Погребението на кралица Елизабет е безпрецедентно и невиждано

Според Милена Хлебарова, се спазва стриктен протокол
19 сеп 2022 09:37, Петя Славова
166

Станахме свидетели на 11-дневното поклонение пред тленните останки на кралица Елизабет Втора. Това беше мащабна масова церемония.

Според експерта по етикет и протокол, и поведение в обществото Милена Хлебарова, това е било едно от най-тежките от страна на протокол събития. По думите й се използва огромен ресурс от хора и познания.

"Следва се строга процедура по церемониал, който е невиждан в последните години. Действително миналата година беше погребението на принц Филип, но то макар да беше пищно и официално, беше кралско, докато това е държавно и такова не е организирано от смъртта на Уилям Чърчил през 1965 г.", заяви тя в студиото на "България сутрин".

Хлебарова уточни, че има остро спазване на правилата и не може да се излезе от тях - Уестминстърското абатство е мястото, а финализирането на събитията ще бъде в параклиса Сейнт Джордж, където са положени останките на редица крале, включително на принц Филип. Той ще бъде изваден от там и ще бъдат положени заедно с кралицата да почиват в мир един до друг.

Още по темата

"Принц Хари беше лишен от ордените и правото да носи кралска униформа, когато реши да се откаже от кралските си задължения. Баща му е проявил великодушие, за да може двамата братя да бъдат облечени еднакво и да покажат почит към баба си във военната униформа. Военният параден костюм излъчва най-високата степен на почит към починалото лице и всички ще бъдат в такава униформа", отбеляза Хлебарова пред Bulgaria ON AIR.

Гостът разказа, че погребението на кралицата е безпрецедентна случка с присъствие на толкова много световни лидери на едно място, за да я почетат. Тя отбеляза като важно и присъствието на президента Румен Радев на церемонията.

"По протокол те имат предварителна информация и са запознати с правилата къде ще застанат, какво трябва да облекат, колко време им е дадено да отдадат почит на кралицата, в кой сектор ще бъдат ситуирани. След това, когато премине официалната част, могат да говорят помежду си. На такива събития се прави най-добрата политика, защото лидерите имат възможност непринудено да контактуват и да изгладят нередности", посочи Хлебарова.

Тя поясни, че се очаква от 2000 до 2500 официални лица от цял свят да присъстват на погребението, тъй като всички светски личности са обичали да се срещат с нея, защото е била съвременен лидер.

"Крал Чарлз Трети, ако излезе от обувките на майка си, ще се почувства като по-слабо действащо лице. Ще я замести, ще следва нейните съвети, ще има свой почерк, ще изгради свой кралски път, ще има своята кариера на суверен, но няма да излезе от релсите на това, което тя е създала, а ще надгради. Това очаква целият свят - той да продължи в този балансиран, елегантен, съсредоточен, действащ стил на политика", коментира Хлебарова.

Тя счита, че най-трудно ще му бъде да се наложи, защото той е на 73 години и на тази възраст ще е трудно да има толкова натоварен график денонощно. Нейното мнение е, че първата атака срещу него ще бъде за това, че се е развел и че е направил кралица разведена жена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
Мая преди 1 година
И на Джуджето тоже церемония и след 1г Култ към личността и на бунището!
124
0
 
3
 
! Отговори
Rifle преди 1 година
Церемонията си е церемония , смешното (трагично) в нашите медии, бяха поканени какви ли не "експерти" та чак до Камелия Тодорова ,да се изкажат и да избълват една камара информация по траурни церемонии и живот на кралицата!! Липсваше само Митьо пищова!
123
0
 
2
 
! Отговори
САМАРКАНД / БАЛМОРАЛ преди 1 година
Десет дни основната тема е погребението на Елизабет Втора. Добре де. Ама през тази седмица, докато всички погледи бяах отправени към БАЛМОРАЛ и ЛОНДОН, може да се окаже, че най-важното историческо събитие се случи другаде - в САМЪРКАНД. Събие, което има потенциала коренно да промени света, който в момента познаваме. А по нашите свободни медии едва може да се открие нещо кратко по темата...
122
0
 
3
 
! Отговори
Чичо Лъчо преди 1 година
Бог да я прости жената!Всичко друго е излишно.....
121
0
 
1
 
! Отговори
До Чауш ефенди преди 1 година
Тя експертката не знае и кой е бащата на Хари,а *** карай, експертка го дава.
120
0
 
2
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Може би все пак Чърчил да е Уинстън, а не Уилям. И от кога бащата на Хари има право да се разпорежда за това кой да носи униформа и кой не. Може би щеше да е по-уместно да се каже, съответно напише, че Чрлз е разпоредил, защото бащата на Хари такива неща не може да разпорежда.
119
0
 
8
 
! Отговори
тя преди 1 година
Най -после - свърши този цирк ,начело с нашите журналистки облечени в черно !
118
3
 
6
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
И после кажете че това не е типичен култ към личността на едно изкуфяло бабе на 96 години което е било с чисто формална длъжност щото видите ли преди векове имало царе и крале и сега в 21 век пак трябвало да има. Еми за кралството не краля и кралицата са важни а премиерската длъжност. На времето бе желязната лейди Тачър после други и така до наши дни. Премиерът посещава други страни и движи делата на Англия не кралицата и краля.11 дни трагедии залудо.Виж за Арабският свят кралете си важат.
117
0
 
4
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Каквито и ритуали, или пищни зрелища да се организират за "Великите" люде, всеки на този Божи Свят си има крайно определено място. С този си акт и показност, отдавна залязалата колониална империя само показва и доказва на хората, че трябва да изпращаме нашите близки и приятели с тъга, но скромно.
116
0
 
2
 
! Отговори
Украински преди 1 година
Какво толкова се чудите, хората искат да се убедят сами .. макар че тез *** какви ли не номера въртят!
115
3
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Като чете човек изказванията под мен,може само да настръхне и да се запита: Чак пък толкова ли сме изостанали ??????????????????????????????????????????????????????????????
114
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Кралското семейство са рептили ! Даяна разбра това и така заплати с живота си !
113
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само като стигнах до "Уилям" Чърчил, и спрях да чета тази евтина, нескопосана боза.....
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ШОУТО БЕШЕ СКУЧНО !...
111
1
 
4
 
! Отговори
бай ТоШо преди 1 година
Дъртио киликанзер ме надмина... кой ли и е шил чорапите? аз имах една с чин Майор...
110
0
 
10
 
! Отговори
филанкишията преди 1 година
Уйлям Чърчил ??? Тая овца чува ли се какви ги дрънка?
109
1
 
8
 
! Отговори
Чауш ефенди преди 1 година
Каква е тая експертка, щом не знае малкото име на признатия за най-велик британец сър Уинстън Чърчил? Жалка работа!!!
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На баба Евда беше по-хубаво погребението.
107
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом кралицата не може да почетем подобаващо значи няма шанс за нас....
106
0
 
0
 
! Отговори
Ленин преди 1 година
Нито цар нито кралица нито поп нито ходжа