80% от Луганска област е под руски контрол, заяви Украйна

Предполага се, че в района са останали около 70 000 души
21 апр 2022 09:08, Елка Василева
48
80% от Луганска област е под руски контрол, заяви Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руските военни части контролират 80 процента от Луганска област в Източна Украйна, съобщи в Телеграм областният управител Серхий Хайдай, цитиран от ДПА.

Още по темата
По думите му Рубишне и Попасна в Луганска област са "частично" под руски контрол. За тях от седмици се водят ожесточени боеве. И тук обстрелът се засили, добави Хайдай.

В началото на войната на 24 февруари сепаратистите от самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) контролираха около 30 процента от областта.

Предполага се, че в района са останали около 70 000 души.

Хайдай заяви, че ако има примирие за православния Великден в неделя, властите искат да го използват максимално за евакуации и доставки на хуманитарна помощ.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80% от Луганската народна република е освободена от украинския окупатор.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Специалната военна операция на Русия ще свърши, когато свършат хората използвани като жив щит от украинските нацисти.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво дири Украйна в чуджи държави - Луганска и Донецка народни републики? Агресорът Украйна трябва да бъде изгонен и двете държави освободени.
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помнете ми думата, че след 10г. жителите на Луганск и Донецк ще проклинат деня в който са се присъединили към Русия. В Крим вече не са толкова щастливи и еуфорията я няма. Преди 2014г руснаците харчеха, като туристи, сега им сърбат попарата.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То, заради живите щитове на бандеровци има толкова много жертви и от двете страни. Укронацистите са избили 10 пъти повече украинци в гръб и по жилищата, от колкото са загинали от бомбардировките на Русия. Ако Путин не пазеше мирното население, до сега Цяла украйна да е "предала Богу дух". В света няма па-силна армия от руската и по-смъртоносни оръжия от руските. Това много добре го знаят западните с-в-и-не, но все се надяват на руско благородство, и Путин да им прощава за зверствата.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали побеждаваха укротата, ама не останаха вече живи щитове и ще ги затрият.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бой и само бой за укронацистите! Никаква прошка повече за гадовете. Как смеят да държат за заложници народа на Украйна, който предимно е руски? Всичко там е руско, земя заводи архитектура и всякаква промишленост. Американските изверги няма да им помогнат защото ги е страх. Страх лозе пази, а Путин им дохаза че не го е страх от американските ***, и ще им строши краката, а може и главите, ако посмеят пак да стъпят на руска земя. Майданът е за урок на тези, които подкрепят американските убийци
19
9
 
7
 
! Отговори
До Боби преди 2 години
Аз за България питам какво бъдеще я чака ако Русия спечели? В най-добрия случай се връщаме в годините на студената война, а България ще бъде в менгемето на Русия Сърбия и Турция. Много скоро след това ще се върне в орбитата на Русия и пак в най-добрия случай ще сме като днешна Молдова, но с повече терор над населението, заради европейското ни и натовско минало.
18
14
 
6
 
! Отговори
ист преди 2 години
80 % под руски контрол значи 80 % разрушено. Каква радост за русофилите че два народа се избиват заради един болен мозък.
17
2
 
15
 
! Отговори
Осведомен преди 2 години
Над 400 000 цивилни са загинали във войната на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства срещу Йемен с пряката помощ на САЩ. И йеменците продължават да бъдат убивани всеки ден
16
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължавам да се питам, какъв свят си представят поддръжниците на Путин, ако Русия спечели тази война? Дават ли си сметка за последствията? Имат ли деца?
15
1
 
18
 
! Отговори
Стефчо преди 2 години
ЖУРНАЛИСТИ, МОЖЕ ЛИ ДА ПОМОЛИТЕ КОЛЕГИТЕ СИ ОТ УКРАИНСКАТА ПРОПАГАНДА, ДА НИ ЗАПОЗНАЯТ С БЛИЗКИТЕ НА ПОНЕ ЕДНА ЖЕРТВА В БУЧА!
14
0
 
9
 
! Отговори
Иван Томов преди 2 години
За войната какво да мисляМайка ми и баща ми са живели в Белград когато германците четири дни без прекъсване са го бомбандиралиТе едвам са се спасилиУстановили са се в Пловдив но там също е имало бомбандировки този път от американците Аз съм бил бебе по това време и нямам никакви спомениОт тях имам вродена ненавист към войната и бомбандировките често са го споменавали и са ми разказвалиНяма нищо по-лошо от която и да е война Аз съм живял и по време към края на втората световна война и войната в Корея , във Виетнам в Лаос в Камбоджа в Куба войните на Израел със Сирия Египет и Ливан,
13
9
 
4
 
! Отговори
До номер 9 преди 2 години
Ето така без да забележат ,,антифашистите" се превръщат във фашисти.
12
3
 
19
 
! Отговори
Тед преди 2 години
ЛНР е самостоятелна република, а не е област на Украйна.
11
21
 
3
 
! Отговори
До ЛУ преди 2 години
Мдаа, до това доведе близо десетгодишното бездействие на международната общност, която си затваряше очите за руската агресия в Украйна. Сега всяко диктаторче си повярва, че може безнаказано да напада съседни държави и да си присвоява територии. Ако Путин не бъде смазан сега, тази зараза така ще се разпространи, че няма да има мир в нито една държава на света.
10
1
 
20
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
защо като сте обективна медия не пишете за войната м/у Турция и Ирак, която се води вече от няколко дни
9
2
 
15
 
! Отговори
томи преди 2 години
Лошо... Трябва 100%
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквано, Русия ще направи това за което е влязла.Чакам вече скоро да приключват,че ни психясаха с тази Украйна нонстоп в новините.Малко да сменят плочата с нещо друго.
7
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кройно време е руснаците да не са толкова милостиви и да прощават зверствата на бандеровци. Никаква прошка за азовци. Всеки *** от украинската хунта трябва да бъде убит и то зверски пред очите на света от кадировци, за да знаят друг път какво ще очаква тези, които посягат на руска земя и тормозят етнически руски народ. Украйна е земя руска, винаги е била руска и американски *** няма да стъпват повече на нея. Нека се опитат гадовете от САЩ да нападнат Русия. Топол и Сармат ще има за тях.