Руските сили притиснати между Херсон и Николаев

2/3 от руските войски от Киев вече са в Беларус
59
Руските сили притиснати между Херсон и Николаев
Снимка: БГНЕС

Около две трети от руските войски, които бяха дислоцирани около Киев, вече са напуснали района и се намират в Беларус. Това съобщи пред журналисти висш представител на Министерството на отбраната на САЩ, предаде CNN.

Войските, които са напуснали района около Киев, "се насочват на север" и преминават в Беларус, каза служителят. САЩ смятат, че войските ще бъдат повторно сформирани, оборудвани, може би дори подсилени с допълнителни сили и след това изпратени обратно в Украйна, за да продължат да се бият другаде.

Вероятно тези войски ще бъдат "използвани в източната част на страната, в района на Донбас". Той добави, че ожесточените боеве за Мариупол продължават, но „няма признаци руснаците да са постигнали някакъв напредък“ в превземането на града. Според Пентагона руските сили сега са "много по-заети с отбраната" около Херсон.

"Към момента руснаците са някак притиснати между Херсон и Николаев. Руските войски, обаче, вече по-скоро се отбраняват около Херсон, отколкото да нападат", добави служителят.

Десет цивилни граждани са загинали, а 46 са ранени при ожесточен обстрел на руската армия над украинския град Николаев, съобщи кметът на града Александър Сенкевич във видеоизявление снощи, добавяйки, че броят на жертвите вероятно ще нарасне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***.ака разбра колко са му некадърни войниците и затова предупреди,че ще натисне ядреното копче ако някой нападне Русия. Иначе ще я превземат за нула време
14
18
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската армия ще бъде напълно отблъсната от Украйна. Украинците показват сила и дух.
13
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Северна Украйна е освободена! Окупаторите са изхвърлени. Остава южна Украйна. Успех на украинците.
12
16
 
37
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Могъщата руска армия как звучи а?За 9 май парадът ще е с бетонобъркачки и ръчни колички.Срам и резил опърпани и дрипави примааати плячкосват фритюрници и ютий.Това ли сътвориха великите руски пълководци? Мики Маус е в истерия , гримирайте го и го монтирайте до Ленин че позора е пълен.
11
16
 
20
 
! Отговори
Помнете преди 2 години
Провалът на всяка една диктатура във война води до отцепници и нови локални войни. Краят на Путинландия е близо ---до 20-30г.
10
22
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имайте предвид че ние сме следващите. Превръщаме се в желана и в лесна цел за звяра защото му е необходим коридор до сателита му Сърбия и заради колебливото ни поведение, което му дава основание да чувства че окупацията ще бъде лесна. Но може би на про-кремълските писачи тука ще им хареса братушки да изнасилят дъщеря им
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски вече седи на стола на Путин в Кремъл. Ура за пропагандата.
8
11
 
23
 
! Отговори
путьо късия превзе преди 2 години
ли Полски Тръмбеж, или ловните дружинки не му позволяват.
7
39
 
33
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ВЧЕРА В МАРИУПОЛ СЕ ПРЕДАДОХА ОКОЛО 300 УКРАИНСКИ МОРСКИ ПЕХОТИНЦИ !!! ОСТАНАХА САМО ЧАСТИ ОТ ,, АЗОВСТАЛ " , А ЗАВОДА Е ПОЧТИ РАЗРУШЕН - БАЗАТА НА ФАШИСТИТЕ ОТ АЗОВ
6
13
 
19
 
! Отговори
факт преди 2 години
Точно обратното е....
5
24
 
27
 
! Отговори
Слава Украйна преди 2 години
Учудващ як и свиреп отпор на укри патриотите, които печелят симпатиите на света. Да не преминат в настъпление, че тогава парадът ще е в Москва под укри байраци.
4
31
 
30
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
В отчайващите си загуби, и неспособността да постигнат и символичен успех срещу украйнските въоръжени сили, деградиралите и озлобени руски орди си го изкарват на беззащитни цивилни, мародерстват, грабят, насилват, измъчват. Това не е войска. Това е престъпна банда. Чудовищните им издевателства няма да останат неосъдени и отмъстени. А малкият садист в бункера деградира и загнива. Няма да излезе оттам. Като предшественика си Адолф.
3
28
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската армия се разпада пред целия свят, зле мотивирана, екипирана и с нисък морал
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някак и по-скоро като изрази означават, че нищо не знаят, а само се надяват :)
1
22
 
31
 
! Отговори
Орките пак в капан преди 2 години
Уpoдиге пак са притиснати. За два месеца взеха един град, но на другият ден го загубиха. Може ли другарите и по специално този, който каза на премиера, че Киев до два дни пада да ги чуем?! Колко промит трябва да си да не виждаш, че това не е армия, а сбирщина стреляща по старци с колела и жени с колички. В България има много промити, особено в армията, която уж е натовска. Оттам дойде абера, че до два дни ще свърши войната. С такова възхищение се гледа там на оokите от степта.