Полицаи изнудват шофьори - подайте сигнал със снимка и видео

Ще има възможност и за анонимно подаване на сигнал
23
Полицаи изнудват шофьори - подайте сигнал със снимка и видео
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мобилно приложение за подаване на сигнали за извършени нарушения от служители на МВР, разработва вътрешното ведомство. Изготвянето му е във връзка с проект "Превенция и противодействие на корупцията", финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г. Приложението ще бъде интегрирано към вече съществуващо и действащо мобилно приложение на МВР. Това е част от дейността по разработване на съвременни методи и средства за подаване на сигнали за корупция сред служителите на ведомството.

Приложението ще може да се ползва от граждани, чиито телефони са с операционни системи iOS и Android. За да се подаде сигнал, гражданинът ще трябва да се регистрира в приложението като попълни три имена, дата и година на раждане, мобилен номер и електронен адрес. Ще има възможност и за анонимно подаване на сигнал.

Към сигнала гражданите ще могат да прикачат снимка и видео, както и да прикачат гласово съобщение. Подателят на сигнала ще получава и автоматично генериран входящ номер.

Обществената поръчка, във връзка с изработването на приложението, е обявена на 11 април, а крайният срок за подаване на документи е 4 май. Прогнозната му стойност е 50 хиляди лева без ДДС. Възложител е дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, която отговаря за разследване на нарушения, извършени от служители на ведомството, става известно от сайта на Агенцията за обществени поръчки.

"Изпълнението на настоящата обществена поръчка цели да даде опростена, достъпна и модерна възможност за подаване на сигнали от граждани, в случай на установено неправомерно и/или корупционно поведение от служители на МВР", се казва в техническата спецификация към поръчката. Допълва се още, че мобилното приложение е насочено към всички граждани с цел "формиране в обществото на активна гражданска позиция и дух на нетърпимост към корупцията".

В сега действащото приложение на МВР гражданите могат да подадат сигнал за нередност, да открият най-близкото до тях поделение на МВР, да направят справка по Закона за движение по пътищата, да получат нотификация при приближаване или при попадане в зона на риск, както и да получат информация чрез новини, информационен бюлетин и актуални теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: сигналМВРполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
6
 
! Отговори
Знае преди 1 година
Полицаите са крадци и половина, обяснете ми как с една заплата се купува триежа къща на морето ,по два апартамента на дъщерите си,издържат се на платено висше образование и платена специализация.
15
0
 
8
 
! Отговори
Сериозно го мисля преди 1 година
Абе *** бе! Аз по големи бандити от милицйонерите не съм виждал. А съм виждал много бяндити!
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да стане с това приложение. Трябва да има камери закачени на полицейските униформи и при проверка на граждани да са задължително включени за да записват. Гражданите също може да имат камери по колите, по принцип съм против камерите но когато е думата на полицая срещу гражданина втория няма голям шанс защото се произхожда от мисълта че полицаите са пазители на реда и не би трябвало да го нарушават точно те, което за съжаление не винаги е така.
13
1
 
6
 
! Отговори
Супер преди 1 година
Е ако заработи това приложение ще стане весело,като знаем какво ОПГ е полицията у нас....
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подайте сигнал със снимка, видео и писмени признания на полицая, подписани в присъствието на нотариус...
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е да се цака държавата, ако тя не цакаше полицаите с ниски заплати нямаше да е така.
10
0
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Те не са полицай
9
0
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Луди са
8
0
 
4
 
! Отговори
А преди 1 година
Ко не
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просяци!Какво стана с оня дето уши шамар на турчина?Полицаи посегне ли ми ще го застрелям на мига!На мига!!!!!
6
1
 
15
 
! Отговори
Гошо от Почивка преди 1 година
Невъзможно, ченгетата са най-честните и най-работливите държавни служители! Те никога не биха си позволили да рекетират или да участват в нелегални дейности, та те са примера за гражданите!
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не беше ли наказуемо ако заснемеш държавен служител? после да не ни привикват в управлението докато кажем че полицая е искал да му развалим пари за кафе
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек потвърждавате официално, че можем да снимаме ушевите?
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приложението ще работи само ако е свързано с WiFi на отсрещното кафене. Ще се казва "Ще пишем ли, ще плащаме ли..."
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ милицията е създадена бая по-отдавна и е почти единственото, което не е реформирано никога. Това с рушветите си е от Соца, тогава и на кутия цигари се радваха.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви приложения. Само в брой и се оправяш на момента.