Путин освободи висш генерал, отговарящ за логистиката

Булгаков бе заместник-министър на отбраната
Обновена: 24 сеп 2022 16:49 | 24 сеп 2022 16:47, Александър Попов
34
Путин освободи висш генерал, отговарящ за логистиката
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Русия обяви днес за смяна на отговарящия за логистиката военен с най-висок ранг, извършена в началото на обхватна мобилизационна кампания и в момент, когато офанзивата на Украйна показа, че са налице организационни трудности, предаде Франс прес.

Армейски генерал Дмитрий Булгаков е освободен от длъжността заместник-министър на отбраната на Руската федерация поради преминаване на друга работа, обяви военното ведомство в съобщение, без да дава подробности.

Генерал Булгаков е заменен от генерал полковник Михаил Мизинцев, който до момента ръководеше Националния център за управление на отбраната на Руската федерация. Генерал полковник Мизинцев вече ще отговаря за материално-техническото обезпечаване на въоръжените сили, се казва още в съобщението.

60-годишният Мизинцев е заемал редица ръководни постове в Генералния щаб по време на дългата си военна кариера, отбелязва АФП. Той е обект на западни санкции заради ролята си в обсадата на югоизточния украински пристанищен град Мариупол, превзет през май от руските сили с цената на големи разрушения.

Тази промяна беше предшествана от обявената тази седмица от президента на Русия Владимир Путин мобилизация на стотици хиляди руснаци, за да се даде нов тласък на настъплението в Украйна.

Мобилизацията представлява голямо организационно предизвикателство. Тя изисква резервистите да бъдат свикани от всички краища на огромна територия, да бъдат екипирани, да бъдат транспортирани до центровете за обучение, а след това и до фронта.

Военната интервенция на Русия в Украйна обаче извади наяве значителни трудности по отношение на логистиката. Анализаторите подчертават тези недостатъци като една от причините, обясняващи трудностите, с които руските войски се сблъскаха в началото на офанзивата./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ни занимавате с този наркоман?!
9
4
 
11
 
! Отговори
Ехаа преди 1 година
Е й?
8
7
 
5
 
! Отговори
ред.Зобичев преди 1 година
До темерута Споко: Успеят ли обаче да те докопат "рашките", ако през товавреме не сте се изнесли от страната по списък, "спуснат ви отгоре"въобще не ви завиждам, каскети. Немедленно с конски вагони от гара "Подуене" догодина ще заминете много бързо към някоя от техните "поправителни колонии". Да мръзнете и бачкате на "-30 градуса" в Якутия от където и Дявола не би могъл дави измъкне !
7
6
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Сега нашите капацитети ще започнат да търсят под вола теле, но ще напипат на вола....
6
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Назначи т.н.желязна лейди
5
4
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Този генерал да не вземе в близките дни да се спъне по стълбите или пък да се надвеси прекалено много през някой прозорец и да се случи непоправимото, което се случва на много от приближените на путин в последно време ... ??? !!!
4
9
 
7
 
! Отговори
Диванен Воин преди 1 година
Булгаков и Мизинцев са две фамилии с чисто български произход, да ви кажа аз, вероятно волжки българи;))) Та се досетете, това дет винаги съм ви казвал, че един ден Русия ще бъде преименувана на Болгария или Евразийска Болгария и сичко ще си дойде на мястото. Но енма да влезне в НАТО и ЕС:))) Защо? Аве, ей, мислете имперски;))) Вие сте вече империя, Българска империя, за какво са ви тия жужета НАТО и ЕС;)))
3
2
 
20
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Ето така действат ***. От нищо не разбират, но трябва да е на тяхното. На времето си избиха целият царски офицерски състав и всеки ги тупаше.
2
1
 
6
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Ако де:))) ша назначим белоногата....
1
13
 
14
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, Путин уволни генерал, до дни, дори до часове Русия ще рухне и Украйна ще победи.