Силни взривове разтърсиха украинския град Николаев

Те са станали тази сутрин
46
Силни взривове разтърсиха украинския град Николаев
Снимка: БГНЕС

Силни взривове разтърсиха тази сутрин украинския пристанищен град Николаев, съобщи кметът Олександър Сенкевич, ден след като властите съобщиха за най-малко 21 загинали при руски ракетен удар по жилищна сграда в района на Одеса, предаде Ройтерс.

Преди взривовете в Николаевска област, която е съседна на Одеска, е имало вой на сирени за въздушна тревога.

"В града има силни експлозии! Стойте в бомбоубежищата", написа Сенкевич в чат приложението Телеграм.

Засега не е ясно какво е предизвикало взривовете.

Украинската армия съобщи също в Телеграм, че вчера по Николаев са били нанесени 12 ракетни удара, съобщи Укринформ.

Обстрелвани са пристанищна инфраструктура и частни предприятия, посочват украинските военни и допълват, че има един загинал.

Съобщава се за една свалена ракета.

Изнесената от украинска страна информация не може да бъде потвърдена.

Последствията от тазсутрешните взривове се изясняват.

В традиционното си видеообръщение снощи украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че нанася ракетни удари по граждански цели, представляващи "съзнателен  и целенасочен руски терор, който не е плод на някакви случайни грешки или съвпадения".

Москва казва, че се цели във военни обекти. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков цитира думите на президента Владимир Путин, че "руските въоръжени сили не атакуват граждански цели"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
3
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 година
Двама евроатлантически тролеи, драскат с озлобление вече втръснали на всички опорки колко лоша е Русия. Личи озлобление, че са ги прекарали да работят през почивните дни:)
26
8
 
5
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 24 Защото руснаците се скриха по бункерите по примера на водача си дуджак и използват само артилерия. Обезумели са от страх, осъзнават какви ще са последствията от този геноцид. Евреите още преследват нацисти, така ще е и когато Русия загуби тази война, украинците ще издирват мародерите в следващите 100 години.
25
1
 
4
 
! Отговори
глупци преди 1 година
абе глупци непросветени и недочели историята си непознавате а сте тръгнали да дрънката за някакви златни монети- ами прочетете "под игото" поне бе! направете си изводи бе скодоумци колко е била желана свободата колко златни монети е струвала незная но не е ли по-важно че са я получили дедите ни тая свобода.
24
5
 
4
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Взривовете на "освобождението". Ние българите познаваме това "освобождение", на нас ни е струвало 42 милиона златни монети, 144 години русофилска българофобия от хиляди паднали българи, омаловажаване на саможертвата на всичките ни революционери (революцията и тайните комитети са бългаски модели) и обесването на най големия българин - Левски. Колкото и да се напъват пуснаците, в новия свят Мордор няма да съществува.
23
3
 
3
 
! Отговори
Хе хе преди 1 година
На украински е Миколаев, Николаев е на руски. Срам.
22
1
 
4
 
! Отговори
Хе хе преди 1 година
Пропагандата е същата като в Сирия, когато руските кръволаци бомбардираха една болница поне 6 пъти, според "правилните" медии. Пан Наполеон Зеленский, освен че мачка опозицията, обедини медиите в единна платформа, където са допускани само "правилни" медии. Но все още не са заглушили всеки опозиционен глас. Има достатъчно умерени, като проекта страна . UA, които казват кой е Зеленский и какви връзки има с олигарха Коломойский. Зеленский не си спази обещанията и тласка света към ТСВ ядрена война.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да да разбрахме, руснаците ядат бебета от родилни домове, малки деца от яслите и градините и търсят пазари да ги бомбят. Детска площадка здрава не са оставили, по 2 калибра пускат за една.
20
1
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
разсмя ме пич, 1916 г силози на порта в Балчик не е имало, снимки има, не говори глуписти
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
през 1916 г. българските войски освобождават Балчик от руска окупация. руската флота отдалече бомдардира града а първата и цел са силозите със пшеница на пристанището.
18
12
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До 16. Донбас не е "освободен", а варварски окупиран. Само че още е единствено Луганска област, за Донбаска ще трябва да се помъчат още няколко месеца. А за другото още няколко години. А тази тъппа теза, ако украинците били клекнали за донбас, нямало да има друго, си я наври в подлия путински дирник. ***...кин после щеше да нападне и останалата част от Украйна. А защо нападна Грузия? Защо откъсна Приднестровието? Защо смаза Чечения, които искаха същото, което направиха Крим, ЛНР и ДНР? Лицемери.
17
5
 
14
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Цял свят знае, че украинските нацисти крият военна помощ от САЩ и Запада в частни складове и в близост до жилищни сгради! Руснаците пускат една ракета по цех за тоалетна хартия и въпросния почва да се взривява зловещо и гръмва като вулкан... И децата знаят, че това са боеприпаси!
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 24 "Нещо последната седмица не четем за убити руски войници и генерали. Що така бе, укренски мименца, а?" Щото новините са доминирани от героичното бягство на руските терористи от Змийския остров и още по-героичното потъване на кораб 1176 проект Акула, барабар с няколко десетки спецназ вътре.
15
14
 
4
 
! Отговори
Богомил Трайков преди 1 година
Ако нямахме такъв продажен президент, и такива *** от БСП до сега трябваше да се окаже максимална военна помощ за да могат украинците да унищожат тези убийци психопати. Смърт на Путин и всички рашисти
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взривовете са от складове с евроге йско и краварско оръжие. Гледайте Руски телевизии за да знаете истината. Унищожени са ракети и противитанкови снаряди.
13
2
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
''Ние винаги можем да разрушим повече, отколкото вие можете да построите'' - писмо на хан Бату до унгарския крал Бела.
12
0
 
1
 
! Отговори
gosho преди 1 година
До Каймаda ti se vrushta
11
6
 
11
 
! Отговори
Ехаа преди 1 година
В резултат на Руски удари с реактивна система "слънцепек"в района на гр.Золоторевка ВСУ е загубила половината си от жива сила и техника.
10
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14Населението на тези градове е 90% руснаци))))))И 90% от тях не искат и да чуят за Расия.
9
6
 
18
 
! Отговори
Факт преди 1 година
По целият фронт в Донбас укро нацистите бягат.
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Николаев в руски град. Както и Харков, Одеса и Херсон. Населението на тези градове е 90% руснаци