Зеленски: Накажете Русия

Обяви своите условия за преговори
22 сеп 2022 07:35, Росен Стойчев
218
Зеленски: Накажете Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският държавен глава Володимир Зеленски поиска в светът да накаже Русия в драматично видео обръщение към Общото събрание на ООН, съобщи БГНЕС.

Той призова също Русия да бъде лишена от правото на вето в Съвета за сигурност на ООН.

Зеленски даде да се разбере, че не вижда смисъл от незабавни преговори, според него Русия само използва дипломацията, за да спечели време.

Още по темата

Представяйки това, което той нарече негови условия за мир, Зеленски – единственият лидер, на когото беше позволено да говори виртуално на срещата на върха – призова 15 пъти за „наказание“ на Русия заради нейното нахлуване. „Украйна изисква наказание за опит за кражба на нашата територия.“, каза Зеленски на английски в предварително записано видео.

Зеленски призова за специален трибунал, който да осъди Русия, и добави, че това би било „сигнал към всички бъдещи агресори“. Той също така поиска компенсационен фонд и каза, че Русия "трябва да плати за своите действия със собствените си активи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
2
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 1 година
Правилно.
51
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 41Явно си много нахъсан? Много от коментиращите не сме русофили. Но виждаме как американците с чужда кръв и плът преследват геополитическите си интереси на хиляди мили от границата си. Гледаме как са подчинили еврпейските политици и унищожават европейската икономика. Как ни заляха с бежанци от войни, които те предизвикаха. А за себе си оставиха подземните богатства на разрушените, преди това светски държави. И най-демократично ги върнаха в средновековието.
50
8
 
21
 
! Отговори
Tes преди 1 година
Слава кокаине.Пионка, аз ако бях първо теб изчиствам.
49
8
 
23
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
Почва да ме дразни. Заложил е населението на Украйна в интерес на големите оръжейни производители в света, а постоянно мрънка. Споко. Ще ти дадат пушки. Ако на американците им свършат, руснаците ще ти дадат. Оборот да има.
48
21
 
15
 
! Отговори
русия ще страда преди 1 година
смелите руснаци взеха да бягат в чужбина от страх от мобилизация. Днес за забранили продажбата на самолетни билети на мъже без разрешение от местното военно окръжие. Толкова руския висок боен дух.
47
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще гласувам за Възраждане и за излизането ни от ЕС. За съжаление изборите са нагласени предварително и всичко е постановка.
46
19
 
16
 
! Отговори
Копейката преди 1 година
То по-голямо наказание от това да се родиш в Русия верно няма.И в Северна Корея е гадно,но в Русия да се родиш си е голямо геле.
45
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38. Професор Вучков ли ви е еталон за интелигентност на русоробите? Ох, ***...
44
6
 
14
 
! Отговори
Петров преди 1 година
нарколюбимеца на запада, зеления наркоман видя, че нещата стават сериозни, няма да мине само с дронове и хвалби пред байдъна и урсулата и го удари на плач и ожалване като някоя жена в цикъл
43
3
 
11
 
! Отговори
Владимир П. преди 1 година
Хайде накажиимее....:))
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната, голямата ядрена война е неизбежна. Войната е любимата криза на имперския капитализъм...Богатство за единици и смърт за мнозина.Никой няма намерение да спре войната, всеки се вижда победител.
41
9
 
13
 
! Отговори
Така е преди 1 година
До Анонимен 48 Прав си. Единствено Възраждане ще спаси България и българите от въвличането ни във война с Русия. Всички останали "партии" ще козируват и играят по свирката на ФАЩ и ще хвърлят държавата в огъня на войната. МИСЛЕТЕ КАТО ГЛАСУВАТЕ, ЗА ДА НЕ РЕВЕТЕ ПОСЛЕ, ЧЕ СТЕ ОСТАНАЛИ БЕЗ МЪЖЕТЕ И СИНОВЕТЕ СИ.
40
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеле, не се обаждай много, че сезонът на киселото зеле наближава!
39
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът ще накаже зеления. Жалко за обикновените украинци, въведени в заблуда. Офси, не знаех, че са толкова прости.
38
9
 
21
 
! Отговори
Бунтата преди 1 година
Ми накажи си я сам бе отворко!!!Нали сте много силни и владеете положението във войната!!!!Само гледай,американските наемници дето уж са украински войници да не вземат да си тръгнат,че тогава няма да ти стигне един завод за тоалетна хартия да те избърше насраното
37
10
 
20
 
! Отговори
архангел Мекаил преди 1 година
Господ ще те накаже зелено човече!
36
10
 
19
 
! Отговори
Зе преди 1 година
РФ има право на вето, в СС на ООН, защото е една от 5-те държави с ядрено оръжие, достатъчно да изтрие жиеота от лицето на земята. Важи и за САЩ, Китай, Обединеното кралство и Франция. Никой не им е давал право. Те сами са си го взели. И трудно някой ще им го отнеме.
35
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане. Всички други партии ни водят към война и пушечно месо
34
12
 
11
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Зеленски е психиатър-терапевт за нашите изветрели русофили... Много успешно ги лекува от омразата и злобата в душите им...
33
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркомана нещо напълни гащите , нали мачкаше на фронта и скоро щеше да е пред Москва.