Задържаха двама младежи за въоръжен грабеж

Те нахлули в заведение в центъра на Шумен
14 сеп 2022 23:15, Красимир Ангелов
7
Задържаха двама младежи за въоръжен грабеж
Снимка: БГНЕС

Криминалисти от Шумен задържаха извършители на въоръжен грабеж, съобщиха от Областната дирекция на полицията.

Сигнал за престъплението е подаден малко след 3:00 часа на 13 септември.  Съобщено е, че неизвестни, с маски на главите нахлули в заведение в центъра на града, насочили оръжие към служител, взели оборота и се отправили в неизвестна посока.

Полицейски екипи и криминалисти пристигнали на място и започнали незабавни действия за установяване на извършителите. Извършен е обход в района, но евентуалните извършители не били установени.

Изяснено било, че те били двама, носили маски и ръкавици. Единият насочил пистолет към служител в заведението, казал му да не мърда и да предаде наличния оборот. Другият се насочил зад бар плота, взел парична сума – малко над 1000 лева, след което двамата напуснали заведението.

От полицията отказаха да уточнят кое е заведението, в което е извършен грабежът.

Извършените множество оперативни действия дали резултат. Малко след 10:30 часа вчера като евентуален извършител е задържан 17-годишен местен жител, а часове по-късно – 20-годишен шуменец, за когото се предполагало, че му е съучастник. Намерени и иззети са множество следи и веществени доказателства.

Двамата са разпитани и задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. 20-годишният шуменец не е криминално проявен, а 17-годишният е установяван да държи през 2021 г. високорискови наркотични вещества- кокаин.

Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на Районната прокуратура в Шумен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
Тези трябва да задържат Бойко Борисов. Той колко много пари открадна, че дори не смее да стане депутат. А пък Христо Петров така го наби на последните избори, че още плаче. И си мисли, че ще е вечен министър председател, като чорбаджията си от Правец. Който пък беше просто един генерален секретар на някаква си бивша партия, известна като БКП-то.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При бай Ставри директно!
2
4
 
11
 
! Отговори
БХК преди 1 година
Ще ги пуснат... Гаранция . И дори ще им се извинят ...
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехе маски и ръкавици, Ами сигурно ги е хванала ковид истерията :)))