Любенов, убил французин на пътя: Подлъгах се да седна пиян

Прокурор описва грубото държание на мъжа
Обновена: 4 окт 2022 11:15 | 4 окт 2022 11:15, Нели Христова
56
Любенов, убил французин на пътя: Подлъгах се да седна пиян
Снимка: БГНЕС

След като е ударил пиян и дрогиран с поршето си форда, в който са се возили драма французи, и така е убил единия, Димитър Любенов се е държал агресивно и арогантно. Той не е помогнал на пострадалите. Така прокурорка описа поведението на мъжа, който миналата неделя на столичното околовръстно уби в катастрофа французина Лоран Пети, съобщават от "24 часа".

Още по темата

"К'во ви пука за нек' ви французи, вие българи ли сте", крещял Любенов на приятелите се на помощ хора. Те са дали показания по делото. Самият Любенов също е дал обяснения. Експертиза е показала, че той е карал със 195 км/ч, на 1,73 промила алкохол в кръвта и дрогиран с кокаин.

"Искам да изкажа съболезнования, не мога да върна времето назад. Виновен съм, направих грешка, подлъгах се да седна пиян. Всеки прави грешка. При мен, за съжаление, първият път се оказа фатален. Моля за по-снизходителна присъда", каза мъжът. Той обърка мярката си за неотклонение с дело.

"Моля, може би, за домашен арест, за да мога да се грижа за майка ми", посочи мъжът.

Съдът ще се произнесе след почивка.

Димитър Любенов е с мярка за неотклонение „задържане под стража”. Тя му бе поставена на 27 септември заради причинената два дни по-рано катастрофа. На 25 септември 39-годишният мъж, с общо 28 наказания за нарушаване на правилата за движение по пътя, управлявайки автомобил „Порше”, удари излизащ от локалното платно „Форд”. От удара загина 64-годишен френски гражданин, а 62-годишна жена се озова в болница с опасност за живота.

От взетата кръвна проба на обвиняемия, се установи, че Любенов има наличие на 1,73 промила алкохол в кръвта, като е установено и присъствие на кокаин.

Автотехническата експертиза установи, че Любенов е управлявал автомобила си със скорост 195 км в час при ограничение на отсечката от 80 км.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
popop преди 1 година
До ПроСоТоможеше и да си ти на тяхно място *********
44
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
в 4 часа сутринта жената с която живее не знае къде е щял да се грижи за маика сиадвокатски номера всички такива в белене там да изчакват делата си да бачкат и дасе изхранват защо ще ги храним по 3 пъти на ден а те ще лежат
43
0
 
5
 
! Отговори
Е как за първи път? преди 1 година
Нали имал безброй нарушения или според него за пръв път е фатално, понеже предишните пъти не е имало жертви.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе хора като се знаете ,че ви е слаб ангела не си купувайте такива бързи коли и като тръгвате да се напивате или не знаете как и къде ще ви свърши вечерта пътувайте с такси,метро автобус не предавайте близките си и обичани хора не ги излагайте .
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мммм... За тази грешка, тук в Англия дават 14 години и завинаги без книжка.. ти си опасен за обществото г-н "подлъган" пcиxoпат!
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам лайковете, тук май повечето си шмъркат.
39
0
 
15
 
! Отговори
Ннн преди 1 година
Дано някой се подлъже, да ти начупи китарата!
38
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя *** след като е изтрезнял е казал, че съжаляа за счупеното Порше и за това че изложил близките си. Нито дума за съжаление за убийството. Доживотен затвор заслужава тази гнида.
37
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Човешко е да се греши." - Този не греши за първи път. Иам 29 глоби от КАТ. Кой знае още колко пъти не са го хващали. Заслужава най-строго наказание заради предумишлено убийство и заради арогантното си държане след катастрофата.
36
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицаите са се опитали да го прикрият, не защото го познават, ами защото са корумпета и са си мислили че ще им подхвърли няколко пачки, щом кара такава кола.
35
5
 
13
 
! Отговори
милосърден преди 1 година
Човешко е да се греши. Убеден съм, че си е взел поука и следващия път, когато пие и употребява наркотици няма да убива хора. Моля съответните органи да прояват разбиране и да пуснат човека да гледа майка си.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТоСпокойно бе човек, не се ядосвай така. Идеята е че няма значение от къде си, нали си човек, а и все пак има престъпление. Що така се палиш
33
0
 
27
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Заради леки присъди и мярки за неотклонения, отпадъци като този си мислят, че риска си заслужава и ще се накефи с панамерата безнаказано. Затова трябва да няма никаква прошка и да са дори прекалено сурови присъдите. Трябва да те е страх да пиеш и да караш, да не говорим за коката. Когато шмъркаше мислеше ли за майка си, нещастно добиче такова? Като летеше със 200км за нея ли бързаше да и помагаш вкъщи?
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей такива псевдопатриоти са гласували за Копейкин. "К'во ви пука за нек'ви французи? Вие българи ли сте?"
31
10
 
24
 
! Отговори
Свобода преди 1 година
типичен избирател на ***! Бог да прости жервата.
30
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За първи път седнал зад волана с алкохол и кока, хахаха. Убеден съм че всеки ден шмърка кокаин, и го шмърка за да разрежда уискито. Сто милилитра уиски, една линия и така до сутринта
29
0
 
9
 
! Отговори
До изметта с номер 3 преди 1 година
Родителите ви са първи братовчеди, нали?
28
44
 
3
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Aко френско пиянде утрепе българин едва ли някой въобще ще разбере.Може би някаква глоба-.Но понеже френските *** са много по ценни от българските ,присъдата ще е от най-тежките.Раболепието и слугинажа на нашите политици и държавници е просто безкрайна.Всеки еврожджендър ни е господар.А краварските *** пък са върха.
27
4
 
14
 
! Отговори
France Press преди 1 година
Тоя път е настъпил мотиката. Убитият не е българин. Ще го яде голям, а България положително няма да бъде подкрепена за влизане в Шенгенското икономическо пространство, а Чорапа е другото надстроечно явление. Големи каръци сме.
26
1
 
40
 
! Отговори
Стар надзирател преди 1 година
Понеже загиналият е френски гражданин, този ще го осъдят. За да се потуши шума по случая. Само че ще бъде в ТПО. Почти всяка събота и нуделя ще си е в отпуска, а след година и половина ще кандидатства за УПО (условно предсрочно освобождаване) и бутне ли пари ще го получи. Така е БГ дами и господа.