Полицаи подпомагали каналджиите, докъде е случаят "Семерджиев"?

Имаме доказателства за няколко души, заяви Демерджиев
37
Полицаи подпомагали каналджиите, докъде е случаят "Семерджиев"?
Снимка: БГНЕС

Подкрепят ли служители на МВР каналджиите по границата?

"Видях много хора които съвестно изпълняват дълга си и това ни мотивира да обърнем внимание на тези, които саботират. Имаме сигнали по тях. Работим по няколко случая със сериозни съмнения за подпомагане. За между двама и четирима служители става въпрос. Има други в системата, за които има данни, но няма достатъчно доказателства. За повече от четирима има доказателства и по тях се работи. Различни са действията. Нямаме доказателства да са взимали пари, но са пропускани транспортни средства с мигранти. Има данни, че полицейски автомобил ескортира автомобил с мигранти", заяви пред Нова тв министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той коментира и зачестилите напоследък нарушения по пътищата, някои от които станали и причина за трагични инциденти. По думите му мерките, които от МВР са въвели, дават ефект. Той подчерта, че 130 екипа осъществяват линеен контрол, а над 9 хиляди са проверените водачи. Тези действия ще продължат, увери вътрешният министър.

„Вторият въпрос касае действията на съдебната система. Натъкнах се на много леки присъди с алогични мотиви, но това е за органите на съдебната власт. Ще обърнем внимание и ще преценим има ли необходимост от законодателни изменения. Действително наказаните лица са твърде малко. Наказанията са занижени. Ставаме свидетели на тежки произшествия”, не скри ръководителят на МВР.

Попитан дали Георги Семерджиев, станал известен с фатална катастрофа на столичния булевард „Черни връх”, при която загинаха две жени, се ползва от полицейска протекция, министърът отговори: „Има две дисциплинарни проверки, които са удължени. Изиска се да приключат преди сроковете. Мотивът е да се изчакат материали от прокуратурата. Едната касае Симона Радева, другата - неин колега. Имам съмнение, че са подпомогнали Семерджиев”. Според информацията, с която министърът разполага, и двете проверки ще приключат на 12 септември. „Не искам да изпадам в подробности, защото са предмет на проверка, но ще бъдат оповестени дисциплинарните мерки. Очаква се да бъде наложено дисциплинарно уволнение поне за едното от двете лица”, разкри Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
Минат ли 3 дни ,нищо няма да се разбере и цамо прах в очите на хората,защото паричките ще замажат диричките и виновни няма да има !!!
28
1
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Да вземеш да поясниш това - "аз лично имам такъв съсед ченге от прокуратурата"... Защото това са два различни свята, МВР и прокуратура... Или си пишем на ишлеме, както обикновено, за надницата!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки се опитва да оцелява в държава в която няма контрол от 32 годни. Полицаите изкарват няколко хилядарки, а политици и олигарси по няколко милиарда. Кой колкото може, а държавата за 10 години 850 хиляди по малко, 23 училища със 100% двойки на матурите. Добре, че дойде Бойко да ни оправи.
26
0
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Аз съм сигурен, че има полицаи, които прибират от мигрантите суми и насочват автобусите с тях накъде да вървят. Просто всичко, което се случи в Бургас, идва от това, че тези не са си платили. Затова са се вдигнали да ги гонят. Наистина жалко за загиналите момчета. Но - това е, полицейската работа си има рискове, може да си загубиш и живота при определени обстоятелства.
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата толкова се стара да построи тези канали , вие сега искате да рушите !
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питайте бившия силов министър Б.Рашков откъде ги има тези 22 имота.Ами точно от ей такива корупционни схеми в които са замесени полицаи,митничари и всякакви там подопечни на тях.Всички пари от каналджиите минават първо през тях и оттам се разпределят според заслугите.Вижте също и огромните палати на митничари в Свиленград.От заплата ли е спестил да я вдигне тая къща.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елементарно е понеже самите полицаи са такива, все пак там се влиза с 3 по БЕЛ, гледате ги какви коли карат и веднага се вижда кои са замесени в далавери, аз лично имам такъв съсед ченге от прокуратурата наскоро взе два нови джипа и дори има някакви плашещи лепенки по стъклата МВР -защото там е главата на мафията ако не сте разбрали.
22
2
 
11
 
! Отговори
Киро парцала преди 1 година
Оказва се, че полицаите са били ескорт на Автобуса.. Жалка работа е цялата работа и за късмет по време на служебния кабинет, bahti kъсметя!
21
1
 
18
 
! Отговори
МВР Е ОПГ преди 1 година
Милиционериге са най престъпвата институция във България а пък същноста и е точно тя най много да го спазва. Ей за такова изкривяване става въпрос във БГ и всички го знаеме
20
1
 
9
 
! Отговори
Гьонсурат преди 1 година
Въже, лой и здрав клон за всички които фъфлят и увъртат! Лойта е за да не се хаби много въжето.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И КАК ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА НЕ ДОЙДЕ ДА ИНСПЕКТИРА ОГРАДАТА, ДА ПОТЪРСИ ДУПКИ ПО НЕЯ, ДА ВИДИ КАК Я ПРЕСКАЧАТ СЪС СТЪЛБИ А ДЕД ТАРАШКУ ГИ ОХРАНЯВА- ЩО ТАКА БЕ ЛЕНЧЕ...
18
1
 
11
 
! Отговори
Сахар преди 1 година
Контролът по пътищата е само за пред медиите...
17
1
 
4
 
! Отговори
УБиват с холограми преди 1 година
Експерти да проверят за какво ползват еко стикерите диверсанти и внедрители..Предупреждават че ЛЕПЕНЕТО НА ПРЕДНИ И ДРУГИ СТЪКЛА НА ОТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО НА ВОДаЧА лепенки е ЗАБРАНЕНО..Експерти от МВР се оплакаха че веднага след НЕЗАКОННО залепване на тези оръжия имат постоянно главоболие с отклоняване и блокиране на вниманието по време на движение.Много неприятни увреждания са получили униформени следени чрез стикерите /имат антени ,нано скенери и нано микрофони вградени..ПОтвърди се главобо
16
1
 
6
 
! Отговори
УБиват с холограми преди 1 година
Warnings about anti bulgarian terror with ЕКО СТИКЕРИ.. Вижте всички участници в пресконференция до границата вкл вътрешния и военния министър вижда се перфектно увреждания на главите и лицата от дигитлано холограмни оръжия рекламирани от високоорганизирани престъпници като ЕКО СТИКЕРИ.До 89% увеличават риска от тежки катастрофи. УВрежданията вкл на главен и малък мозък и сърце са трудно лечими..Комбинирани с ТОЛ камери увреждат едновременно милиони жертви трайно нелечимо..Вижте Кирил Петков очи
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симона Радева е едно малко бушонче. Чадъра го държи някой мнооого по високопоставен
14
0
 
6
 
! Отговори
Семерджиев както преди 1 година
Убиец на М. Цветков ще бъдат отново изпрати от съда и прокуратура!!!
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е момента да излязат на протест за поредното увеличение на заплатите Все пак, добре са си "свършили" работата.Да живей Народната Милиция!
12
2
 
7
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Ясно! Полицайте като хванат някой сириец, не го питат нищо друго а само колко е платил на каналджиите да го докарат до Германия!? Да! Точно така! Има случаи турският каналджия ги доведе примерно до ГКПП Малко Търново и им казва, че отсам пирамидата е Германия! Натири ги, значи! И нашите специалисти като чуят колко са платили казват - Не давайте тези пари на каналджиите, дайте ги на нас, никой няма да ви върне обратно! Съвсем логично ги прибират в Даржавната агенция за мигрантите и им дават убежи
11
2
 
14
 
! Отговори
Продл пеша преди 1 година
Пропадането ни докара до там
10
2
 
16
 
! Отговори
Искам преди 1 година
Другарят Рашков да обясни !