Погребението на кралица Елизабет е безпрецедентно и невиждано

Според Милена Хлебарова, се спазва стриктен протокол
19 сеп 2022 09:37, Петя Славова
166

Станахме свидетели на 11-дневното поклонение пред тленните останки на кралица Елизабет Втора. Това беше мащабна масова церемония.

Според експерта по етикет и протокол, и поведение в обществото Милена Хлебарова, това е било едно от най-тежките от страна на протокол събития. По думите й се използва огромен ресурс от хора и познания.

"Следва се строга процедура по церемониал, който е невиждан в последните години. Действително миналата година беше погребението на принц Филип, но то макар да беше пищно и официално, беше кралско, докато това е държавно и такова не е организирано от смъртта на Уилям Чърчил през 1965 г.", заяви тя в студиото на "България сутрин".

Хлебарова уточни, че има остро спазване на правилата и не може да се излезе от тях - Уестминстърското абатство е мястото, а финализирането на събитията ще бъде в параклиса Сейнт Джордж, където са положени останките на редица крале, включително на принц Филип. Той ще бъде изваден от там и ще бъдат положени заедно с кралицата да почиват в мир един до друг.

Още по темата

"Принц Хари беше лишен от ордените и правото да носи кралска униформа, когато реши да се откаже от кралските си задължения. Баща му е проявил великодушие, за да може двамата братя да бъдат облечени еднакво и да покажат почит към баба си във военната униформа. Военният параден костюм излъчва най-високата степен на почит към починалото лице и всички ще бъдат в такава униформа", отбеляза Хлебарова пред Bulgaria ON AIR.

Гостът разказа, че погребението на кралицата е безпрецедентна случка с присъствие на толкова много световни лидери на едно място, за да я почетат. Тя отбеляза като важно и присъствието на президента Румен Радев на церемонията.

"По протокол те имат предварителна информация и са запознати с правилата къде ще застанат, какво трябва да облекат, колко време им е дадено да отдадат почит на кралицата, в кой сектор ще бъдат ситуирани. След това, когато премине официалната част, могат да говорят помежду си. На такива събития се прави най-добрата политика, защото лидерите имат възможност непринудено да контактуват и да изгладят нередности", посочи Хлебарова.

Тя поясни, че се очаква от 2000 до 2500 официални лица от цял свят да присъстват на погребението, тъй като всички светски личности са обичали да се срещат с нея, защото е била съвременен лидер.

"Крал Чарлз Трети, ако излезе от обувките на майка си, ще се почувства като по-слабо действащо лице. Ще я замести, ще следва нейните съвети, ще има свой почерк, ще изгради свой кралски път, ще има своята кариера на суверен, но няма да излезе от релсите на това, което тя е създала, а ще надгради. Това очаква целият свят - той да продължи в този балансиран, елегантен, съсредоточен, действащ стил на политика", коментира Хлебарова.

Тя счита, че най-трудно ще му бъде да се наложи, защото той е на 73 години и на тази възраст ще е трудно да има толкова натоварен график денонощно. Нейното мнение е, че първата атака срещу него ще бъде за това, че се е развел и че е направил кралица разведена жена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
22
 
! Отговори
“уйлям” Чърчил преди 1 година
Тези драскачи от сайта даже и първото име *** Чърчил не знаят, но иначе списват вестник. Боже, Боже, колко мъка има по този свят, Боже!
84
4
 
13
 
! Отговори
. преди 1 година
Кралицата не е умряла. Казва се ГЕРИ НИКОЛ, съвем жива е и продължава да ни радва с феномен(Т)алните си изпълнения.
83
3
 
17
 
! Отговори
Чичо Скруч преди 1 година
Васалска България.Преди на руснаци сега на *** и кравари.Първите избили милиони чернокожи, вторите унищожили стотици хиляди индианци.⁸
82
5
 
5
 
! Отговори
Бъдещето преди 1 година
Бъдещето е в блокчейн правителство. Без религия. Без принцове. Но това не отърва на никое правителство, защото реално от него няма смисъл, при електронно такова. Т.е. няма как един крал да се самозамени с електронен такъв ... В този момент. В бъдеще ще има и след това и управлението....ще стане с компутейшън. Няма мърдане.
81
4
 
3
 
! Отговори
Дипломатично преди 1 година
На поклонението на кралица Елизабет II (а не крал Елизабет II, въпреки т.н. политкоректност) - уважено от над един милион души, от тях, над 2000 официални лица. На поклонението на Михаил Горбачов - няколкостотин пожелали да присъстват. Има някаква справедливост. Както се пее в песента: "Ти закъсняваш онякога истино, но винаги, винаги идваш при нас".
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе гледам и аз по тв да видя и ми е любопитно като влизат хората в църквата и има едни наредни други хора, седнали на столове и всичките държат някакви "хартиени неща", салфетки ли са това?
79
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе закопайте я тая баба вече. Байгън от статии за нея - три една до друга!
78
2
 
18
 
! Отговори
Дон Кихот преди 1 година
Болни английски мозъци.Крале,кралици,князе,лордове ,принцове,принцеси.В кой век сме.Кралицата-мйка е е един търтей.Не ни занимавайте с глупости.
77
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наш Рyндьо поканен ли е на афтърпартито?
76
3
 
1
 
! Отговори
аз преди 1 година
До Анонимен 84. Ще чистят такива гащници и бедняци като теб.
75
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
представям се га някой като другаря Путьин да взрви църквата с всичките височайши особи - бинго, дабъл джак, блек джак и двешестици на заровете от веднъж
74
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рундьо и той там, всичката свършил у нашта к0чина, що да не иде и той сълза да отрони за дъртия рептил?!? Импийчмънт час по-скоро за руския слуга Рундьо!!!
73
0
 
6
 
! Отговори
him преди 1 година
УИЛЯМ Чърчил, някой е за е.....е, или си го иска!
72
8
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Да не би дъртата е напълнила дотолкова памперса преди ***, че са били необходими още четири човека да го носят ли.
71
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата тая помпозност е жалък опит на англичаните да си направят някаква реклама по света. Но докато мисирките са превъзбудени, на хората по света не им пука
70
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интерсно кой ще чисти после след туристите оставили сумати и отпадъци след себе си, то не бяха палатки, чипс, кола, бири-мири - като някакъв фестивал или супер концерт
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забавлява ме думичката "безпрецедентно"... То верно, че на кво ли се начетохме в тоя сайт... Ама чак пък за пръв път да умира монарх и това да е единственото погребение случвало се някога? Особено като го организират по протокол...
68
1
 
6
 
! Отговори
Айшето преди 1 година
оф да знете само колко балона, цветя, плюшени мечета, играчки, знаменца с лика на Кралицата продадохте с Хасаня - голям келипир, а англичате кълват ли кълват, че и хора от цял свят се стекли. зеам за 2 лв. - продавам за 10 паунда
67
1
 
8
 
! Отговори
чичо преди 1 година
Престъпника радев да е чул тая Елизабет или която и да е друга или друг да бля бля на български.Този радев ли е български президент?!Народеее...народе,кога народе ще се събудиш?
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засаждайте я вече!