваше че зелените човечета не са руски ама се оказа друго. Отделно всички факти говорят друго. Така, че Путин може си говори каквото иска докато има такива като тебе които да му вярват.
78
9
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
абе, едно време горби се усети на къде дуа ветъра и смени флага без да става джумбуш. сега зануления май май нема да пущи кокала без ядрен здрив в москвабад
77
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми нали свифт такова, като ги изключим и Русия ще рухне.
76
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без САЩ НАТО е мъртва кокошка. А САЩ едва ли ще се бият за Европа, като знаят, че Русия може да ги из корен унищожи за часове.
75
1
 
17
 
! Отговори
Ясно преди 2 години
До Анонимен 83Президент който спаси Русия от разграбване и я пази от агресия и затова е мразен от запада.
74
0
 
9
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
луфтханза спирали полетите над украина. по стар немски навик, щели да ги заместят луфтвафе
73
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече Путин казва, че Русия не иска война, толкова повече Западът се опитва да ни втълпи, че Путин планира война. Ако Путин правеше това, което диктаторът Трюдо прави в Канада, досега 1000 санкции да бяха наложили на Русия и обвинили Путин в нарушаване на човешките права и за най-големия злодей. Но понеже това става в Канада, всички световни лидери се правят, че не забелязват. Толкова са прозрачни вече...