11 навика, които ни разболяват

Високата кръвната захар не е проблем само за хората с диабет
10 юни 2024 19:34, Михаела Лазарова
3
11 навика, които ни разболяват
Снимка: Istock

В старанието си да изглеждате млади, може би сте готови да опитате какво ли не – от ограничаващи диети до последния хит в социалните мрежи. Но замисляли ли сте се, че всъщност това, което правите всеки ден е от най-голяма важност?

В следващите редове ще ви подскажем кои от вашите ежедневни навици може би са скритите врагове на вашата младост. И така:

Излагане на слънце

Доказано е, че прекомерното излагане на слънце увеличава риска от рак на кожата. Заедно с това, този вреден навик причинява бръчки и ускорява стареенето на кожата.

Липса на упражнения

Липсата на достатъчно движение може да причини необратими щети на тялото ни и да е причина за сериозни заболявания като диабет, висок холестерол, затлъстяване, сърдечносъдови заболявания и др.

Стрес

Продължителният стрес може да бъде подхранван от напрежение в работата, междуличностни проблеми и т. н. Стресът може да повлияе на нашия метаболизъм, тегло, психично здраве и да засили влиянието на различни други ейджинг фактори, които ускоряват стареенето.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Изводи: преди 1 месец
Храни се пълноценно, спортувай или се разхождай за кеф, не се ядосвай, редовно прави секс! Това е рецептата за добро здраве и щастие.
2
0
 
2
 
! Отговори
Т преди 1 месец
Кисненето на слънце е основна причина за рак на кожата. Бахаратите (индите, не нашите) ходят с дълъг ръкав на нивата, ако са църни. Ба добре че пиенето барем го няма или е към нездравословните храни?
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак небивалици. "Излагането на слънце" и главната причина за производството на витамин Д. Ниските му количества водят до каквито се сетите болести. Слънцето е най-добрия начин да се набавяте с витамин Д. Много по-добър от храна или добавки.