9 дни след трагедията: Без резултат от кръвната проба на Семерджиев

Обвиняемият още твърди, че е отвлечен и не помнел нищо
14 юли 2022 19:20, Петя Славова
29

Още няма резултат от кръвната проба на Георги Семерджиев, който уби с колата си две млади жени. Това са девет дни след трагедията.

"Искам да успокоя вашите зрители, че кръвните проби не са определящи при доказването на това престъпление. Ние сме събрали достатъчно доказателства, които убеждават съда в авторството на деянието", коментира зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров.

Още по темата

Бившият футболист твърди, че не помни нищо от фаталната нощ и не е участвал в престъплението. А днес Апелативният съд потвърди решението на Градския съд да остави Семерджиев в ареста.

Разследващите са разпитали няколко лица, които трябва да разяснят дали Георги Семерджиев е бил отвлечен минути преди инцидента, както самият той твърди. 35-годишният Георги Семерджиев отказа да се яви пред съда.

"Него всеки ден го изследват и психолози, и психиатри, не се чувства психически добре. Той още не помни нищо. Той няма спомен от инцидента", каза адвокатът му Мирослав Христов

Въпреки това, Семерджиев твърди, че не е управлявал джипа, който уби 2 жени. Той от 11 ден е заключен в килия в Следствието в София.

Пред следователите Семерджиев е заявил, че преди катастрофата е бил отвлечен. Данни за това обаче няма.

"Вчера имаше многочасови разпити на лица, които биха дали информация относно твърдението на обвиняемо лице. Знаем имената и на много хора, с които обвиняемият е контактувал и е извършвал различни дейности", уточни Ясен Тодоров.

Според разследващите става въпрос за други престъпления, за които на по-късен етап Семерджиев може да бъде обвинен.

Ако се докажат всички престъпления, за които Георги Семерджиев е обвинен, той може да лежи в затвора 30 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
И 30 години са като награда за такъв нечовек ......................
25
0
 
1
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Това е подигравка , какво го крият и бавят тоя из.уд....
24
0
 
2
 
! Отговори
?!?!?! преди 1 година
Ха ха ха, тоя убиец не могат да го хванат и да го осъдят на затвор , а Токев набързо беше осъден, порицан и си излежа присъдата в затвора за каране в нетрезво състояние ... Полоцейски, политически и съдебен чадър има тоя човек - то се вижда и доказва всеки ден с невъзможността да бъде съден !!?
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълно е с хронични ганиуюееее и говниуювеее в българската полиция, жалко!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видя се че не сме бяла държава... При залавянето не можели да му вземат кръвна проба, че видиш ли буйствал.. сега още нямали резултат...оная полицайка с чистата съвест, която се доказа че е пътувала с него още не могат да я осъдят, двамката решават да не се явят на разпит сякаш съда не ги е осъдил, а помолил... Нямам сили вече да се ядосвам...тва е.. Полицията и съда пазят престъпниците и само защото сме в Евросъюза и се водим уж цивилизация и затова не са го заявили публично..
21
1
 
1
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Кръвната проба би увеличила,ако е положителна наказанието за катастрофата ще се увеличи с 0(нула) - не променя квалификацията,взета е предвид от закона при определяне на наказанието и не може да бъде отегчаващо обстоятелство.От значение ще е само ако някой експерт заключи,че разполовяването на колата е следствие на фабричен дефект,за който водача няма как да знае и не може да бъде предвиден от него,а тогава би придобило значение и за носенето на стълбата.
20
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Нещо съмнително има в цялата работа - май този Явор не желае да докажат виновността на Семерджиев. Пълен абсурд е и последното твърдение,че двете маратонки - тази в колата и тази на крака на Семерджиев не били еднакво износени....????
19
0
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
И разпитаните дали бил отвлечен няма как да знаят,а само дали е имало такава опасност главно по негови споделяния и безпокойства.Трябва да се провери и това,което би го оправдало,а то наистина би могло,дори възмоността нямат ли свидетел да го е видял,че той е зад волана или експертиза от камера.А и както не помни нищо и това може да евентуално да му свърши работа докато оздравее - временна невменяемост.
18
0
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
До 30 години е математика само,защото законъг допуска да се увеличи най-тежката присъда с до една втора.Реалното са 18-19,ако делото е по общия ред за катастрофата,т.е оспорва и не признава ще го накажат с 15 плюс три четири за останалите престъпления.А,ако признае изцяло всичко по всички за катастрофата ще са 8 след намалението с една трета и две за останалите,но при неговото минало обикновено е само в размер на най-тежката,но случаят доби голям отзвук и ще му ги прибавят вероятно.
17
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Няма резултат и от пробата за наркотици на наглата кифла-полицайка.Нещо се прикрива.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принцът намери пантофката на Пепеляшка и я премери на крачето и. Кръвната проба на Пепеляшка сега изветрява, за да падне алкохола и амфетамина. Още са опасно високо и на лаборанта му се завива свят. Чакайте.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В този ред на мисли,на веждичката излезе ли пробата за алкохол, когато се отъркаля по булевард България, трезвен като пеленаче,а алкохол виждал един път на рекламен билборд. Че минаха три години,може да й трябва още малко време.
14
0
 
11
 
! Отговори
Иви преди 1 година
Ай се чудят как да го "оправят"... ще се чака времето да мине като че ли и да пизабравим. Иначе нямам думи.. всеки си прави кръвни картини и много добре знаем за колко време стават. А друг е въпроса дали изобщо са дали "неговата" кръв за изследване
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавноста отдавна е няма !Жалка история !Истинска пародия !Жалко ,за всички онези ,които са си дали живота ,за да е има България !
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете го в една стая за 5мин насаме с близките на жертвите и ще му се върне паметта.
11
6
 
2
 
! Отговори
Пфффф преди 1 година
Понеже е за Семерджиев и виете. Иначе тези експертизи се бавят по половин година. Някой с не нашумял случай може и повече да чака. Ама, за това е виновна самата държава и медиите най-вече. Никой не иска да прави експертизи. Никой не му се набутва между шамарите после да обяснява така ли е или иначе, а "интелигентния" български народ да го плюе и да му се заканва с линч.
10
0
 
0
 
! Отговори
мдааааа преди 1 година
близките на загиналите да наплатят колата и несутойки по задържането. да побързат.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже и ковид ли не са му открили? Извършил в убийството без маска.
8
0
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
И тази проба явно се извършва от същите експерти като тези които изследваха снимките на Бойко! Експерти, светила в сферата си, нобелови лауреати! Или да чакаме пробата да изчезне от колата на прокурор който я е взел за домашно като едно дневниче?
7
0
 
4
 
! Отговори
НОЛЕ преди 1 година
Кфа е тази демокрация още ли не е пуснато тофа момиче