В "Азовстал" открили няколко изгубили се украински бойци

Намерени са и телата на 152 души в хладилен камион
31 май 2022 15:12, Елка Василева
37
В "Азовстал" открили няколко изгубили се украински бойци
Снимка: архив, БГНЕС

При оглед на територията на завод "Азовстал" в Мариупол са открити няколко изгубили се украински военни. Това съобщи днес лидерът на т.нар. Донецка народна република Денис Пушилин, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Оглеждат се всяко кътче, всяка стая, това е крайно много, но работата напредва", каза Пушилин. "Открити бяха няколко души, които са се изгубили, но те също са изпратени при другарите си", допълни той, имайки предвид бойците, сложили оръжие и пленени от руските войски и техни съюзници от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република в Донбас. Става дума "според мен за трима или четирима души", уточни Пушилин в ефира на руската телевизия "Россия-24".

По думите му новооткритите бойци не са представлявали заплаха. "Те самите се страхуваха от всичко, криеха се, имаха проблеми с психиката", каза той.

Съдебният процес срещу украинските военни от "Азовстал" ще бъде максимално открит, ще бъдат поканени представители на други страни, включително западни, и на международни организации, увери Пушилин.

По-рано този месец се предадоха в плен последните украински защитници на Мариупол, барикадирали се в "Азовстал". Според министерството на отбраната в Москва пленниците са над 2400 души, напомня агенцията. Киев се стреми да организира размяна, но руските власти заявиха неведнъж, че смятат част от пленените за неонацисти и военни престъпници, които трябва да получат присъди.

Руската армия е намерила в завода "Азовстал" телата на 152 украински бойци и е готова да ги предаде на Украйна, заяви днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от Франс прес.

Телата били открити в хладилен камион, чиято охладителна система обаче не работела. Под тях били намерени и четири мини.

Според министерството Москва не е получавала от Киев молба да получи тези останки.

Франс прес допълва, че не е имала възможност да провери тези твърдения, използвайки независими източници.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какво стана с онези 1000 цивилни дето ужким били там? Аз гледах един репортаж където изведоха 30 и това беше. Да не се окаже отново че всъщност нацистите са се крили под несъществуващ щит от цивилни. И това не ги спаси.
26
1
 
8
 
! Отговори
Правят Нов АЗОВ преди 1 година
Искат да похарчат още две хилядарки от Киев. Има новина че правят нов Азов!
25
1
 
9
 
! Отговори
КОЛКО СЪДЕНЕ преди 1 година
Алеле колко съдене ще падне! А Киев само подпали спортната злоба тия дни!
24
1
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААА преди 1 година
Мисля че трябва да има и още нацита там, катакомбите са обширни все пак и се точат с километри. Така че нмого години след като окрайна спре да съществува, в тези мазета ще живеят слепи мутирали плъхове-нацисти, загубили човешкия си облик поради липсата на човешки контакт и слънчава светлина. Ще се хранят с неизвозените укротрупове и ще надават тихи нечленоразделни ръмженета "славакрйне, славакрайне". А Русия ще организира за туристи от цял свят сафарита да ги отстрелват.
23
1
 
7
 
! Отговори
Азо в Стол преди 1 година
Загубеняци....
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирцата няма ли да отиде да разгледа Азовстал??....все пак не са ни спрели още тока и водата...??
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия деца ли са ? "Изгубили " се били !
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана с ''победителите'' от Азовския батальон ?Целият свят гледа сеира , особено ЕС , щатите и англо-саксонците !
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се пише че са намерили тела! Пише се: "152 укрита се евакуираха преждевременно". Разбрахте ли или трябва да идва Зеленски да ви дърпа ушите?!?
18
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много съветско ***, много нещо. Преписват руски сайтове и не ин нига окото. То затова нашата държавица е на това дередже, щото трябва да храни и тия
17
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те са си загубени по природа украинците, не се изненадвам от тази новина :)))
16
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се кои са тръгнали по акъла на един наркоман за да *** млади и зелени. Дали аз ще тръгна да се бия срещу някои заради Киро вампирои Кокорчо. Едва ли. Ще ги хвана и ще ги пратя на първа линия но преди това ще им купя псмперси да не осмърдят пейзажо.
15
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
П"о-рано този месец се предадоха в плен последните украински защитници на Мариупол, барикадирали се в "Азовстал".Как в плен?Евакуират се!В Елхово може да ги пратят.
14
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според резултатите от разпитите на заловените бойци от Азов се установи, че минирането на телата е извършено по пряка заповед от Киев. Целта на провокацията е да се обвини Русия в умишлено унищожаване на останките на телата и предотвратяване на предаването им на роднини, за да се спаси политическата репутация на режима в Киев и лично на украинския президент Владимир Зеленски, подчерта Конашенков.
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При проверка на подземните конструкции на металургичния комбинат Азовстал в Мариупол, където се криеха предалите се нацисти от украинското формирование Азов, руските военнослужещи откриха изотермичен фургон.152 тела на загинали бойци и военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна са били съхранявани във фургона с повредена охладителна система.По думите му при проверката на фургона руските сапьори са открили четири мини, поставени под телата на загиналите украински военнослужещи.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те тия са си загубени по принцип.
11
24
 
2
 
! Отговори
странно преди 1 година
До: номер 10 Да, наистина загубените може да не са от Азов. От Азов получиха заповед от главното командване и Зеленски да се евакуират! До този момент имаха заповеди да се бият и те се биеха. Самият факт, че дадоха много жертви е доказателство за това. Имаше много ранени на които беше невъзможно да се окаже медицинска помощ, и въпреки това не се предадоха. Значи какво? Ако се бият до последния човек - значи са нацисти? Ако се предадат - били слабаци и страхливци? Ей, нямате угодия!
10
2
 
28
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Факт е, че ВСИЧКО, което идва от Лондон е менте и лъжа. ВСИЧКО, без изключение!
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези заблудените може да са били гробарската бригада на Азов. Щом са откачени и безопасни??
8
6
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Абе такива като тебе явно са много *** парчета! Или четете само заглавията а?Това го казват по руската телевизия - че са се били изгубили! Какви западни пропаганди те бият по главата бе!