НАТО предупреждава: Войната в Украйна може да продължи и години

Русия засилва офанзивата си в Южна и Източна Украйна
29 апр 2022 17:22, Нели Христова
156
НАТО предупреждава: Войната в Украйна може да продължи и години
Снимка: БГНЕС

НАТО предупреди Запада, че трябва да се подготви за продължителна война в Украйна, съобщи БНР.

За днес е планирана "операция" за извеждане на цивилни от Мариупол. Украйна се надява да евакуира цивилни от огромния стоманодобивен завод "Азовстал" в обсадения пристанищен град Мариупол, съобщиха от кабинета на украинския президент. Преди ден генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обсъди този въпрос по време на срещата си с Володимир Зеленски в Киев.

Руски ракети удариха града по време на посещението на Гутериш. При експлозиите е убит един човек, а няколко са ранени.

Тази сутрин Русия съобщи, че нейните сили са унищожили производствените сгради на завода от ракетно-космическия отрасъл в Киев с високоточни ракети с голям обхват на действие.

Междувременно заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана заяви за Би Би Си, че "следващите няколко дни и седмици могат да се окажат решаващи, но войната вероятно ще отнеме повече време" - месеци или дори години.

Съобщава се, че Русия засилва офанзивата си в Южна и Източна Украйна, а губернаторът на руската Курска област Роман Старовойт заяви, че контролно-пропускателен пункт в село Крупец, недалеч от украинския град Суми, е бил подложен на обстрел. Руските граничари и военни са отговорили на огъня. Няма жертви или нанесени щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
6
 
! Отговори
Немо преди 2 години
В едно съм сигурен - ако ни нападне Русия всички дето се праскат за русофили ще се закопаят 9 метра под земята от шубе. Тъй че петата колона ще стане пета колония...като при *** Киро. Нека Путин да прави кризи...ще плащат неговите фенове.
94
1
 
5
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
#109А ти ,след като цитираш 1944-1945,знаеш ли каква е рецептата за революция?Точно голяма маса беден пролетарит и една малка богата върхушка-справка Октомврийската от 1917,Иранската ислямска революция 1978,та и до българската 1944..Обедняването на българския народ не е добро нещо и ще бутне това правителство,можем да се обзаложим.
93
2
 
0
 
! Отговори
Немо преди 2 години
Ти мен не ме мисли...всичко да изчезне при мене пак ще има до под мишниците. Днес си взех 60 кг. захар. На есен ще се вари ракия. Както всяка година.
92
0
 
3
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
#108С или без русофили инфлацията ще те удари ,гледай да се запасиш за зимата.
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хляб 5 лева....бензин 10... Нещо не довиждаш...И кой е виновен??? Всеки вижда - Путин. Честито на теб.
90
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Атлас вижда се че си с промит от руските *** мозък. Замислял ли се какво значи "денацификация" и как това се е случило в България -1945-1949 - масовото избиване и "народният съд" от корумпирани партизани не ти ли светна лампичката? Не забеляза ли промяна на позицията на запада - все повече оръжие за Украйна та се заговори вече и за пряко участие. Руснаците боксуват по селата в Донбас доказвайки че са просто малък хартиен тигър?
89
10
 
6
 
! Отговори
Немо преди 2 години
Готов съм да плащам високите цени. Но русофилите да намалеят.
88
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блиц крига се провали. Путин се изложи тотално. Репутацията на Русия замина в канала. Завинаги!!!
87
2
 
3
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
#99Говориш глупости.Да ти е честит бензина от 5 лева,в Европа вече мина 2 ерво на литър.В Дания в супера всичко е нагоре,като започенм от млякото..
86
3
 
3
 
! Отговори
Немо преди 2 години
Някакъв *** се засегна от презрението ...
85
7
 
7
 
! Отговори
Атлас преди 2 години
Толкова оръжие и западни наемники против Русия и всички стават на кайма или просто изчезват. Даже братушките се сдобиват с не малко западно оръжие. Мисията по демилитаризация и денацификация върви бавно, стремително и ювелирно. Най ме кефи като кажат, че са излашкали казарма със западни наемници ил икерван с техника. Сипвам си бира и куфея!!! Муахахаха
84
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната ще приключи с примирие и ново 50-годишно затваряне на Русия и Беларус. Затваряне което ще е много по-пълно от това на СССР С тях просто никой няма ни да търгува ни да говори. Ако не бяха ядрените оръжия щяха вече да са ги обезоръжили но уву. Като цяло Украйна ще оцелее защото се бие смело!
83
9
 
4
 
! Отговори
Немо преди 2 години
Мамини сладки русофилчета...аз до 5 лева за хляб и 10 литър бензин няма да мигна!!! Но русофилите ще намалеят рязко при тия цени...ха ха ха. Още му се радвайте нещастие мазохисти. Руснаците винаги са ни презирали и са ни се подигравали като на бедни и прости селски роднини.
82
10
 
6
 
! Отговори
Бесен преди 2 години
Конфликтът може и да продължи, но не и войната. Руснаците издишат, до два месеца ще са изтласкани извън територията на Украйна, с изключение на Крим. Последния ще върнат след като путин гушне букета с надежда, че ще им отменят санкциите. Тежки репарации, обаче, няма да им се разминат. Ще трябва да се бръкнат поне 1 трилион долара, за да почнат да им пускат малко въздух.
81
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не подценявайте България и през Украйна глупавите руски генерали говореха че ще минат за седмиица но се видя че за месец са минали само 20 км.
80
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дечица, не се радвайте, нали знаете, че сме член на Нато и като поискат, могат да ви мобилизират. -----///----- И ти ли говориш глупости и си верваш като Киро Брейка? :))) Той от шубе тръгна с патерици, селтака му със ***. Никой няма нужда от некадърници, които не знаят от коя страна се зарежда пушката. НАТО работи с високотехнологични оръжия.
79
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лудото джудже пак е излъгало че е превзело Мариупол! У нас само БСП и юмручето вярват че Украйна ще загуби войната!
78
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако стане война с България, НИКОЙ нормален българин няма да тръгне да си дава живота за брюкселските хле'б'арки!
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна??? Това пък какво беше?!?!
76
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако спрете да подкрепяте окрайна, ще свърши за седмица..