Мароко надви Канада, а Белгия отпадна от Световното по футбол

Мароко сензационно събра актив от 7 точки
Обновена: 1 дек 2022 19:16 | 1 дек 2022 19:09, Нели Христова
21
Мароко надви Канада, а Белгия отпадна от Световното по футбол
Снимка: БГНЕС

Мароко се класира за осминафиналите на Мондиал 2022, след като победи Канада с 2:1 в мач от група "F". Двубоят между Хърватия и Белгия пък завърши 0:0, което означава, че "Червените дяволи" отпадат от Световното първенство по футбол.

Африканският отбор пусна първа кръв още в четвъртата минута, в която Хакием Зиеш прехвърли вратаря Борян. В средата на първата част Ен-Несири  удвои, но нещастен автогол на Агерд малко преди паузата върна интригата.

Всъщност това беше първият гол във вратата на Мароко на световното първенство. Интересното е, че Ен-Несири вкара и секунди преди паузата на стадион  "Ал Тумама, но попадението беше отменено заради засада.

Мароко сензационно събра актив от 7 точки и спечели групата си, затова ще играе с втория от група "Е" (Испания, Япония, Коста Рика или Германия) на следващия етап. Канада завърши без спечелена точка, макар да игра доста добър футбол.

Всичко за световното по футбол в Катар четете на сайта на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
футболът последните години е само нагласени мачове и тънки сметки. Дали да победят , дали не , аама с каква разлика да бъдело...
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луис Енрике, пусни резервите срещу японците след малко ве! Остави титулярите да си почиват, брат! Направи ни една хубава вечер, като изхвърлите швабите тази вечер.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Испанците могат да хлъзнат Германия и като нищо ще го направят. Все пак елеминират един от "фаворитите" (смешковци) още от груповата фаза и така няма шанс евентуално да им се паднат по натам (т.е финала).
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 10 Не че го харесвам Лукаку, просто в тази ситуация и след това изражението му ....беше наистина тъжно.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на братята хървати, че изритаха Чернгия, която ще бъде почупена от мароканските им братя нощес.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 8 Това е че Германия ако бие поне с два гола разлика Коста Рика, на японците им трябва задължително победа срещу Испания. При равенство на Япония с Испания отпада Япония за сметка на Германия. пак казвам, ако Германия вкара поне два гола повече.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стана ми мъчно за Лукаку направо в нея ситуация. - няма какво да ти е мъчно. Лукаку стигна пика на своите възможности отдавна. На 3 пъти му се даваше шанс да играе в Премийр Лийг и дори и се видя, че макар и да вкарва по 15 гола на сезон не може да вкара и 1 гол срещу отбор от горната половина на таблицата. Затова и неговото място е в Серия А. С Лаутаро са си лика прилика. Добри са, ама са на ниво Лига Европа.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 1 И защо да падат нарочно испанците от Япония? Какво против имат германците, че да искат да ги изхвърлят? Ако е примерно Полша на мястото на Испания и Русия на мястото на Германия, там вече на 100% можем да бъдем сигурни, че поляците нарочно ще паднат за да изхвърлят руснаците. И това го казвам съвсем сериозно.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сега остава и испанците нарочно да паднат от Япония и да изхвърлят фашистите от световното." - японците могат да бият испанците или поне да направят равен с тях и без да им пускат аванта. Германия играха много посредствено и в двата мача на контри и преса докато Япония и Испания играят идентичен, бърз, нападателен футбол защото футболистите им не са особено високи и не могат да си позволят да играят на контра-атаки. Ще бъде много приятен мач със сигурност.
5
4
 
2
 
! Отговори
за 3 преди 1 година
Стана ми мъчно за Лукаку направо в нея ситуация. Не можеше да повярва след този пропуск 2-3 минути след това какъв шанс изтърва за да класира Белгия напред. Беше като хипнотизиран.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 - абсолютно. Всеки над 25 годишна възраст знае, че моментния им пик се дължи на това, че за евро 2000 си ремонтираха стадионите и тренировъчните игрища, заради което децата набор 87-94 по юношеските школи бяха с едни гърди пред останалите европейци. Последните 10 години обаче почти навсякъде по света се построиха страшни терени и съответно нивото и на останалите отбори се вдигна, а с това и временния блясък на Белгия изчезна.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малиий, сега какви погроми ще има в Брюксел!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 2 Пуснах си мача последните 20 минути. Белгия в продължението можеше да вкара гол и да се класира. Лукаку на един метър от вратата топката му се удари в гърдите след центриране. Не успя да реагира защото го изненада топката и Хърватия си заминаваха. Луд късмет за хърватите.
1
3
 
14
 
! Отговори
Каква драма? преди 1 година
Каква сензация е, че Белгия отпадна? Някаква константна сила в световният футбол ли са? Бразилия на Европа? Нали имат един де фройне и това е. От самото начало беше ясно, че от тази група няма да излязат.