Първият товарен кораб напуска Мариупол след руската окупация

Тази седмица се очаква да бъде пуснат и българския кораб "Царевна"
31 май 2022 11:45, Йоана Цонева
33
Първият товарен кораб напуска Мариупол след руската окупация
Снимка: БГНЕС

Кораб е напуснал украинското пристанище Мариупол за пръв път, откакто Русия превзе града, и се е отправил на изток към Русия с товар от метал, заяви във вторник лидерът на подкрепяните от Русия сепаратисти от украинския сепаратистки регион Донецк.

Украйна заяви, че изпращането на метал за Русия от Мариупол, чието превземане даде на Москва сухопътен мост, свързващ континентална Русия и проруската сепаратистка територия с анексирания Крим, е равносилно на грабеж, предаде "Ройтерс".

Още по темата
"Днес 2500 тона горещо валцувани листове напуснаха пристанището в Мариупол", написа Денис Пушилин, лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република, в приложението за съобщения Telegram. "Корабът се насочи към (руския град) Ростов."

Русия пое пълен контрол над Мариупол по-рано този месец, когато повече от 2400 украински бойци се предадоха в обсадения стоманодобивен завод "Азовстал". Миналата седмица Русия заяви, че пристанището е разминирано и отново е отворено за търговски кораби.

Очаква се тази седмица от пристанището на Мариупол да излезе и българският кораб "Царевна", съобщи преди дни външният министър Теодора Генчовска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Руснаците са добри хора за разлика от укрите !
24
0
 
5
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Много ясно че към Русия ще отиде, към Марс ли да излети.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази седмица се очаква да бъде пуснат и българския кораб "Царевна" ------>>> Много манипулативно. Руснаците от две седмици ни молят да си махнем кораба от там, а по написаното тук излиза че не му дават да си тръгне. Хаххаха. Направо да го избутат в международни води тоя кораб и да се свършва, че сигурно и на руснаците им е писнало от нас.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само че корабите бяха блокирани от Украина и беше минирано пристанището, а руснаците го разминираха и изтеглиха потопените н входа кораби.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Всичко си е мое"-Путин
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо куца в заглавието "Първият товарен кораб напуска Мариупол след руската окупация". Забравихте да ни съобщите кога падна тази същата "окупация"?
19
20
 
5
 
! Отговори
Какви да са преди 1 година
Руските opku. То не беше сифилистика Илич улянов, после берия, после сталин, хрушчов, сега жужопуткин... Избиха цялата интелигенция учители, лекари ,инженери... Останаха само скотовете дето от малки им промиват мозъка със "за родину". Нискоинтелигентни мародери без никаква мозъчна дейност. Това са руснаците! След като са такива руснаците какви да са им пък и тpoловете...
18
0
 
13
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Ама разбира са бе другарюГендър осеободиха ги от фашисткитеГендари. И " днес" стига сте ми блокирали коментарите. Мразя ви
17
16
 
6
 
! Отговори
12 преди 1 година
Разбира се ,че е освобождение .Руските opku освобождават Украйна от животите и къщите на украинците и руснаците в Украйна ,от житото, от слънчогледа ,от метала ,от пералните, дори и от тоалетните чинии ,от всичко ги освобождават...
16
5
 
23
 
! Отговори
11 преди 1 година
И що решихте, че е "руска окупация". Това не е окупация, а освобождение.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точното заглавие е ,,Първи кораб напусна руското пристанище Мариупол,след прекратяване на бойните действия".
14
3
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Евроджендърския възход започва с разграбването на Константинопол от кръстоносците!
13
2
 
21
 
! Отговори
Ой преди 1 година
Ама те руснаците са си още там и те отвориха пристанището.То само за прокола и за да научи аФтора какво всъщност се случва.То истината понякога не се вписва в пропагандата, но такъв е живота.Когато фактите говорят и боговете мълчат са казали римляните.Ама явно е било много отдавна. Сега времената са други.
12
17
 
4
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Аре ве, първия? Орркките изнесоха стотици тонове стомана за 10 дни. Да не ги превозват с подземен транспорт?
11
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, тези руски "спасители", не бели спасители ами най-обикновени грабители на чуждия труд, на чуждия продукт. Долнопробно, много низко, позорно.
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо, Мариупол е под контрола на ДНР, а не на Русия. Второ, кой ще управлява кораба Царевна, при положение, че екипажа беше евакуиран?
9
7
 
30
 
! Отговори
браво преди 1 година
ДНР вече има търговски флот.
8
10
 
33
 
! Отговори
Км преди 1 година
Ха,ха,ха това било грабеж.А запада като конфискува 500милиарда долара на Русия,какво е?Сигурно почерпка за ев.р.о.г.е.йо.вете.
7
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само една забележка, пристанище Мариупол не е украинско!
6
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Корабът се насочи към (руския град) Ростов." Е ми тва е, собствениците ще трябва първо да се разделят с товара, а "неприятелските" държави и със самите кораби. Освобождение по руски, нищо ще им приседне,