Руските сили нанасят удари по градове в цяла Украйна

Москва твърди, че взема на прицел само военни цели
19 юли 2022 11:35, Елка Василева
177
Руските сили нанасят удари по градове в цяла Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили продължиха да нанасят удари по градове в цяла Украйна - интензивно обстрелваха Суми на север, атакуваха с касетъчни бомби Николаев и нанесоха ракетен удар срещу Одеса на юг, съобщиха днес украинските власти, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
След като в началото на инвазията си не успя да превземе Киев, Русия премина към кампания на разрушителни бомбардировки, за да укрепи и разшири контрола си върху територии в Южна и Източна Украйна.

Украйна твърди, че Русия е интензифицирала ударите от голямо разстояние срещу цели, намиращи се далече от фронта, убивайки голям брой цивилни. Москва твърди, че взема на прицел само военни цели.

При руски ракетен удар в Одеса бяха ранени най-малко четирима души, има разрушени и запалени сгради, каза в Телеграм говорителят на местната администрация Олексий Мацулевич.

Руските сили атакуваха вчера Николаев с касетъчни бомби, раниха най-малко двама души и причиниха щети на прозорци и покриви на жилищни сгради, написа в социалните мрежи кметът на града Олександър Сенкевич.

Повече от 150 мини и снаряди бяха изстреляни по Сумска област, каза в Телеграм ръководителят на местната военна администрация Дмитро Живицки. "Те стрелят с минохвъргачки, оръдия и ракетна артилерия. Руснаците откриха огън и с картечници и гранатомети", каза той.

Руските войски се опитаха безуспешно да напреднат към град Авдеевка, северно от Донецк, заяви днес ръководителят на военната администрация на града Виталий Барабаш. Той допълни, че украинските сили са отблъснали руските войски, които атакуват от няколко дни и понасят съществени загуби.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УДРИ ВОВА УДРИ ТЯХНАТА М............... !
52
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и по руските градове ще валят ХИМАРС-и
51
9
 
11
 
! Отговори
Московский кузнечик преди 1 година
Скоро ще има руски курорти в Триест, който ще се нарича Средиземноморск. Западноевропейците ще са обслужващ персонал, понеже ще са евтина работна ръка.
50
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е украинците 8 години обстрелваха Донецк и Луганск не мога да разбера какво се чудите че Путин реши да започне операцията.Кое не е ясно.Има една поговорка каквото посееш това ще жънеш.
49
4
 
7
 
! Отговори
Киевски цинизъм преди 1 година
Така е.
48
3
 
15
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Укрите искат вместо мини руснаците да им пращат балерини. Трудно ще им се уреди въпроса без капитулация.Капитулация и така ще спасят САЩ от излагация.
47
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окраинските варвари щели да "освобождават" украинците от ..."украинско робство"??? Няма такава перверзия! И за всичко били виновни... "руснаците"! И ако в Империята на Лъжата -Окрайна са им излъскали мозъците като на кучетата на Павлов, тука все още има мислещи хора!
46
1
 
5
 
! Отговори
българина преди 1 година
направо да почват Киев! да го сринат тия американски ***
45
12
 
6
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 1 година
Руските варвари щели да "освобождават" украинците от ..."украинско робство"??? Няма такава перверзия! И за всичко били виновни... "американците"! И ако в Империята на Лъжата са им излъскали мозъците като на кучетата на Павлов, тука все още има мислещи хора!
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито един военопрестъпник от Империята на Злото - Окрайна няма да избегне възмездието на закона. И досега още преследват и ловят участници в нацистките престъпления от ВСВ. Това чака ВСЕКИ, който извършва такива в Украйна в момента.
43
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито един военопрестъпник от Империята на Злото няма да избегне възмездието на закона. И досега още преследват и ловят участници в нацистките престъпления от ВСВ. Това чака ВСЕКИ, който извършва такива в Украйна в момента.
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Руските сили атакуваха вчера Николаев с касетъчни бомби" - *** Василева! защо лъжеш Тези журналисти трябва да бъдат разстреляни.
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Установихме и колко са украински мегафони има: един
40
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Установихме и колко са руските мегафони: двама.
39
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами киевските върколаци продължават да лочат украинска кръв и няма де се спрат докато не получат ответен удар в озъбената си паст ... да хвърчат избити зъби и кървава слуз ... за озверялото кремълско куче е нужен и зъл прът, да се държи на намордник и къса верижка, докато почне да вие на умряло ... !!!
38
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази иформация от дойче зеле ли я преписахте щото аз гледам всички русителевизии и няма нито една руска ракета пратена по цивилна цел. Бомбят се само военни цели и оръжие което е пратено от краварите. В донецк и луганскс краварски ракети избиха мирно население затова руснаците предприеха сериоза атака над военни обекти с цел уищожеието им. Между другото истинска война няма в момента само руски спец части се използва. Ако тръгне армията наркомана ще се види в чудо.
37
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 40 И в Украйна и при тррроленето тактиката на русНАЦИте е една и съща: количество, количество количество. Независимо колко си личи, че е чисто тролействане, важното е да се насища средата с проруски постове.
36
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окрайна много обича да унищожава родилни домове , детски ясли, училища... А *** всеки момент ще си пусне квадратни мустачки.
35
23
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами кремълските върколаци продължават да лочат украинска кръв и няма де се спрат докато не получат ответен удар в озъбената си паст ... да хвърчат избити зъби и кървава слуз ... за озверялото кремълско куче е нужен и зъл прът, да се държи на намордник и къса верижка, докато почне да вие на умряло ... !!!
34
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смърт за окринците и в България!