Лондон наложи санкции на пет руски банки и на трима богаташи

Те са първата стъпка от това, което Великобритания е готова да направи
22 фев 2022 15:53, Елка Василева
94
Лондон наложи санкции на пет руски банки и на трима богаташи
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът Борис Джонсън заяви, че Великобритания ще наложи санкции на пет руски банки и на трима богаташи, включително Генадий Тимченко, след като руският президент Владимир Путин призна независимостта на източноукранските региони Донецк и Луганск.

Още по темата
"Днес Обединеното кралство санкционира следните пет руски банки: "Россия Банк" (Rossiya Банк), "ИС Банк" (IS Bank), "Дженерал банк“ (General Bank), "Промсвязбанк" (Promsvyazbank) и "Черноморска банка" (Black Sea Bank), като ние санкционираме и три физически лица с много големи капитали", посочи Джонсън пред британския парламент.

Трите лица, на които ще бъдат наложени санкции, са Генадий Тимченко, Борис Ротенберг и Игор Ротенберг, предаде БНР.

Генадий Николаевич Тимченко е руски олигарх и милиардер бизнесмен. Той основава и притежава частната инвестиционна група Volga Group, специализирана в инвестициите в енергетиката, транспорта и инфраструктурните активи.

Братята Борис Романович Ротенберг и Игор Ротенберг са руски бизнесмени и олигарси, които са съсобственици на групата SGM, най-голямата строителна компания за газопроводи и електропроводи за захранване в Русия.

"Това е първата стъпка от това, което сме готови да направим, и ние държим в готовност разгръщане на допълнителни санкции, ако ситуацията ескалира още повече“, посочи Борси Джонсън.

Джонсън каза още, че присъствието на руски танкове и персонал в Украйна представлява "подновено нашествие" и предупреди, че Украйна рискува да бъде въвлечена във война "без частица оправдание“.

Той посочи, че западните съюзници трябва да се изправят пред възможността постигането на мирно решение "чрез търпелива дипломация" да е напразно, като британският премиер твърди, че руският президент Владимир Путин "е неумолимо решен да продължи по-далеч в покоряването и измъчването на Украйна".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Иванушка преди 2 години
Тук нещата понамирисват на договор, че те тия тримата и онез другите Вабанк отзад.. отдавна се опитват да хванат кривия път. Епа то това си е добре дошло за Вовата, един вид му връщат услуга за нещо. Скоро ще разберем за какво.
37
5
 
9
 
! Отговори
Малии СТРАХ преди 2 години
Наглосаксите яко ги е шубе че покрай Донцк и Луганск и останалите територии ще поискат да избягат от далечното евро - гейско бъдеще и небивалата "свобода" на запада в заграбване на ресурсите им.
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това със санкциите е смешно и жалко.Това са пълни глупости.
35
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя неврастееник да се моли Северна Ирландия утре да не "помоли"Путин за "подкрепа" и договор за"взаимопомощ"
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайна или е руска, или е неутрална. Иначе гори. Това не схванаха на запад. Захапали са Крайна и не пускат, после викат що така стана. Ами ще стане. И със санкциите само наливат вода в мелничката на Китай. Да не говорим че ще седят на тъмно и студено, пък от скоро и на гладно.
33
3
 
7
 
! Отговори
Китай е на ход преди 2 години
Като гледат китайците "страшните" санкции - още утре са се изсипали във Тайван! :):)
32
3
 
6
 
! Отговори
АМИ СЕГА? преди 2 години
Руснаците - бълха Джонсън ги ухапала! Какво могат ана втора стъпка ? А и помагат на капиталите със руски произход да се върната в Русия! :):) На сминката виждате илястрацията на пословицата: "Щатстлив като оса, ужилила кравешки рог!"
31
0
 
12
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
Ротенберг, може да му дърпат ушите на Борето началниците от Израел.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Донбас и Крим искаха свобода от Киев както бг от Турция и Русия ги освободи.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкции манкции и прочие дивотии няма да доведат до нищо,вече десет години гледаме яловите напъни на запада да постави Русия на колене и ефектът клони към нула!Единствените потърпевши ще бъдат основно страните от ЕС големият вносител на въглеводороди от Русия които нямат избор в обозримо бъдеще!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Ботев и ИРА ! Свобода за Северна Ирландия и Шотландия.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еха! Банковата система се разпада! Как ли ще го понесе това Британия?
26
0
 
12
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Борка - сети ли се дали си бил на забранените партита на Даунинг стрит 10 или още чакаш полицията да завърши разследването и ти каже - бил ли си или не си??? Не можеш да се 'сетиш' - ама акъл да раздаваш на целия Свят - можеш!?
25
2
 
7
 
! Отговори
вб кратци преди 2 години
Олигарха вика дръжте олигарха.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим и Донбас са загубена кауза. Ще подкрепим целостта на Великобритания и ще унищожим сепаратистите от Шотландия. феререндумът им за независимост е незаконен. НАТО ще струпа войски в Шотландия и ще предотварати "Втори Крим" и "Втори Донбас"
23
4
 
24
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
И какво казват англичаните : ''Най-много ни е яд на Русия , защото те са единствената НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА '' , не зависят от никоя !
22
0
 
3
 
! Отговори
Бат Гошо от Факултет преди 2 години
Ох, размина ми се...
21
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нане, погледнахме го. После погледнахме жендара Путинъ дето ми се прави на войник. Ще го бара мекия!
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха, започнахме да говорим за дипломация. Путин им каза да спрат да се разширяват на изток, че вече са на границата и няма повече накъде. Че ракети в евентуални бази ще са много близко до Москва, но западняците не слушаха. Иначе Байдън говори, че ДНР и ЛНР са застрашили националната им сигурност, макар да са в другото полукълбо. Но Путин също се грижи за тяхната сигурност, така че запада да се сърди на себе си. Ако не бяха направили преврата, това нямаше да се случи.
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада се бори с капиталистите на Русия. Да живее Болшевишката Великобритания и Болшевишкият Европейски съюз. Долу богатите, свобода за народа.