Българин глобен с €250 в Нидерландия, шофирал с телефон в ръка

Друг ще плати €80 за превишение с 16 км на разрешената скорост
8 юли 2022 19:32, Елка Василева
13
Българин глобен с €250 в Нидерландия, шофирал с телефон в ръка
Снимка: архив, БГНЕС

Русенският окръжен съд призна решенията на властите на три европейски държави, с които четирима български шофьори са глобени за пътни нарушения. Това съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

По първото дело 21-годишен младеж от град Мартен, област Русе, е санкциониран с 250 евро от властите в Нидерландия, след като през ноември миналата година държал в ръка мобилен телефон по време на шофиране.

По второто дело 45-годишен мъж от русенското село Басарбово управлявал камион на магистрала в Германия в неделя, когато това е забранено. Наложена му е парична санкция в размер на 120 евро, както и 28,50 евро разноски в рамките на производството.

Други двама български шофьори са глобени за шофиране с превишена скорост в Австрия.

При първия случай 27-годишен мъж е санкциониран със 150 евро. Той бил засечен да управлява автомобил с 33 км/час над допустимата скорост от 80 км/час.

При втория случай с 80 евро е глобен 41-годишен шофьор. Той управлявал превозното си средство с превишение 16 км/час над разрешените 80 км/час.

Русенският окръжен съд е разпоредил четиримата шофьори да платят левовата равностойност на наложените им глоби. Решенията могат да бъдат обжалвани в седемдневен срок пред Великотърновския апелативен съд.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Явно само в България това не е нарушение. :(
11
0
 
2
 
! Отговори
И това е новина :D преди 1 година
Ей бе ***
10
0
 
3
 
! Отговори
опетков преди 1 година
В Нидерландия навсякъде е с камери и няма контакт с полицаи (само в много редки случаи). Моят рекорд беше 3 глоби за 1 ден. Но това беще в първите дни. Между другото, колата ми беше с холандски номер. Получаваш глобата по пощата. Можеш да обжалваш, но това само вдига глобата.
9
0
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Има решение на Европейският съюз за скоростомерите от 1976 година. Според него километража трябва да показва задължително с четири километра повече и до 10% отгоре, т.е. ако автомобила се движи със 100км/ч, скоростомера трябва да показва от 104 до 114 км/ч. Аз съм с цифров дисплей на колата и той показва винаги +3 км/ч при проверка с GPS. Тия с телефоните трябва да ги разстрелват на място. Като видиш някой да криволичи, това означава че пише СМС в момента.
8
0
 
5
 
! Отговори
пепи преди 1 година
Мене ме глобиха с 200 евро в Испания
7
0
 
3
 
! Отговори
пепи преди 1 година
До селяндурка . Смени си гумите и скоростомера . Камион влекач с 110 - няма такова нещо . По gps ли ги мерил или така .
6
7
 
1
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 1 година
Пфф.... В Австрия масово се кара с 20-30 и повече над ограничението. Камионите летят със 110 при позволени 80 за категорията. От година имам кола тук и не съм получил нито една глоба при 1200 км на месец. Нашенците може да са го отнесли заради чуждата регистрация.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бяла държава сър.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама това сериозно ли е новина!? Толкова ли е зле в България.. 🤦♂
3
1
 
24
 
! Отговори
Един преди 1 година
Българинът Асан сигурно е карал с отворен джам ,в едната ръка мобифоня и се прай че приказва с някого,от уредбата думкат до дупка мазни маанета,кара бавно и тежкараски 20 годишното пушещо и скърцащо бмв и се оглежда дали цялата маала го гледа!)))Знаем ги тия!))
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българин освободен в България, убил 2 жени, пиян, надрусан, с полицейска лампа и фалшиви номера, с над 200км/ч, избягал от произшествието.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас кога ще се случи?