Лавров: ЕС и НАТО са хибридни участници в конфликта в Украйна

Украйна, а не Русия се отказвала от преговори с Киев
15 ное 2022 14:48, Елка Василева
230
Лавров: ЕС и НАТО са хибридни участници в конфликта в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският съюз и НАТО отдавна са хибридни участници в конфликта в Украйна, като доставят оръжия и обучават украинската армия, каза пред репортери руският външен министър Сергей Лавров след участието си в срещата на върха на Г-20, предаде ТАСС.

Още по темата
"Европейският съюз и НАТО отдавна са хибридни участници в хибридния конфликт, хибридната война в Украйна. Става дума за доставки на оръжие, обучение, военна подготовка, помощ за осигуряване на огромно количество разузнавателна информация, участие в целеуказване, както знаете, американците го правят, това е и работата на инструкторите на място, да не говорим за хилядите наемници", каза Лавров.

Според ръководителя на руската дипломация решението на ЕС да започне мисия за обучение на украински военнослужещи показва "политическо раздвоение на личността", тъй като европейските лидери същевременно говорят за необходимостта от мирно уреждане на конфликта в Украйна.

"Що се отнася до конкретното решение на Европейския съюз да започне военна тренировъчна мисия, тук има някакво раздвоение на съзнанието, защото в същото време /френският президент Еманюел/ Макрон, /германският канцлер Олаф/ Шолц и други европейски лидери говорят за необходимостта да се върви към мирно уреждане", каза Лавров. "Това е някакъв вид политическо раздвоение на личността или, както каза /руският президент Владимир/ Путин, специфична неконвенционална форма на международни отношения. Но ние свикваме с това, нещата се случват", добави руският министър.

Украйна, а не Русия се отказва от преговори с Киев, заяви още Лавров.

Освен това първият дипломат на Москва посочи, че речта на украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха на Г-20 показва, че той не се вслушва в съветите на Запада относно преговорите.

Руският външен министър обърна внимание и на времето на изявлението на Зеленски на форума, направено чрез видеовръзка.  "Изявлението на Зеленски, което днес беше особено интересно на заседанието, продължи 20 минути, макар че на всеки участник се даваха около три минути, за да успеят да се изкажат всички. А Зеленски говори двадесет минути, беше невъзможно да бъде прекъснат, защото беше на запис.“

Лавров също така отхвърли като слухове съобщенията, че Вашингтон уж подготвя почвата за преговори между Русия и Украйна.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров е изтъкнал руско-китайското сътрудничество по време на срещата с китайския си колега Ван И в рамките на форума на Г-20, съобщи ДПА, позовавайки се на ТАСС. От думите на Лавров става ясно, че Русия и Китай поддържат "всеобхватно партньорство и стратегическо сътрудничество". Неговата говорителка Мария Захарова публикува видеозапис, на който се вижда как руският министър се ръкува с китайския си колега.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ракетите на Русия не приключиха ли още с идването на пролетта?
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здравейте, само да попитам, че не ми е ясно. Нали ракетите на руснаците свършиха през април месец? Или март ли беше?
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошадь, сър...
84
4
 
4
 
! Отговори
Аххахахахахахахахах преди 1 година
Ама ракетите свършиха през маааарт! Не е честнооооо:(((( ХА-ХА-ХА-ХАААААААА
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама ракетите свършиха през маааарт! Не е честнооооо:(((( ХА-ХА-ХА-ХАААААААА
82
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истукан, Русия е измислената държава, а не Украйна. Руската държавност произлиза от украинската, а не обратно. Русия представлява един имперски конгломерат от стотина поробени националности, а не обратно. Русиа в етническо отношение е много по-нехомогенна нация, а не обратно. Ленин не и измислил Украйна, Ленин е измислил държавата Съветски Съюз. Кога се основава Съветския Съюз, а-а-а?
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 90. Глу.пак, в Украйна няма нито един натовски войник. Ами да си беше кротувало джуджето нямаше да има нищо такова.
80
10
 
5
 
! Отговори
Бой по Бандера преди 1 година
Открити са доказателства че украински военни са екзекутирали преди седмица, група пленени руски войници в Луганската народна република. Най-малко 11 души са убити. Избиването на пленниците е извършено от военнослужещи от 80-а десантно-щурмова бригада на ВСУ.
79
3
 
5
 
! Отговори
Митко USA преди 1 година
Ей това *** ми писна да го гледам!Хммм...Няма ли някоя по приятна мацка за външен да си сложат руснаците - като например Кабаева ?С нея аз лично бих обсъждал всякакви въпроси, дори и политика !Не че бих се съгласил с нея де :)))ХЕ ХЕ
78
6
 
6
 
! Отговори
Само минавам преди 1 година
да ви споделя, че от ракетите дето свършиха още през април две броя току изгърбиха Кийв. Пак ще намина.
77
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масирани бомбардировки по критична инфраструктура по цяла Украйна - информация отпреди 30 минути! Музика за моите уши хаха!!!
76
4
 
12
 
! Отговори
Накратко преди 1 година
И за какво да преговаря Украйна.Защото сте я нападнали ли.Всичко ще е просто като напуснете Украйна.Руско лицемерие и бездарие.
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест Сергито се жалва, че заради запада Украйна се е оказала по-корав противник, отколкото им се искало.Хаха, руски лицемери
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя дали знае какво е хибрид
73
5
 
15
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Що да не помогнат бе коньо, вие като някакви училищни гaмени искате да биете по малките и по слабите.
72
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, толкова е яко да гледам как нацистите от Украйна плачат и биват размазвани :DDD
71
4
 
6
 
! Отговори
да се моли на алах преди 1 година
Тоя гроснозъбест нагляр да ходи да се моли на килимче да не се наложи НАТО наистина да влезе във войната. Щото руснаците още не са видели какво значи съвременна авиация. F-117, F-18, BlackBird са разработки от 70-те и 80-те а изглеждат извънземни сравнени със руските летящи ковчези. А САЩ вече имат и F-22,F-35 и B-21.
70
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай нацягите в Укрияяяя хахахахахахахахахах!!!
69
7
 
9
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
До истукан. Ти пък кой си и какъв си бе, оххлюв невзрачен, та реши какви са Украйна и украинците? Може би трябва да питаме тях, а не съветски каппути като теб да се изхождат по въпроса.
68
4
 
2
 
! Отговори
Жоро тревата преди 1 година
Бих го праснал тоя Геи, сладък е