Пекин твърд: Решителни сме за обединението на Китай

Ще се борят срещу дейностите за независимост на Тайван
24 сеп 2022 20:46, Александър Попов
81
Пекин твърд: Решителни сме за обединението на Китай
Снимка: БГНЕС/EPA

Пекин ще предприеме "решителни стъпки", за да предотврати всякаква външна подкрепа за независимостта на острова, заяви китайският външен министър Ван И пред ООН.

Още по темата
"Трябва да се борим срещу сепаратистките дейности за независимост на Тайван с най-твърда решителност и да предприемем най-категоричните стъпки, за да се противопоставим на всякаква външна намеса", заяви китайският първи дипломат в реч пред Общото събрание на ООН.

"Всяка стъпка, която пречи на обединението на Китай, със сигурност ще бъде смазана от колелото на историята", добави той.


81
Още по темата: КитайТайван
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
20
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 месеца
До 58 - Мен най-много ми харесва положението в армията понеже е най-очевидно. За 45 години комунизъм армията ни придоби над 2000 модерни за времето си танка (повече от Англия), стотици изтребители и десетки хеликоптери, ракетни войски включително тактически такива и 3 подводници. За по-малко от 35 г. демонкрация въоръжението почти не е мръднало, но количествено е стигнало до 0 изтребителя, 0 подводници, 600 танка и нарязани ракети. Загубите в жива сила са около 3 милиона човека, повечето цивилни
62
7
 
3
 
! Отговори
kiko преди 2 месеца
До Каво става в Китай? Май е арестуван.
61
11
 
4
 
! Отговори
kiko преди 2 месеца
Далековосточните земи са на Монголия и Китай. Сега може и да си ги върнат.
60
0
 
2
 
! Отговори
Каво става в Китай? преди 2 месеца
Къде е другарят Си Дзинпин?
59
2
 
5
 
! Отговори
Кико преди 2 месеца
Комуниста си остава комунист! Завижда на всички който го надминават!
58
10
 
8
 
! Отговори
Свободен преди 2 месеца
До 65 да ти кажа че по време на социализма нямаше мизерия нямаше хора да просят по улиците аз сега и пълноТогава хората можеха да си плащат сметките за ток за храна имаше пари за всичко сега няма пари особено последните няколко години държавата е хвърлила народа си в истинска мизерияА за китай и тайван са най-развитите технологични държави гледай има много видеа където ще видиш китай как е устроен и много по-добре отколкото българия
57
2
 
0
 
! Отговори
Ма преди 2 месеца
Айде де!
56
4
 
6
 
! Отговори
До SD преди 2 месеца
Като не си ходил в Китай - не дрънкай глупости. Най- вероятно и в Тайван не си ходил.
55
13
 
11
 
! Отговори
sd преди 2 месеца
Ходил съм в Тайван. За първи път видях какво е истинска добре организирана държава.В Китай не съм ходил. Които са ходили не мислят да повтарят. Мръсотия, както при соца, мизерия, липса на удобства и организация.
54
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След като Русия тотално се сгромоляса в Украйна, надеждите на клетите русофоби се насочиха към китайската комунистическа партия. Сега предстои да видим как Тайван ще им "нашока репите".
53
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А може би под обединение на Китай се разбира Владивосток...а не Тайван...
52
6
 
7
 
! Отговори
Айде вървете преди 2 месеца
На матушката ви китайска !!
51
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Китай няма да спечели нищо, ако влезе в Тайван. Както Русия няма да спечели ако вземе Украйна. От продажбите на Китай 30% са в САЩ, 20% в ЕС И ... 3 % с Русия... Вадете си заключения. Повтарям, Тайван ще си остане както е.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей, спокойно, не прекалявайте. Рокфелер е изобретил едно много важно нещо от което всички печелят - ПЕНСИИТЕ. Преди Рокфелер не е имало пенсии...
49
6
 
9
 
! Отговори
Череният дракон преди 2 месеца
Ползата ще е , че китайските производители ще ударят по ниски цени на компютри телефони сьрвьри след пеисьединяване на таиван
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сащ нямат ядрени ракети освен в силози в Сащ и на подводници.Те имат жомби доктрината им е ясна смятат че ракетите могат да се свялят от пво докато бомбите ако са носени от стелт могат да преодолеят незабелязано пво и да я сурнат надоле затова развиваха повече стелт технологията а не ракетите.Майнътмебите им са остарели.
47
6
 
8
 
! Отговори
Череният дракон преди 2 месеца
Сигурно е , че китай ще овладее монопола вьрху производството на чипове чрес таиван да
46
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ няма да допуснат това.Ще въоръжат Тайван с ядрени ракети, както Южна Корея, но няма да дадат острова на Китай.
45
6
 
10
 
! Отговори
Диоген преди 2 месеца
Зас.раха Хонконг откак стана тяхно владение! Инвеститорите вече бягат оттам. Същото ще стане и с Тайван.Не обединение е нужно на Китай, а да ликвидират Тайван като търговски конкурент.После ще поставят света пред свършен факт.Когато сложат и монопол върху производството на чипове, тогава ще се видим в чудо.
44
4
 
10
 
! Отговори
НЕпрограмист преди 2 месеца
Не св карайте тапатси Тайван Е Китайски