Празненство за Хелоуин се превърна в истински ужас: 59 души загинаха в Южна Корея

100 са ранените, те са били смачкани и задушени
Обновена: 29 окт 2022 20:35 | 29 окт 2022 20:34, Нели Христова
105

Петдесет и девет души са загинали при сблъсък сред огромни тълпи за Хелоуин в популярна зона за нощен живот в столицата на Южна Корея, съобщиха официални лица.

Служители на службата за извънредни ситуации казаха, че десетки са били със сърдечен арест, след като празнуващи се стекоха в квартал Итаеуон в Сеул.

Видеоклипове от мястото на събитието показват чували за трупове по улиците, служители на спешна помощ, извършващи реанимация, и спасители, които се опитват да изтеглят хора, заклещени под другите.

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол свика спешна среща.

В Южна Корея местните медицински служители вероятно ще казват, че някой е в "сърдечен арест", докато няма официално съобщение за смъртта от лекар.


Претъпканата зона "изглеждала опасна"

 

Съобщава се, че в района е имало 100 000 празнуващи, които са искали да се забавляват на първия Хелоуин без маска на открито след пандемията.

Съобщения в социалните медии, публикувани по-рано вечерта, показват някои хора, които отбелязват, че районът Итаеуон е толкова претъпкан, че не изглеждала безопасен.

Хосу Лий от BBC, който посети местопроизшествието, каза, че е видял "много медицински персонал, много линейки, които изнасяли телата едно по едно".

Хосу Лий каза, че сред тълпите е имало хиляди хора, а редица тела са били покрити със сини чаршафи. Имало е и "тон полиция".

"Много млади хора се събраха тук тази вечер. Много хора дойдоха на партито и в клуба, облечени в костюми и много хора, които видях са обезумели, тъжни, има хаотични сцени", разказва Лий.

Снимки и видеоклипове показват редица както спешни лица, така и цивилни, които се опитват да спасят хората, които изглеждат в безсъзнание по улиците.

В един видеоклип многобройни спасители изглежда извършват CPR на хора на тесен път в района.

В друг случай екипите за спешно реагиране се опитват да извадят хора от нещо, което изглежда като купчина човешки тела след нарастване на тълпата.

Друг местен журналист каза, че е изпратено спешно съобщение до всеки мобилен телефон в квартал Йонгсан, призоваващо гражданите да се приберат у дома възможно най-скоро поради „спешен инцидент близо до хотел Хамилтън в Итаеуон“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
15
 
3
 
! Отговори
Кулеков преди 1 година
Колкото и да се пънете,тавариши сурвакарстовото умира, деня на вси светии става все по популярен. Западняка както винаги предлага по атрактивно забавление за децата от скучните български обичаи. Само в северна корея не е така.
34
14
 
2
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Хелоуин е много хубав празник. Маскираните малчугани с торби с лакомства са супер сладки и гушкави.
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатаната получи 59 жертвени агнеца на олтара си. Такъв "празник" не са му осигурявали и древните друиди.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добитъка се контролира трудно
31
1
 
3
 
! Отговори
Юлия до 33 преди 1 година
Благодаря Ви за съвета. Ще поговоря с нея да заменим хелоун с нещо нейно любимо. Харесва много Макдоналдс, но се притеснявам, че и там ще има такива деца и ще плаче, че не е с тях. Така американците настройват децата срещу родитлите си. Изполват, че малките не разбират, че искаш да ги предпазиш.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантиц и,сър..
29
4
 
1
 
! Отговори
До Георги преди 1 година
Ха-ха абе Герги, жената знаеш ли какви тукати ти забива със съседа? Сигуно жули яко катерицата с някой по либерален от теб. Напоследък да си забелязвал че не ти пуска достатъчно или че не е особенно въодушевена по време на секс?
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Православен,всъщност празника е християнски,на вси Светии...Друг е въпроса,че от него англоговорящите са си направили някаква забава.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После Ким Чен Ун виновен....
26
4
 
16
 
! Отговори
Православен преди 1 година
Ето до това води дяволопоклонничеството и призоваването на демони, като се маскирате като техни подобия. За съжаление всички починали вече са в ада и ще останат там до края на вечността, защото са починали, докато са чествали празника на сатаната.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Юлия - с основание сте се загрижили. Не я пускайте там. Не е нужно изобщо да се говорят сатанински работи. Самият празник като същност е служение на сатаната и обръччане в него. Заведете в този ден дъщеря си някъде, където много обича, ако ще дори край морето или в планината, така ще си спестите неприятни емоции и двете, а и участието ѝ в това кощунство.
24
0
 
2
 
! Отговори
ууу преди 1 година
До Бай Красен Не ти ли е достатъчно, че "демократи" редовно те сурвакат вече 33 години?
23
7
 
20
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Преди 3-4 години хваах жената да облича децата в някакви странни костюми. Щели да правят хелоин. Извиках я в другата стая и такъв тукат и забих в муцуната и повече за хелоин у нас не е ставало дума.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И замразената пица
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сандукан с двата ножа сам.Специално за двамата братя
20
14
 
8
 
! Отговори
Шишо Хашишо преди 1 година
Какъв сатанински празник ви го ни бе друзя? Това е деня на ВСИ СВЕТИИ и няма никакви богохулни трактати в него, децата просто се маскират и събират бонбони. Анадън му?
19
3
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
така е при евроантлантическите ценности
18
4
 
5
 
! Отговори
Бай Красен преди 1 година
Абе Тавариши , що не пращате децата си да сурвакат? От петнайсе години сурвакари не са ме посещавали, виж за хелоин последните 10 години не са ме пропускали. Ами кво да правя купувам малко банбони и раздавам, деца са , не мога да ги върна.
17
3
 
3
 
! Отговори
Човек с чувства преди 1 година
При обикновенните хора е така, но човек който е израстнал сред хора, които не са от елита, това не означава, че неговото място не е в елита!Нормално е да се прави изключение, защото има всякакви хора на този свят!Редно е човек да намери своето място в живота!Някои хора смятат че аз съм крадец, а защо , аз ако бях крадец щях да забогатея!Има 2 варианти човек да забогатеем , по честен път или по нечестен път!Нека да има ИЗГРАДЕН рай в живота ни, пророци са казали че ще има рай за нас хората!
16
10
 
10
 
! Отговори
Юлия преди 1 година
Моля ви, посъветвайте ме как да постъпя. Малката ми дъщеричка иска са ходи на този паразник със съучениците си. Организиран е от няколко майки. Дали е безопасно и дали ще им говорят сатанински работи може ли да има геюве там? Много се притеснявам, а малката много иска да отиде, но не разбира опасностите. Всичко е заради Америка, тя разваля българските семейства.