Русия: Украинските сили се изтеглят от Северодонецк

Искали да взривят химически цистерни, твърди Кремъл
162
Русия: Украинските сили се изтеглят от Северодонецк
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Руската армия заяви днес, че украински военни части се изтеглят от ключовия град Северодонецк в Източна Украйна, където се водят ожесточени боеве между Киев и войските на Кремъл, предаде Франс прес.

"Части на украинската армия, която претърпя критични загуби при боевете за Северодонецк (до 90 процента в някои подразделения) се изтеглят към Лисичанск", заяви в комюнике руското министерство на отбраната.

Не се посочва колко украински войници се оттеглят към Лисичанск. АФП не успя да провери тези твърдения от независим източник.

Още по темата
"Украинските власти, след като разбраха, че е невъзможно да продължат да оказват съпротива и да задържат промишлената зона на Северодонецк, заповядаха на смесена тактическа група да минира резервоарите с нитрати и азотна киселина в завода "Азот", се казва още в съобщението на военното ведомство.

Според Москва украинската армия иска да взриви тези химически цистерни, за да замърси района и да забави настъплението на руските войски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
26
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Това беше информация от Стрелков за някаква победа в Северодонецк, която раздухаха всички проукраински "източници" на информация. Реално това е разгром за ВСУ, които имат огромни загуби.
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкот на А1. Сменяйте продажника. Да покажем гражданско общество. Да не сме при Тошо да заглушават радио.
80
0
 
19
 
! Отговори
БАЙ ОНЗИ преди 2 години
Джамбазки го глобиха 2000 евро за вдигната ръка, катого заподозряха в нацистки поздрав. А наистина ли не виждат свастиките по ръцете, гърдите, лицата, по знамената им?На това му викам лицемерие и ние българите трябва да се чувстваме добре при тези ***. Скоро всичко ще приключи.
79
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Окрайна вече я няма. От 55 милиона през 90 станаха 40 милиона. Сега 10 милиона се евакуираха.
78
0
 
18
 
! Отговори
Днес преди 2 години
И А1 проявиха фашизоидния си характер. Едностранно нарушават договора с клиентите, диктувайки им какво е правилно да гледат! Ще останат без клиенти, дяволските изчадия продажни!!!
77
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Россия вперьод. Събирайте боен опит , че трябва. И си пазете сибирските дивизии на Тарас булба дето цели око на гълъб в полет.
76
0
 
16
 
! Отговори
Колумбиеца преди 2 години
Бай-дън вместо да праща тея 40 милиарда $ на Зеления по добре директно на нас .... ние ще пращаме белото...
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛИчи си че Окрайниците са тренирани от краварски рейджъърси.И те като дресьopите си бягат когато се загрее обстановката. За справка: Кравари в Афганистан
74
1
 
15
 
! Отговори
122 преди 2 години
Бум в Балтийско и прощай Европа. Секунди са нужни краво
73
2
 
23
 
! Отговори
диф селянин преди 2 години
Налагай укрите Кадире само бой за тях!
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Латиносите и черното са преобладаващо на кравата, а те не са римските граждани, не могат да воюват в легиони. Така че, с кравата свърши. Цъфна цялото й безсилие пред цял свят.
71
16
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
Бре видяхме е самая "могучия"! Сега само чекам да демилитализират НАТО! Както един техен генерл каза по националната им телевизия! Но инак вижте там колко месеца ви трябваха да превземете мариопол и си направете сметката кога ще завземете тоз град! И после вижте там колко столети ще са ви необходими за цела украйна! Че то там има бая градове ей! И тогава да помислите и за демилитаризацията на НАТО! Че то инак от зян на зян и излагация за самая "могучия"! :)
70
1
 
14
 
! Отговори
Ура ура ура преди 2 години
Вън нациcтитe от Украйна и Източна Европа да си вървят в Сащ.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следва да се направи стена между ЕС и Русия, с тел отгоре. И Русия да живее свободно.
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах видео по YouTube на разпит на пленен от батальона Азов. Беше кротък като ангел, смирен, обясняваше как са избивали по нареждане руснаците в Донецк и Луганск. Пленените първо ги прибивали и после застрелвали. Питаха го така ли трябва и с тях сега? Отговори - не, най- важно е да има мир и да се върнем при семействата си, това беше грешка. Русия е права. Виновниците за този ад там не са получили наказанието си все още. Има руски филм от 2019, беше на фестивала в Кан, за тези години.
67
0
 
6
 
! Отговори
ДЕДО ИВАН преди 2 години
Някой може ли да каже след като Европейският Съюз влезе в НАТО какво следва по-нататък?
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паси то защо не се изказва, къде се скри тази мишка
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свидетели сме на падението на хегемона. Ха , ха, укрите искаха да са в техния клуб и те не им помагат, защото не били членове. Ами Либия, Ирак, Югославия, Афганистан и Виетнам да не би да са техни членове. Шубе, ама яко шубе
64
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли недемократично да нарушаваш свободата на словото с телевизиите
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Гугъл самолетоносачите са много далеко от Россия. Защо ли