Сухопътни части на Русия нахлуха в Украйна

Зеленски: Путин иска да унищожи моята държава
Обновена: 24 фев 2022 14:47 | 24 фев 2022 10:29, Елка Василева
129
Сухопътни части на Русия нахлуха в Украйна

Руски сухопътни сили влязоха тази сутрин в Украйна от териториите на Русия и Беларус, заяви украинската гранична охрана и съобщи за първи загинал неин служител от началото на руското нашествие, предаде Франс прес.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че президентът на Русия Владимир Путин иска да унищожи Украйна, но украинските военни дават достоен отпор. Зеленски каза това във видеообръщение във Facebook.

Още по темата

Зеленски подчерта, че Украйна е атакувана не само с бомби, но и с фейк новини.

„Важно е да се получава истината от официални източници. Днес Русия започна нахлуване в Украйна. Путин започна война с Украйна, с целия демократичен свят. Той иска да унищожи моята държава. Той иска да унищожи нашата държава и всичко това, което ние строихме и за което живеем“, подчерта Зеленски.

Той се обърна към всички украинци и на първо място към украинските военни, които „вече поеха първия удар на врага и дават достоен отпор“.

„Ние познаваме цялата сила на Въоръжените сили на Украйна. Вие сте храбри. Вие сте несъкрушими. Вие сте украинци“, каза Зеленски.

Той призова всички украинци да не се поддават на паника и да правят всичко в подкрепа на армията, предаде агенция УНИАН.

"Обръщам се към всички украинци, които в момента са в чужбина. Имаме нужда и от вашата подкрепа. Вие сте мощна сила. Вие сте сплотена сила и сте го доказвали неведнъж. Сега имаме голяма нужда от вас", добави Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
ЕЙ преди 2 години
До АнонименТРЯБВА ДА СЕ УВАЖАВАМЕ - ТОВА Е НОРМАЛНОТО, А С ТОВА МИСЛЕНЕ "ТОЙ И СЕМЕЙСТВОТО МУ ДА БЪДАТ МИШЕНИ" СИ Е ЧИСТ НАЦИЗЪМ. ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЛКО Е СПРАВЕДЛИВА "СРАВЕДЛИВАТА ДЕМОКРАЦИЯ". А ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЧЕТАТ - ДАНЕ ПИШАТ
87
1
 
14
 
! Отговори
Б@си преди 2 години
Най вероятно е в този случай Путин да постави свое правителство в Украйна. Украинците бяха премерени, изтъргувани и похарчени в дългите и беззъби "дипломатически усилия". Путин ще вземе Украйна, Финландия и Швеция ще влязат в НАТО. На шахматната дъска се извършват поредните ходове. Западния Свят ще пророни "някоя сълза" за украинските неволи. Междувременно, Германия ще положи максимални усилия да добие пак руски ресурси.
86
0
 
9
 
! Отговори
Сто преди 2 години
Дано да е фейк инфото, че китайски военни кораби се движат към Тайван.
85
0
 
8
 
! Отговори
Б@си преди 2 години
Да, хубаво е, че Зеленски се сети за храбрите украински военни. Само че, защо не се сети преди това, когато трябваше да укрепва армията си? Сега какво? Праща ги на смърт с патриотични лозунги? На практика Украйна няма авиация. Освен 86 стари Су-та. В танковете е мъка - украинските Т 80 годни за действие са над 10 пъти по малко от руските танкове. Артилерията - пълна скръб. Старите съветски установки. Непипнати. Късно е либе за китка. Практически, Украйна няма с какво да се защити.
84
0
 
11
 
! Отговори
Гост преди 2 години
По руските телевизии скоро даваха клипове как милионерът, мошеник и псевдожурналист Дмитрий Гордон в социалните мрежи се кани да воюва с руската армия и изпратил семейството си в чужбина, за да го прави спокойно. Интересно къде е сега ...
83
4
 
16
 
! Отговори
нако преди 2 години
До Някой сиНека сега се насладят на последиците от надменното си поведение!! Че какви са американците да заплашват Русия! Нямало да допуснат това, нямало онова, решителен отговор и прочие! По тази логика и у нас последната дума е моя - "добре скъпа" :)
82
8
 
31
 
! Отговори
нако преди 2 години
До Шопано Путин брани руските интереси, както никой до сега!!!Как бихте реагирали ако стоварят до двора ви ракети насочени към къщата ви?И защо се обвинява Русия, като за далеч по-гнусни действия се оневинява САЩ и Заппада?!
81
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски,Зеленски,празните приказки за Украинският патриотизъм и борба до последна капка кръв вече не хващат дикиш,хората в Украйна масово посрещат своите събратя Руснаците само с добри чувства!
80
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами личи си че тоя е бил комик, ама тоя виц не му се получи.
79
7
 
23
 
! Отговори
Бай Петко преди 2 години
Хората в Харков приветстват руските войски . Украинската армия в Харков е изчезнала ...В Мариуопол посрещат руските войски с хляб и сол
78
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин подрани. Гората още не се е залистила. Нашите "шумкари" как ще хващат Балкана сега?
77
12
 
8
 
! Отговори
Шопа преди 2 години
До Анонимен А защо да се радват на руснаците? Какво добро видяха от тях? от Сталин? Голодомор, и потискане!
76
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки договор се прави за да бъде нарушен!
75
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво стана сега? Нали нямаше да нападат? Те и за газа така му повярваха. Ще чакате Путин да прекоси Дунава, та да ви се отврят очите?
74
4
 
14
 
! Отговори
Шопа преди 2 години
Аз съм русофил и Путинофоб, и нямам раздвоение на личността. русия - това не е Путин!
73
8
 
28
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Украйна не е истинска държава и никога не е била. Това е територия под американски контрол с безконтролни нацистки банди, воюващи срещу руското население и с политическа върхушка по-корумпирана и от нашата.
72
16
 
27
 
! Отговори
Ivooo33 преди 2 години
Призовавам, който подкрепя западните ни приятели и Украйна да се записва доброволец в украинските доброволчески отряда и да заминава да мачка Русия, а не да си стои в къщи, да чака майка му да му даде 2 лева за кафе и да лопа глупости, как Русия ни била враг.
71
13
 
3
 
! Отговори
Денацификатор;))) преди 2 години
До АнонименРусия като съзнание, още не е излязла от еврейската матрица на ВСВ, където основният идеологемен вдъхновител на омраза е фашизма и нацизма, но всичко е под общ знаменател "фашизъм". Така е, говоренето по оста "българи фашисти-татари" в Македония е от еврейското хазарско ГРУ или "Домът на Натан", които неистово мрази Българите. Но и ние го мразим. Затова денацификацията за нас е именно изкореняването на "Домът на Натан" от нашето съзнание и територии!
70
32
 
11
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Путин е новият Хитлер. Всички знаем как свърши Германия след управлението на втория. Това неизбежно чака и мужиците, макар че от стотици години са свикнали да живуркат в мизерия и страх
69
1
 
21
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
А у нас кога...идвайте братя,обречените панелени роби ви приветстват !