Пилот и IT специалист - сред арестуваните за порнография с деца

Около половината от 13-те задържани са семейни с деца
18 ное 2022 14:08, Петя Славова
106

Снимка: БГНЕС

13 души  са задържани при акция срещу разпространението на порнографски материали с участието на деца в страната, съобщиха на брифинг в Националната следствена служба заместник-главният прокурор и директор на националното следствие Борислав Сарафов, говорителят на главния прокурор Сийка Милева и Светослав Василев, представител на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП).
Още по темата
Предстои повдигане на обвинения. Сред задържаните има пилот от гражданската авиация, айти специалисти, мотокарист, общ работник, шлосер, автомонтьор, оценител на недвижими имоти и др.

Мъжете са на възраст между 30 и 40 години, но има и около 60-годишни. Около 50% от задържаните са семейни, с деца, повечето са с добри финансови възможности, каза Сарафов и добави, че наказанието, което могат да получат, е до шест години затвор, предава БТА.

При акцията са иззети телефони, компютри, флашки и хард дискове с брутални сцени на сексуално насилие с деца на възраст от две до 10 години, които са от бившите съветски републики и Далечния изток. Ще се проверява дали има българчета сред тях.

Институцията прокуратура е стабилна и продължава да работи въпреки усещането за абдикация на държавните структури, коментира главният прокурор Иван Гешев, който дойде единствено за началото на събитието. Той добави, че работата по този случай е показала реалните проблеми и защо държавното обвинение настоява за всеобхватна правна реформа. По думите на Гешев наказанията за разпространение на порнографски материали "са символични, бих казал смешни".

В акцията, провела се тази сутрин, са участвали над 30 следователи, над 30 служители на ГДБОП и над 60 жандармеристи, претърсени са около 20 адреса, в различни градове в страната - София, Варна, Хасково и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
6
 
! Отговори
де така да преди 1 година
бяха старателни за открият изчезналите милиарди от $тиквуни$ и др
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като вакрат 11 за по 40 години, с на дригите двама предложат сделки за по 4-5 години, ще опапят още стотина ....
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 35 - Хващат се по сигнал най-често. А и ако можел да "залипиш следи" като по филмите, ше си милиардер.
46
3
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
А Тиквата у Симитли :)))
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Гешев и Сарафов разкриха 13 души педофили, а колко души педофили не разкриха и защо? " - 3 милиона педофили не са разкрили, защото днес е петък и се работи само до 14:00. ... Давсйноше т ъ пи въпросо, да та и в кухата тиква ...
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те все са нялакви компютърджии, дето витаят из облаците ...
43
1
 
10
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Искате да гледате п*рно, ами пуснете си новините и ще гледате наживо от праламента - Герб такова ПП, и т.н.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев и Сарафов разкриха 13 души педофили, а колко души педофили не разкриха и защо? Това е въпросът. Искаме цялата истина и всички да бъдат наказани.
41
3
 
11
 
! Отговори
123 преди 1 година
На такива минимум доживотен затвор, да не кажа разстрел!!! Какви са тези мижави "наказания"???? Бах ти ***!
40
3
 
21
 
! Отговори
999 преди 1 година
ОТ ДВЕ ДО 10 ГОДИНИ?!?!? ИЗ.Р.О.Д.И
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Гешев и Сарафов не залавят останалите, които вече са разкрили? Те укриват ли ги? Това е престъпление. Укриват останалите педофили, които са разкрили, защото били по-малко лоши. Направиха си пиар с 13 души, представителна извадка ли е? Как са ги избирали от всичките. Искаме цялата истина и всички имена.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха ха нено рмалните се крият зад семейството и децата си и се правят на нормални а поли.тиците и поповете са същите.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сарафов каза, че е хванал само част от тях. Нека да разкрие всичките. 13 човека за пиар кация на Гешев не е грижа за децата и спиране на престъпление. Искаме веднага всичките, които са открили, да ги заловят, за да докажат, че не правят само пиар акция. Веднага, или да се скрият от срам.
36
2
 
13
 
! Отговори
до 35 преди 1 година
Ай ти ....те масово да толко ''компетентни'' , че думи нямам...за тва 90% от информационните ни технологии са под секва критика и всеки ден се сриват.
35
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мале каква омраза. Вижте, измежду всички социални групи има всякакви типове хора. В някои социални групи е по-вероятно да срещнеш престъпник, отколкото в друга. Например- 90% от затворниците са от един етнос, който е около 15% от населението. If u know what I mean. А повече от логично е, че IT спецовете долу се заяждат умишлено и тънко с вас да ви видят акъла и вие кълвете, докато те се пръскат от смях.
34
4
 
14
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Да го еvvaaaaa у IT-то щом не може да си заличи дигиталните следи. Аматьор!!!! Щом нашата саката полиция го е хванала смятай за какъв бездарник иде реч
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да се гнусите, че хора гледат и разпространяват идиотщини, сте се хванали да ги защитавате, заради професията им. Който ги защитава сигурно е същия гаден гнусар. Най-вероятно сам, или с гаджетата от секс камерите.
32
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Програмисте, къде изчезна? Уважиха ли те съкилийниците вече? Големи доходи, много свободно време и до там я докара... Много хубаво не е на хубаво
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва за тия от телеграм групите ли става въпрос?
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжат какви заплати вземат. Психопати са всичките. Лъжат за всичко.