Осъдиха теоретик на конспирацията да плати $49,3 млн.

Те са за щети, нанесени на родителите на дете, убито в училище
37
Осъдиха теоретик на конспирацията да плати $49,3 млн.
Снимка: Michael Zimmermann/Wikipedia

Американският десен теоретик на конспирацията Алекс Джоунс трябва да плати по иск от родителите на дете, убито през 2012 г. при стрелба в училище „Санди хук“ общо 49,3 милиона долара за нанесени щети за невярното твърдение, че масовото убийство не се е случило, решиха съдебни заседатели в Остин, щата Тексас, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Масовото убийство се случи на 14 декември 2012 г. в началното училище „Санди хук“ в Нютаун, щата Кънектикът,

Сумата беше по-малка от иска на родителите за 150 млн. долара. На Нийл Хеслин и Скарлет Люис, чийто шестгодишен син Джеси Люис бе сред 20-те деца и шестимата души от педагогическия персонал, убити в най-смъртоносното училищно убийство в американската история, на вчерашното заседание на съда вече беше присъдено обезщетение от 4,1 млн. долара.

Тогава Джоунс нарече присъдата голяма победа. Но в последния стадий от двуседмичния процес днес същото съдебно жури в Остин осъди основателя на уебкаста „Инфоуорс“ на плати глоба от още 45,2 млн. долара наказателни щети. Такива се присъждат, за да се накаже ответникът за особено неприемливо поведение, извън обезщетението, присъдено на хората, които е ощетил. Големият размер на глобата се разглежда също като възможност на членовете на журито да  изпратят широко социално послание и да възпрат подобно поведение в бъдеще, посочва АП.

Адвокатите на семейството призоваха членовете на журито да наложат такова финансово наказание, че да извадят уебкаста „Инфоуорс“ от бизнеса. Засега не е известно дали Джоунс и компанията майка на неговия уебкаст "Инфоуорс" - "Фри спийч системс" ще имат средства да удовлетворят иска, отбелязва АП./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Алекс Джоунс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
до 7 - Асан преди 1 година
Тия такси се плащат в small claims court - където обикновенно искът е до 100 000 долара. Тия такси се плащат защото там няма съдии, заседатели, адвокати и т.н. и обикновенно решението се взема автоматично. За над 100хил. не се иска да депозираш такса.
6
5
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Те скочубрите от женския форум четат само заглавието, затова. Така се информират.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази статия е конспирация.
4
20
 
37
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Антиваксърите никога не сме лъгали никой. За разлика от вас. Всяка дума ви е лъжа. Фактите го потвърдиха. Ще лежите по затворите.
3
46
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антиваксърите кога ще плащат за разпространението на лъжи и конспирации???
2
37
 
1
 
! Отговори
Жертва на терор преди 1 година
Алекс Джоунс е кървав сектант подобен на Борисов и Главният Прокурор Иван Гешев, затова са го осъдили !
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според скочубрите от женския форум бил осъден, защото бил антиваксър. Няма ли кой да го хакне тоя сайт бе да му....