Седем загинали при украински удар по Луганска област, три от тях деца

Това съобщиха назначените от Русия местни власти
20 сеп 2022 15:22, Елка Василева
42
Седем загинали при украински удар по Луганска област, три от тях деца
Снимка: архив, БГНЕС

Седем цивилни, сред които три деца, са загинали снощи при украински обстрел в Луганска област, съобщиха представители на назначените от Русия местни власти, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Ударът е нанесен по село Краснореченское, което се намира на територия, контролирана от руските сили, съобщи представителят на самопровъзгласилата се Луганска народна република в Съвместния център за контрол и координация (СЦКК). "При украински артилерийски обстрел на село Краснореченское са загинали седем цивилни, сред които три деца", каза представителят.

Ройтерс отбелязва, че информацията не може да бъде проверена чрез независим източник.

СЦКК бе създаден като част от провалилите се Мински споразумения - поредица договорености, които бяха сключени за деескалиране на конфликта между Украйна и проруските сепаратисти, избухнал, след като Русия анексира Крим през 2014 г.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Последно време украинските бойци целят само цивилни цели. За да докажат на всички, че са терористи.
24
1
 
8
 
! Отговори
999 преди 1 година
До Реn__ Промяната е ,че започнаха да пишат непотвърдена информация ,идваща от двете страни на конфликта.
23
2
 
17
 
! Отговори
Pen преди 1 година
Брей, вече го няма това с взаимните обвинения кой е нанесъл удара а направо се казва ,че украинците са го нанесли. Нещо имаме рязка промяна в писането на статиите..... Явно се случва нещо.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сър Пичук продължавай в същия дух и ще се вееш на някой клон доста дълго време
21
7
 
1
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Брей и те въджишките взеха се изкарват жертви на войната,като че ли украинците са длъжни да стрелят с гумени снаряди по тях,до скоро нищо не казваха за такива жертви като четеш комсомольская газета ,пише само за руски фантастични победи с цифри като от втората световна,,признавам че батюшките са най големите лъжци
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"провалилите се Мински споразумения" - какво трябва да означава това написано така? Че са се самопровалили? Укр. еднострнанно отказа да ги прилага, а гарантите по тях Германия и Франция отказаха да си свършат задължението.
19
2
 
12
 
! Отговори
До Сър Пичук преди 1 година
Даже и минус не заслужавате.Войната се води на фронта в Украина и не зависи от разнопосочните твърдения по форумите.Не може да поощрявате конфликт между българи с различно мнение за случващото се на фронта.България все още не е страна в този конфликт.Молете се това никога да не стане.
18
22
 
4
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Когато стреляха по децата в Украйна русоробите твърдяха, че не е така и, че дори и да е имало там са се крили украински войници. Е сега ние ще говорим така. Там е имало руски войници, които са се крили зад децата. Добре ли ви е така ***?
17
4
 
16
 
! Отговори
До Анти Тяло преди 1 година
От най-демократичната демокрация сред всички ФАЩ! Те раздават снаряди директно за детските градини и училищата по цял свят. От ФАЩ с любов!
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте още оръжия на фашистите.
15
4
 
17
 
! Отговори
До Децата на Донбас преди 1 година
Страшно силен филм. Препоръчвам също и филма Донбаска Пролет. Мисля че го има в Ютюб още стига да не са го изтрили заради демократичната ни цензура.
14
16
 
3
 
! Отговори
ДО 21 преди 1 година
Как, не знаеш ли??? От руската естествено!!! Руските снаряди убиват украинските деца, защото Русия е най-демократичната страна на света - затова и руските снаряди са най-демократични и по категорично най-демократичен начин убиват украинските деца!!!Краварите са фашисти, те нямат демократични снаряди като руснаците.
13
7
 
21
 
! Отговори
Децата на Донбас преди 1 година
Който не е гледал филма да го види. И ще проумее че тази статия е просто едно миниатюрно фактче от огромна поредица от нечовекши актове извършени от Неонацисткия режим в Украйна.
12
11
 
5
 
! Отговори
Мдааа... преди 1 година
А евреите ядат децата си! Така поне е гласяла нацистката пропаганда от Третия Райх!
11
4
 
16
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
От коя демократична страна са снарядите убили децата???
10
5
 
15
 
! Отговори
мръсните фашаги Укри преди 1 година
това правят най-добре. Стрелят по деца и жени и старци.
9
14
 
4
 
! Отговори
българин преди 1 година
Руските медии и руската пропаганда не бяха ли забранени на територията на Европейския Съюз???Готви се дворцов преврат срещу Путин - само казвам.
8
3
 
12
 
! Отговори
j преди 1 година
До Те Укритата от 2014 Можем да добавим и още 16 човека вчера в Донецк, включително две деца.Тази информация обаче,не се разпространява от свободните медии..... Демкоратичните снаряди са добри, нищо че убиват деца и цивилни
7
4
 
21
 
! Отговори
Те Укритата от 2014 преди 1 година
още това само си правят. Стрелят по деца и цивилни. Толкова си могат. А това че ЕС си затваря очите, защото убитите деца са от неправилната страна на политическата бариера е меко казано омерзително.
6
3
 
27
 
! Отговори
въпросче преди 1 година
Защо това - "Ройтерс отбелязва, че информацията не може да бъде проверена чрез независим източник." - не го слагате и в статиите с брътвежите на зеления наркоман?