Заговорници намерили наследник на Путин, кой е Бортников?

Украйна твърди и за план за отравяне на руския президент
22 мар 2022 07:46, Александър Попов
95
Заговорници намерили наследник на Путин, кой е Бортников?
Снимка: БГНЕС

Хора от най-близкия кръг на Владимир Путин в Кремъл планират да го отровят и дори са му избрали наследник на президентския пост. Това твърдят представители на Главната дирекция на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна. Целта на тази група е да отстрани Путин от власт възможно най-скоро и да възстанови икономическите връзки със Запада. „Заговорниците“ са и противници на войната, но поради страх от отмъщение, не изразяват гласно мнението си пред президента.

Според доклада на разузнаването високопоставените приближени до президента са уплашени от въздействието на войната и последвалите санкции върху руската икономика.

Украинското разузнаване твърди, че вече е избран наследник на Путин в лицето на директора на ФСБ Александър Бортников.

Агенцията предполага, че загубите, понесени от чеченските сили в северната част на страната, може да са повлияли на предполагаемия заговор.

Този уикенд Украйна заяви, че част от прословутата чеченска бойна ескадрила е била изпратена обратно в Русия, след като много от техните бойци са били убити.

Кой е Бортников?

Предположението, че Бортников е човекът, който ще замени Путин, е изненадващо като се има предвид как двамата мъже са развивали кариерите си паралелно и заедно. И двамата са служили в КГБ в Ленинград, преди Бортников да поеме същото звено, но с друго име.

ФСБ на Бортников е едновременно мозъкът и сърцето на режима на Путин, „държава в държавата“, според задълбочено разследване на Центъра по досиетата.

В момента, обаче, Бортников е в немилост заради груби грешки при разузнаването преди войната в Украйна.

Путин вече уволни осем генерали в опит да прехвърли вината за над 15-те хиляди убити руски войници само за 25-те дни военни действия. Президентът дори публично ги нарече „предатели“ и „измет“, които не са били лоялни към Москва.

Според украинското разузнаване „елитните заговорници“ са избрали 70-годишния Бортников, защото вярват, че той може да оглави възстановяването на икономическите връзки със Запада.

Елитът е притеснен от опцията Русия да се превърне в държава, отбягвана от Запада, със запорирани къщи, банкови сметки и яхти, без възможност да пътуват и да развиват бизнеса си зад граница.

Смята се, че Бортников има мрежа от вътрешни лица, работещи и живеещи в Украйна, където той управляваше мрежа от агенти в продължение на много години.

Роденият в Урал безмилостен шпионин отдавна е един от най-близките сътрудници на Путин, който играе ключова роля в изграждането на Русия след съветската епоха.

Различни слухове свързват Бортников и отличните стратегии на украинските генерали, получили информация за настъплението на чеченската армия, която се върна безславно в страната си с огромни загуби на хора и техника. Счита се, и че именно шпионинът стои в основата на теча на информация към приближени на украинския президент Володимир Зеленски за осуетените множество опити за убийството му.

Смята се, че Зеленски е оцелял в поне четири сериозни опита за убийство./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Крадливото ромче преди 2 години
Ха ха ха ха ха ха
29
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво украинско разузнаване хахаха те в момента са, в бункерите като м.. ишки
28
6
 
14
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Фонда за ликвидацията на ДЖУДЖИ вече стигна 280-млн.$....Хич даже не липсват желаещи за "ОПЕРАЦИЯТА".... а, дали ще е тоя само времето ще покаже....
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четях в Гугъл последните новини около събитията в Мариупол и ми изскочи препоръчана новина, че се обмисля ликвидирането на Путин от блузки до него кръгове. Плановете идвали от руски олигарси, които започнали да понасят неизброими загуби от санкциите срещу Русия. Та си мисля, че сега масите, на които той ще води "преговори" с опонентите си ще стават дълги, колкото е разстоянието от Москва до С.Петербург...
26
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са слепи. Виждат, че джуджи изплиска легена. Трябваше да действат още преди месеци . Той сега се окупава и трепе всички към които има съмнения . Крайна фаза.
25
12
 
8
 
! Отговори
Укро пропагандата преди 2 години
върви най-добре със сутрешното кафе...
24
3
 
17
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Това просто е партенка. Не, че няма хора, които са готови да смъкнат Путин от власт, но в момента дори и те не знаят какво ще се случи, ако планът им вземе, че успее. Но тези хора, не са от близкия кръг на Путин. Вътрешен преврат може да се направи само и единствено от най-близките хора около Путин и от никой друг.
23
0
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Принципно деали ще има разлика между *****ин и новия Бортников ?!___Но това ще е добре разрешение на украинската война, но Бортников дали няма да поеме отново курс към агресия срещу съседни страни след няколко години ?!
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема се очуда ако го отровят с новичок.Руснаците са уникални в методите на унищожаване на хора.
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 Те неговите хора я опитват ама българския русофил е по нисше същество от руския путинофил и за това българския русофил е по евтин разходен материал.
20
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ги е срам да тровят най-великият политик на планетата. Наште русофили да отидат да опитват храната на таваришч Путин преди да започне да се храни, те и без това за друго не стават.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу,всички са разбрали за тази новина само Путин нищо не е чул.А другият вариант е самата информация да спусната от Путин .
18
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото по-скоро ликвидират джуджето толкова по-добрр
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, прочетох новината преди 12 часа в друго издание, така че е истина.
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефът на ФСБ спасил Зеленски? А кой се опитал да го убие? ЦРУ ли? И като си помисля колко хора ще се вържат на тези скалъпена пропаганда...
15
11
 
11
 
! Отговори
Укрновоидиоттпрес преди 2 години
Освен това Украйна планира да изведе на космическа орбита нова военна станция и да намери доказано съкровище от злато и алмази в закарпатието. Така тя ще спечели и срещу Русия и ще стане най мощната държава в света. Освен това Байдън е планирал Сащ да станат младши партньор на Украйна в световните въпроси. Също така Украинската космическа програма до месец планира да достави човек на Марс, до два обратно. Новини от Украйна.
14
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ппутюн не може да поддържа разбирането на неговите приближени. Станал е ексцентричен и отблъсква мнението на съветниците си. Министрите му казват да търси мир, но той не следва този съвет. Ясно е че ще търсят нов президент. Въпросът е кой, как и кога.За това кога ще стане, ще подхвърля че сигурно месец ще отнеме да се намери шанс да се премахне стария диктатор. За въпроса кога - клоня че ще бъде отровен. За въпроса кой, може да разгледаме какви са опциите - но Ппутюн е ликвидирал други
13
8
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Мале, мале, малееееееее..... Иде края на джуджето, видно е дори от пyтлерастиятa :))) Ама тази замяна КГБ за БСБ май не е никава замяна. Дано поне човека е наред с мозъка си, а не като джуджето убиец. Също и информацията, че "православните" мохамедани от Чечня са разбити и са се прибрали безславно ми подейства добре. Ама че украинците, че за 25 дена са избили 15 000 колхозниka ми подейства като мед на духата. Само така. Салва на Украйна и напред срещу фашизма на путлерастиятa :))))
12
9
 
9
 
! Отговори
Мичмана преди 2 години
Украинското разузнаване.....хахааа,като го прочетох и се задавих от смях.
11
4
 
12
 
! Отговори
Тези преди 2 години
щом са толкова наясно с обстановката в Русия да кажат кога свършва войната?