Кулеба: Ако Запада спре да дава оръжие, ще воюваме с лопати

Украйна разполага със значително по-малко оръжия от Русия
20 юни 2022 10:00, Нели Христова
159
Кулеба: Ако Запада спре да дава оръжие, ще воюваме с лопати
Снимка: БГНЕС

Дори Западът да прекрати доставката на оръжие за Киев, Украйна ще продължи да се противопоставя на Русия и ще „воюва с лопати”. Това заяви пред германската телевизия ARD украинският външен министър Димитро Кулеба.

„Ако не разполагаме с оръжия - добре, тогава ще воюваме с лопати, но ще се защитаваме, защото тази война е война за нашето съществуване”, каза той.

Колкото по-скоро получим оръжие, толкова по-рано ще бъде изпратено то към Киев и толкова по-голяма ще бъде помощта за нас”, отбеляза Кулеба.

„Ако изпратят оръжието по-късно, ние пак ще благодарим, но тогава много неща ще бъдат изгубени, много хора ще загинат”, добави министърът.

В същото време Кулеба подчерта, че никой на Запад не бива да си мисли, че Украйна ще бъде по-склонна към отстъпки без доставки на оръжие. Министърът призна, че Украйна разполага със значително по-малко оръжия от Русия. "Не можем да спечелим войната с този дисбаланс", заключи той, като посочи, че Киев се нуждае от системи за противовъздушна отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
14
 
! Отговори
Бен преди 1 година
ВОЙНАТА ЩЕ СПРЕ КОГАТО УКРАЙНА ПРЕВИЕ ГРЪБ.
93
0
 
5
 
! Отговори
абсолютно прав си преди 1 година
До Анонимен 94 Така е!
92
2
 
13
 
! Отговори
.. преди 1 година
точно тоя нахален и гр о зен маз ник ще се бием ама друг път някъде с кафенце от германия примерно
91
1
 
15
 
! Отговори
А така завършват преди 1 година
Посланикът на Луганската народна република в Руската федерация Родион Мирошник обяви предаването на войници от украинския батальон "Айдар" край Северодонецк. В предградията на Северодонецк, в Метелкино, беше потвърдено предаването на айдаровците, написа Мирошник в своя информационен канал
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, кулеба! Стреляй с ножа!
89
1
 
11
 
! Отговори
Напред с лопати преди 1 година
Интерфакс: В 19:20 високоточни ракети с въздушно изстрелване удариха влак с личен състав, въоръжение и военна техника от 1-ви батальон на 14-та отделна механизирана бригада, който пристигна от град Владимир-Волински в зоната на бойните действия в Донбас, ", каза официалният представител на агенцията Игор Конашенков на брифинг в неделя. Според него повече от 100 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, 30 танка и бойни бронирани машини са били унищожени в резултат на удара.
88
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
89-ти, извинявай, но да се говори за руски зверства в Мариупол, си е чиста проба крете.низъм. Отвори си очите и виж реалността, въпреки бясната цензура има достатъчно места, където може да се научи истината за Мариупол, при това разказана от хората там. И не от един, двама или петима, а от десетки, стотици или дори хиляди. Мариупол винаги е бил силно проруски град, точно затова беше превърнат в главна база на азовците - за да бъде държан градът в подчинение.
87
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мерак ми е -- Може и да си прав, но по-скоро ни трябва само една черница, за президента на САЩ. Всички войни идват от краварите. Навсякъде се врат, на всеки дават акъл как да живее, а самите те не могат да си подредят кочинката. Ако се кротнат на континента си и си приберат войниците от над 700 бази по света, Земята ще стане много по-добро място за живеене.
86
1
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Човечеството не е дорасло до някаква цивилизована форма. От време на време са необходими войни, за да се коригират разни изцепки, за да не се стига до големи катаклизми. А за такива като тоя на снимката по една лопата и да копаят някъде.. Иначе правят проблеми.
85
2
 
11
 
! Отговори
Пиян залян преди 1 година
Една дръжка от лопата ще ти влезе ... сещаш се къде !
84
0
 
0
 
! Отговори
Олд преди 1 година
До АнонименFace news
83
0
 
10
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Гении!!!Просто останах,без думи!
82
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
77, не сте добре! Няма оправдание за нито една цивилна жертва в една война, още по-малко украинците трябва да благодарят на Русия, че ги "щадяла"! Глупости! Руснаците извършиха зверства в Мариупол и навсякъде, където обстрелваха населени места в Украйна и тепърва престъпленията им ще бъдат разследвани и съдени.
81
6
 
5
 
! Отговори
мерак ми е преди 1 година
Няма ли кой да провеси на някоя черница и Путин и Зеленски!?И света ще мирне моментално!!!
80
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като Украина разполага не само с по- малко оръжия от Русия,а и с хора,които да ги държат,следва ли от тази констатация,че ще поискат и внос на войници?
79
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по бързо спрат да дават оръжие, толкова по бързо ше се хванете за лопатите. Стига сте живели от кражби и далавери. Окрадохте и народ и държава че и помощите на тъпия запад.
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готов ли е Вашингтон?На втория въпрос трябва да отговори Вашингтон:Готов ли е, след като е налял повече от 60 милиарда долара в Украйна, която се руши, да инвестира все повече и повече? И откъде ще дойдат парите, когато светът е обхванат от тежка икономическа кризисна ситуация?Военният в оставка констатира: инфлацията днес излиза толкова скъпо за обикновените американци, че проблемите на потъващата Украйна са последното нещо, което може да предизвика тяхното безпокойство. А виж продължаването на "спонсорирането на хибридната война" ще предизвика. И последствията вече са ясни.
77
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кулеба го е яд, че Украйна не могат да мръднат и то при положение, че руската армия е разпръсната из цял свят. Вчера в Сирия, Русия от колегиалност звъннали на военните в базите на САЩ и им казали, че имат 10 минути да се изнесат, от Ал- Танф, защото почват бомбардировки, след което направо изравняват американските бази със земята. Нашите новини ще разкажат ли за разгромите на САЩ или цял ден ще слушаме за тия с лопатите?
76
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кулеба подчерта, че никой на Запад не бива да си мисли, че Украйна ще бъде по-склонна към отстъпки без доставки на оръжие. Министърът призна, че Украйна разполага със значително по-малко оръжия от Русия. "Не можем да спечелим войната тогава защо не се предавате бе бендерски фашист
75
2
 
12
 
! Отговори
40 милиарда а?! преди 1 година
Украински воени пишат до командването че оръжието което Сащ дава на Украйна става само за един бой и после се нуждае от ремонт ако Руснаците него унищожат.