Заговорници намерили наследник на Путин, кой е Бортников?

Украйна твърди и за план за отравяне на руския президент
22 мар 2022 07:46, Александър Попов
95
Заговорници намерили наследник на Путин, кой е Бортников?
Снимка: БГНЕС

Хора от най-близкия кръг на Владимир Путин в Кремъл планират да го отровят и дори са му избрали наследник на президентския пост. Това твърдят представители на Главната дирекция на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна. Целта на тази група е да отстрани Путин от власт възможно най-скоро и да възстанови икономическите връзки със Запада. „Заговорниците“ са и противници на войната, но поради страх от отмъщение, не изразяват гласно мнението си пред президента.

Според доклада на разузнаването високопоставените приближени до президента са уплашени от въздействието на войната и последвалите санкции върху руската икономика.

Украинското разузнаване твърди, че вече е избран наследник на Путин в лицето на директора на ФСБ Александър Бортников.

Агенцията предполага, че загубите, понесени от чеченските сили в северната част на страната, може да са повлияли на предполагаемия заговор.

Този уикенд Украйна заяви, че част от прословутата чеченска бойна ескадрила е била изпратена обратно в Русия, след като много от техните бойци са били убити.

Кой е Бортников?

Предположението, че Бортников е човекът, който ще замени Путин, е изненадващо като се има предвид как двамата мъже са развивали кариерите си паралелно и заедно. И двамата са служили в КГБ в Ленинград, преди Бортников да поеме същото звено, но с друго име.

ФСБ на Бортников е едновременно мозъкът и сърцето на режима на Путин, „държава в държавата“, според задълбочено разследване на Центъра по досиетата.

В момента, обаче, Бортников е в немилост заради груби грешки при разузнаването преди войната в Украйна.

Путин вече уволни осем генерали в опит да прехвърли вината за над 15-те хиляди убити руски войници само за 25-те дни военни действия. Президентът дори публично ги нарече „предатели“ и „измет“, които не са били лоялни към Москва.

Според украинското разузнаване „елитните заговорници“ са избрали 70-годишния Бортников, защото вярват, че той може да оглави възстановяването на икономическите връзки със Запада.

Елитът е притеснен от опцията Русия да се превърне в държава, отбягвана от Запада, със запорирани къщи, банкови сметки и яхти, без възможност да пътуват и да развиват бизнеса си зад граница.

Смята се, че Бортников има мрежа от вътрешни лица, работещи и живеещи в Украйна, където той управляваше мрежа от агенти в продължение на много години.

Роденият в Урал безмилостен шпионин отдавна е един от най-близките сътрудници на Путин, който играе ключова роля в изграждането на Русия след съветската епоха.

Различни слухове свързват Бортников и отличните стратегии на украинските генерали, получили информация за настъплението на чеченската армия, която се върна безславно в страната си с огромни загуби на хора и техника. Счита се, и че именно шпионинът стои в основата на теча на информация към приближени на украинския президент Володимир Зеленски за осуетените множество опити за убийството му.

Смята се, че Зеленски е оцелял в поне четири сериозни опита за убийство./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
20
 
! Отговори
Споко.,бе.... преди 2 години
Той и ДР. СТАЛИН, се разболее на дърти години от детски паралич иумре, като псе под нежните грижи на Берия.... ХАХАХААА...та и ДЖУДЖИ нема да прави изключения....!
49
13
 
18
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Още ли има украинско разузнаване!?
48
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, тия са на тежки наркотици :D
47
22
 
18
 
! Отговори
Тето преди 2 години
Точно този наркоман Зеленски ли ще искат да убиват ? Бах ти измислиците.Той е идеалният президент на Украйна. Всеки ден си казва репликите, даже малко чете.
46
14
 
17
 
! Отговори
Пипин къси преди 2 години
Никой не може да замести точно мен - Великая Кемльовская чебурашка.!.
45
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като Путин обяви фейсбук за екстремистка организация, дали си изтрихте акаунтите, другари? Или и вие сте уж с Русия, ама не се отказвате от западни благини?
44
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като видяхме фиаското в което се превърна блиц-крига в Украйна напълно вярвам, че половината генерали са захлебват здраво в долари и сега разчистват противниците си сред визшите кръгове
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто при следващата процедура, ботоксът да бъде с три пръста над скулите и два пръста по-дълбоко
42
2
 
20
 
! Отговори
... преди 2 години
Според агенти на нашето разузнаване ... Корнелия планира да направи същото с Петков, след което да поведе държавата и създаде нова столица и финансов център, а именно Крушовица
41
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера защо всички медии цитират само украински източници, при доказаната огромна дезинформация и пропаганда от тяхна страна? Защо нашите медии са генератор на толкова много фалшиви новини...
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Бортников водеше СССР а не Сталин, сега нямаше да има Русия, Великобритания или САЩ.
39
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От статията разбирам, че се опитват да подменят държавника Путин с некадърник и вероятно корумпирана отр'е'пка. Трябва да му проверят състоянието за къмнителни транзакции и ако има такива - разстрел!
38
8
 
24
 
! Отговори
3M преди 2 години
Всеки диктатор управлява до края на живота си. Дано настоящия скоро бъде сменен! Това е единствената възможност да надделее здравия разум и да се спре войната.
37
3
 
23
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Путин има толкова двойници, че няма как да ги унищожат всичките. Тя масата за преговори не случайно е дълга и за защита и да не се види кой стои отсреща. Бях в Йордания и там казват, че техния крал се разхожда без охрана сред хората. А някой виждали ли е Путин да се разхожда свободно? Бях и в Москва когато Путин посрещна китайският ръководител . Такава охрана, че птиче не можеше да прехвръкне в Кремъл.
36
6
 
11
 
! Отговори
Jonsy преди 2 години
Това сме го гледали по филмите, вие гонвзехте Путин за егати калинката. Като кажете, че най доверения му човек готви преврат и той го отстрани, а всъщност му е верен.Намалете малко американските филми :)
35
3
 
18
 
! Отговори
Fool преди 2 години
До 47 *** - като цяло е така, но Рашка е зависима от олигархията в политиката и обратно. Просто избират някой харесван повече от запада. Иначе е ясно, че старите маймуни ще управляват пак. Реално след Елцин Рашка се върна в СССР ерата, Путин си е пожизнен, хората около него (новото полит бюро) избира наследник. Руснаците само живеят една идея по-добре благодарение на парите от газ и петрол...
34
2
 
15
 
! Отговори
Кукли на конци преди 2 години
Всички президенти,премиери са кукли на конци. Както в САЩ, Русия, така и в Европа. КГБ управлява Русия и дали президентът ще се казва Путин или щше е с друго име, какво значение има? Слагат начело един с отклонения каквито бяха Наполеон, Хитлер, Сталин, Чърчъл, Рейгън и др и ги управляват сиви кардинали. Байдън и той е кукла на конци. Забравя дори името на сина си, а управлява държава?
33
18
 
17
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Украинците живеят в паралелен свят, с напълно объркани представи за състоянието на нещата.
32
2
 
28
 
! Отговори
Селяк преди 2 години
Да смениш един дърт диктатор ченге с друг дърт диктатор ченге си и повече от безсмислено.
31
1
 
5
 
! Отговори
ВСИЧКО СТАВА.... преди 2 години
С.... Мнооооого ПАРИ..... ХАХАХАААВ ТОЗИ МОДЕРЕН СВЯТ........!!!!!