Осъдиха теоретик на конспирацията да плати $49,3 млн.

Те са за щети, нанесени на родителите на дете, убито в училище
37
Осъдиха теоретик на конспирацията да плати $49,3 млн.
Снимка: Michael Zimmermann/Wikipedia

Американският десен теоретик на конспирацията Алекс Джоунс трябва да плати по иск от родителите на дете, убито през 2012 г. при стрелба в училище „Санди хук“ общо 49,3 милиона долара за нанесени щети за невярното твърдение, че масовото убийство не се е случило, решиха съдебни заседатели в Остин, щата Тексас, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Масовото убийство се случи на 14 декември 2012 г. в началното училище „Санди хук“ в Нютаун, щата Кънектикът,

Сумата беше по-малка от иска на родителите за 150 млн. долара. На Нийл Хеслин и Скарлет Люис, чийто шестгодишен син Джеси Люис бе сред 20-те деца и шестимата души от педагогическия персонал, убити в най-смъртоносното училищно убийство в американската история, на вчерашното заседание на съда вече беше присъдено обезщетение от 4,1 млн. долара.

Тогава Джоунс нарече присъдата голяма победа. Но в последния стадий от двуседмичния процес днес същото съдебно жури в Остин осъди основателя на уебкаста „Инфоуорс“ на плати глоба от още 45,2 млн. долара наказателни щети. Такива се присъждат, за да се накаже ответникът за особено неприемливо поведение, извън обезщетението, присъдено на хората, които е ощетил. Големият размер на глобата се разглежда също като възможност на членовете на журито да  изпратят широко социално послание и да възпрат подобно поведение в бъдеще, посочва АП.

Адвокатите на семейството призоваха членовете на журито да наложат такова финансово наказание, че да извадят уебкаста „Инфоуорс“ от бизнеса. Засега не е известно дали Джоунс и компанията майка на неговия уебкаст "Инфоуорс" - "Фри спийч системс" ще имат средства да удовлетворят иска, отбелязва АП./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Алекс Джоунс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип конспирации не съществуват.
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки родител в САЩ мечтае да направи фондация и да събира пари за кауза, или да осъди някой виновен за тяхната алчност. Сами бутат децата си в секти и опасни квартали и после правят фондация за събиране на пари и стават милионери. Загубата им си струва парите за тях.
25
1
 
4
 
! Отговори
Червенотиквеници преди 1 година
Крайно време е да започнем да съдим и българските ***, разпростаняващи фалшиви новини!
24
1
 
3
 
! Отговори
Пиров преди 1 година
Браво. Този направи куп пари от фантасмагории и селско-дворцови сплетни, поръсвайки ги отвреме-навреме с малко истина...
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ЖАБОКА КЪРМИТ КОГА ЩЕ ГО ОСЪДЯТ ЗА УБИЙСТВОТО НА НАД 250 ДЕЦА ВЪВ ДНР И ЛНР?
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конспирации, колко да са конспирации? Четвърти мой познат си отива от емболия в рамките на 2-3 месеца, всичките сиропирани. Вече 2 месеца самолетният "конденз" мистериозно изчезна над града ни.
21
1
 
2
 
! Отговори
До Алекс преди 1 година
Искай си парите от " Америка за България". Или от зеления. Хахаааа
20
10
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Путин не може ли да ми помогне с плащането. Нали обеща, че ще ме подкрепя?
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото още преди 2012 илюминати се зарекоха, че ще унищожат всякакви опити за разпостранение на конспиративни теории, изобличаващи елита.
18
0
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Става въпрос за Бохемиън Гроув...
17
4
 
2
 
! Отговори
Джек преди 1 година
Тоя май е шантав. Требе да го оневинят по болест.
16
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя прилича на член на Възраждане, сътрудник на Копейкин. Има един Дренчев - същия.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на Кирчо PR-ите кога ще осъдят?Скъсаха се да развиват теории на конспирациите даже по телевизията.Все някакви внушения без нито едно доказателство ръсят.
14
5
 
20
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Разследвайте Operation Mockingbird. Alex Jоnes e shill, gatekeeper и част от пропаганднатга машина на Дийп Стейт. "Осъждането" му е просто поредното активно мероприятие, с вероятна цел конфискация на законно притежаваното от американците огнестрелно оръжие с цел самозащита. Депопулационистите, мразещи европейската раса и християнската цивилизация, искат чоканосите от Третия свят да могат свободно и необезпокоявано да влизат в къщите на белите американци и да ги избиват, по южноафрикански модел!
13
11
 
5
 
! Отговори
Събудете се преди 1 година
Няма масови убийства в САЩ, всичко се прожектира от тайна база на луната на марсианците.В ваксините има шаночипове.
12
10
 
21
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Помните ли "масовите убийства" от "терористи" в Париж? По някои от сатанинските "медии" тогава бяха пуснати очевидно по невнимание кадри, които на бързо бяха премахнати. На един от тези кадри се виждаше как "терорист" пуска стоп патрон в главата на "случайна жертва". Малко след това "жертвата" се изправи, поизтупа се и си тръгна. Това е "теория на конспирацията", нали днес.бг?
11
1
 
7
 
! Отговори
до до 10 преди 1 година
Много адвокати работят по системата - no win no fee. Говоря за цивилизования свят, не за България.
10
6
 
7
 
! Отговори
Геврек преди 1 година
Метанът е 7 лв, не мога да си позволя да вдигна над 2000 оборота на киата, не мофа да си позволя климатика да включа или да оставя двигателя да работи на място, а вие ме занимавате с Алекс Джоунс!
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пич беше проникнал по време на сатанински ритуал на елита в Северна Калифорния, на който много обичали да ходят Буш старши и Буш младши. Засне със скрита камера от разстояние как изгориха евентуална статуя или истински жив човек.
8
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алекс Джонс дрънка и глупости, и стреля на посоки, но все пак успя да предскаже доста неща. Повечето от нещата които говори през годините са си точно така.