Ким Чен Ун поздрави армията за усилията в борбата с COVID

Северна Корея така и не обяви колко са били заразените
19 авг 2022 13:41, Нели Христова
24
Ким Чен Ун поздрави армията за усилията в борбата с COVID
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун проведе церемония, за да благодари и похвали военните медици за това, че оглавиха борбата в страната срещу коронавируса в столицата Пхенян, съобщиха държавните медии и Ройтерс в петък.

Хиляди медици от Корейската народна армия, които бяха изпратени на "спешния противоепидемичен фронт", бяха уволнени, след като Ким обяви победа над COVID-19 и облекчи ограниченията миналата седмица.

Ким проведе събитието в театъра "Домът на културата на 25 април" в Пхенян в четвъртък, за да отпразнува "героичните подвизи" на медиците на фронтовата линия в битката с COVID в най-населения град в страната.

"Отбелязвайки, че армейските медици са положили най-големи усилия да овладеят противоепидемичната криза в столицата, той благодари горещо... на тези, които показаха неуморимия дух и непобедимата бойна мощ на нашата армия", се казва в официалните новини на Корейската централна новинарска агенция (КЦНА). "Той специално се обърна и поздрави медици, извършили забележителни подвизи в противоепидемичната борба на столицата", допълват от там.

КЦНА уточни, че медиците са се върнали в своите звена в неделя без церемония по изпращане, но Ким каза в свое изявление, че е почувствал "празнота и съжалява", че не е направил достатъчно, за да признае публично техните жертви.

Северна Корея така и не потвърди колко хора са се заразили с COVID-19 на територията на страната, очевидно не разполагайки с инструменти за провеждане на широко разпространено тестване.

Експерти по инфекциозни болести поставиха под съмнение твърденията на Северна Корея за напредък, а Световната здравна организация заяви, че ситуацията с COVID там може да се влоши, а не да се подобри, позовавайки се на липсата на независими данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката един шишко и осем концлагеристи...
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
малкия пудинг
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който има ковид го разстрелват за да не разнася заразата :) Лесно и хуманно :)))