Северна Корея се хвали: Всички пациенти с треска - излекувани

От 30 юли не е имало нов случай на Ковид
25
Северна Корея се  хвали: Всички пациенти с треска - излекувани
Снимка: БГНЕС

Северна Корея обяви, че всички пациенти с треска са се излекували, предаде Ройтерс, като се позова на севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Това е първото подобно съобщение на севернокорейските власти, откакто в икономически изолираната страна избухна епидемия от ковид.

Пхенян никога досега не е давал информация колко хора в страната са дали положителен резултат на тестове за ковид, но властите съобщиха, че около 4,77 милиона души с треска са били напълно излекувани от края на април до момента, а 74 са починали. Според властите от 30 юли насам в Северна Корея не са регистрирани нови случаи.

Вместо до декларира победа над КОВИД-19 обаче Северна Корея заяви, че "противоепидемичната ситуация е навлязла в определено състояние на стабилност".

Страната заяви, че "ще удвои усилията за поддържане на отлично изпълнение на противоепидемичните държавни политики и мерки и цялостно ще работи за по-нататъшно укрепване на своята противоепидемична система". Подобни действия от страна на властите ще включват засилване на наблюдението на нови подварианти на КОВИД-19 и налагането на мерки, които бързо ще мобилизират медицинските служители в случаи на извънредна ситуация, смятат от КЦТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Иван Денисович преди 1 година
Нарича се ,,трудолечение" и е универсален лек за всякакви болести. Провежда се в специални места, за по-голяма сигурност. Да не би някой антикомунистически вирус да зарази обществото. В СССР натрупаха богат опит, но в КНДР го доразвиха: лекуват и вирусни заболявания, и ,,треска". Лечението е продължително, над десет години. Измислил го е Толстой, но самият той не успял да се излекува...
19
0
 
10
 
! Отговори
Кимчо преди 1 година
Всички пациенти с треска - излекувани по бързата процедура !
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Сталин така казвал - няма човек, няма проблем.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Д-р Калашников лекува абсолютно и докрай
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми той Кими ясно си го е казал -треска. Това което всички знаят но продължават да всяват паника
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в Украйна така....
14
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да е жив и здрав ким че спаси северна корея от ковид.
13
0
 
13
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
Браво на Северна Корея , надмина СССР , там всички болни бяха найздрави болни , апа при вас болестта минава и бяга от вас , дано има някой да ви вярва !! Като знам къде сте по стандарт спрямо Южна Корея си правя сметка и за самохвалството ви
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбирам защо старците си харесват комунизма. Всичи излекувани, няма убииства побоища, наркомани, изнасилвания, всички карат заски трабанти или москвичи няма кой да завиди на никой ама всичко е измама. Все едно да си пусна някоя онлайн игра и да си мисля че всичко вътре е реално. Но въпреки всичко новините могат да се пишат с мисъл да запазят психичното здраве на хората.
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оловната спринцовка лекува всички болести дори и нелечимите
10
0
 
9
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 година
Банко, някакви комплекси ли имаш от американците, че все те са ти в кухата кратуна? Или просто за това ти плащат от тролския център в Ленинград?
9
11
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДАЛИ ТОВА Е ВАЖНОТО ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ ДНЕС ??? ДНЕС ЗАЯВИХА , ЧЕ ИМАТ ПРАВО ДА СЕ ОТБРАНЯВАТ САМОСТОЯТЕЛНО И ИЗЛИЗАТ ОТ ДОГОВОРА ЗА ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ !!! САЩ СА В ЪГЪЛА И СЛЕД ОБЯВЯВАНЕ ОТ ИРАН ЗА СКОРОШНО ПРИДОБИВАНЕ НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ !!!
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдеейй, Урсулата обедне! Сега акциите й в американските ваксини ще поевтинеят? Очаквате сега ЕК да изпапагалства санкции и срещу Китай...
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата в действие. Комунистическата партия е най-доброто противовирусно лекарство! Остана и да му повярват.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 4. Хе-хе, и ти си от тези, за които е написал демократ.
5
2
 
8
 
! Отговори
До 4 да припомним преди 1 година
Посолствата на 12 държави в Северна Корея спряха работа, а целият чуждестранен персонал на международните хуманитарни организации напусна страната поради сложната обстановка, включително недостига на стоки и лекарства. Това съобщи посолството на Русия в Пхенян, цитирано от световните агенции."Човек може да разбере онези, които напускат севернокорейската столица - далеч не всеки може да издържи безпрецедентно строгите тотални ограничения, крайно острия дефицит на необходими стоки, включително лекарства, липсата на възможности за решаване на проблеми със здравето", пише в изявление на посолств
4
2
 
10
 
! Отговори
демократ преди 1 година
За "треската" не знам дали са я излекували, ама за комунизЪмът няма лечение. Който го е хванал е с безвъзвратно увреден мозък.
3
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекуват ги истински доктори каквито ни лекуваха преди 89
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велика държава, велик лидер, мечтата на всеки русофил у нас. Само не са казали кой е по велик и по висок, Путин или Ким
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, ура, да живей комунизма и другаря Ким