Дванадесет загинали при руски ракетен удар в украинския град Виница

Сред жертвите е и малко дете, ранени са и 25 души
14 юли 2022 14:08, Елка Василева
90
Дванадесет загинали при руски ракетен удар в украинския град Виница
Снимка: архив, БГНЕС

Три руски ракети поразиха централната част на украинския град Виница, убивайки 12 души, включително малко дете, предаде Ройтерс, позовавайки се на информация от украинските спешни служби.

Още по темата
При атаката също така са били ранени 25 души.

Началникът на националната полиция Игор Клименко, позовавайки се на предварителна информация, съобщи, че ракетите са поразили офис сграда и са нанесли щети на намиращи се наблизо жилищни сгради, след което са причинили огромен пожар, който се е разпространил в паркинг и опожарил автомобили.

"Има ранени и загинали, сред тях и малко дете", написа в "Телеграм" украинският президент Володимир Зеленски. "Какво е това, ако не откровен терористичен акт" попита той.

Руското министерство на отбраната засега не е коментирало съобщенията от Виница. Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари, отрича да взема умишлено под прицел цивилни.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ударили са не просто "офис сграда", а ДОМА НА ОФИЦЕРИТЕ, където е имало разположени войски. Има снимки и доказателства, за който знае да търси. Според вас в Дома на офицерите само дечица играят... Лъжливи, предателски, продажни медии
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са 12, доста повече са поне 2-3 пъти. Когато си безпомощен като велика Русия прилагаш терор върху цивилното население като отмъщение за унищожаването на десетки руски складове с муниции, казарми и щабовете на 2 дивизии. Ваближава времето когато ще обявят Русия за държава терорист.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ударена е "офис"сграда!!!!! Айде бе! Да не би в нея отново да е имало чиновници с маскировъчни облекла? За детето, ако въобще има такова, да се проверят обстоятелствата. Да не е било при батковците, да им разглежда "играчките". И предишната сграда, дето я обявиха за жилищна се оказа общежитие на азовци. За моловете да не говорим. В интервютата самите украинци казват, че са складове за оръжие.
47
13
 
1
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Целият свят гледа, как една голяма държава безразборно стреля по цивилно население. Сега големият въпрос е ЗАЩО нищо не правят, за да го предотвратят? Много просто, защото човешкият живот за тях няма абсолютно никаква стойност. Много по-важно за Запада е да печели пари, независимо, че са обляни с кръвта на деца от Изтока. И едните и другите са за бесилото, но в крайна сметка ще победи този, който си е напечатал повече пари. Останалите го ду-х-а-ме.
46
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що лъжете бе този удар го направиха Окраинците. Има клипове в които се вижда от къде идва ракетата. Не идва от Руска страна. Що не проверявате преди да пишете глупости. На Урките ли вярвате. Та те лъжат като дърти с и га ни.
45
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До *** *** в коментарите - това, че си слагате по 50 лайка сами на коментарите в някакъв пробит сайт не значи, че ще промените мисленето на хората. Целия свят видя какво представлява това, което защитавата и промотирате. Ясно е, че за вас надежда няма, но щом ви влече да се доказвате като мaлoyмни...
44
17
 
14
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е преди 1 година
България в Руската федерация!
43
24
 
14
 
! Отговори
НАРОДЕН СЪД 2!!!!!! преди 1 година
100% ОТ БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАТ РОСИЯ И ПУТИН!!!! ОСТАНАЛИТЕ СА ПРЕДАТЕЛИ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗЧИСТЕНИ!!!!! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКИЯТ ПУТИН ДА ЖИВЕЕ НАЙ-ВЕЛИКАТА РОССИЯ. ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СМЪРТ!!!!!
42
27
 
26
 
! Отговори
Само така! преди 1 година
Вовка мачка наред. Това е опияняващо!
41
18
 
6
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Еми тали Зеленски и САЩ искат да продължават войната? Това е цената..
40
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ответка за Донецк. За убитите деца в Донецк миналата седмица писахте ли? Не? Гръмнал климатик или укрите се обстрелват сами? Нали? Муахахахах!
39
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия може да се чувства в безопасност докато Байдън е президент. Стария няма енергията да заличи Русия от картата на света, но следващия президент на САЩ ще направи каквото е нужно.
38
47
 
45
 
! Отговори
К О М У Н И С Т преди 1 година
Всички българи без изключение обичат Русия.
37
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са изверги. Сигурно според тях детето е било от Азов.
36
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 41 Нищо не е объркано, я отправи бодрия си взор към САЩ и помощниците им . Колко човешки същества избиха по света и никой не ги съди. Така е било и както виждаш така бе и в 20 век, в 21 век и ......... дори в 31 век.
35
46
 
42
 
! Отговори
К О М У Н И С Т преди 1 година
Такива новини укрият!
34
17
 
5
 
! Отговори
Бигот преди 1 година
По последна информация ракетите са ударени от ПВО преминавайки над града, целта е била някъде зад него. Жалко за жертвите, особено за детето, но място за огъване няма , тия мечти за "дипломатическо решение" са утопия
33
15
 
7
 
! Отговори
ясно, разбрах преди 1 година
"предаде Ройтерс, позовавайки се на информация от украинските спешни служби".
32
25
 
11
 
! Отговори
1000 на ден преди 1 година
Ударени Офицерския дом и Военния комисариат!Пак пускайте Хаймърсите по граждански цели!
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бигот - объркал си века, в който да кажеш тази глупост.