Най-младата олимпийска състезателка е починала по време на тренировка

Лодката й се е преобърнала при силен вятър
Обновена: 13 апр 2022 11:47 | 13 апр 2022 11:47, Йоана Цонева
9
Най-младата олимпийска състезателка е починала по време на тренировка
Снимка: БГНЕС

Тунизийската олимпийска състезателка по ветроходство Ея Гезгез е загинала при инцидент по време на тренировка на 17-годишна възраст, съобщи Международният олимпийски комитет.

Гуезгез, която представяше Тунис на забавените игри в Токио през 2020 г., е плавала заедно с близначката си Сарра, когато лодката им се е преобърнала при силен вятър. Ея е загинала при инцидента, докато Сарра, която се състезаваше заедно с нея в Токио в категорията 49er FX, оцеля, пише в. "Гардиън".

Още по темата
"Шокиран съм от новината за смъртта на ветроходката Ея Гесгуез", заяви президентът на МОК Томас Бах. "Тя беше вдъхновяващ човек и пример за подражание за младото поколение състезатели".

"Участието на Ея Гесгуез в Токио 2020 заедно с нейната сестра близначка Сарра ще продължи да мотивира момичетата навсякъде. Мислите ни са с нейното семейство, приятели и олимпийската общност в Тунис."

Тунизийският олимпийски комитет съобщи новината на страницата си във Facebook, като президентът на комитета Мехрез Бусаян заяви пред местно радио, че инцидентът е станал край бреговете на тунизийската столица Тунис.

"Нека Аллах се смили над починалата, да й даде вечен покой в рая и да дари семейството и роднините й, както и цялото спортно семейство с търпение и утеха", завършва изявлението на комитета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Мисли преди 2 години
... Ваксините жънат млади фиданки...
5
2
 
4
 
! Отговори
Логика? преди 2 години
Как е най-младата като има сестра близначка? Освен това най-младата олимпийска състезателка е някаква на 14 от Бразилия. Даже взе медал за някакъв измислен спорт.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КО СТАНА БЕ НАЛИ СПОРТА БЕШЕ ЗДРАВЕ?????????
3
15
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Ваксинирана ли е била?
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за момичето. Да почива в мир! Но заглавието никак не насочва към това, какво се е случило. Не "починала", а "загинала" е думата.
1
6
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗА СИЛОВИТЕ СПОРТОВЕ ПРИ ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА СА НА ВЪЗРАСТ ЗА ДА ИМАТ СИЛА ДА УДЪРЖАТ !!! ИЗКЛЮЧЕНИЕ СЕ ДОПУСКА ЗА СЪУЧЕНИЧКАТА МИ ВЕРОНИКА ОТ 36-ТО СОУ КОЯТО БЕШЕ НА 14 ГОДИНИ НО ИМАШЕ ФИЗИКАТА НА ЕДРА ЖЕНА НА 25 АМА МНОГО ЕДРА ЖЕНА :D И ПИЕШЕ КАФЕ СЛЕД КАФЕ :D ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ЖЕНА ВИСОКА 1.80 ПОНЕ АКО НЕ И ПОВЕЧЕ И ПОНЕ 80-90 КИЛА А БЕШЕ САМО НА 14 ГОДИНИ :D