Русия не може да завоюва нови територии в Украйна

Британското разузнаване: Напредъкът ще бъде спрян с месеци
12 дек 2022 13:05, Александър Попов
133
Русия не може да завоюва нови територии в Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия в момента не разполага със способности да завоюва нови територии в Украйна, смята британското разузнаване, макар че Москва твърди, че въпреки неуспехите си големи райони  в Източна и Южна Украйна ще бъдат под неин контрол, предаде ДПА.

Министерството на отбраната в Лондон каза, че Русия вероятно все още цели да разшири контрола си над Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област. И четирите района бяха незаконно анексирани от Москва в края на септември. Кремъл обаче в момента не контролира нито политически, нито военно целите територии на тези области, а Киев през последните месеци постигна значителен напредък в отвоюването на своя територия.

„Малко вероятно е в скоро време стратегията на Русия да постигне целите си: много малко вероятно е руската армия в момента да е способна да създаде ефикасна ударна сила, способна да превземе тези райони“, се казва в днешната сводка на британското разузнаване. „Руските сухопътни сили е малко вероятно да постигнат значителен напредък през следващите няколко месеца“, се допълва в сводката.

Британското министерство на отбраната публикува актуална информация за развитието на войната, откакто в края на февруари Русия нахлу в Украйна. По този начин британското правителство цели да противодейства на риториката на Русия. Москва обвинява Лондон, че води срещу нея кампания за дезинформация, отбелязва ДПА./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
7
 
! Отговори
руска гни_да преди 1 година
лелята в София ще слага отрова за мишки в салама "кучешка радост" за копейкин и приятели. И на тях тези обелки им идват топ мач.
36
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РуZZката армия избяга от старата българска столица Бащу / Киев като бито куче!
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щях да чета материала, но като видях че данните са от британското разузнаване и се дезинтересирах.
34
7
 
6
 
! Отговори
Лейтенант от запаса преди 1 година
ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това британско разузнаване е като от градинката пред Халите. Когато на британеца се изпразни джоба, тогава Русия ще се забърза. Вероятно, малко вероятно и пр. - сега е ясно едно: британците подкрепят все повече с думи и все по-малко с пари. Изводите са за ползване от руското разузнаване.
32
12
 
9
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
Руската армия доказа, че не става нищо от нея. Разбира се, някое друго убийство на цивилен им се отдава. някакъв мит е тази армия. нищо повече.
31
11
 
10
 
! Отговори
RuskiKaput преди 1 година
Смешни коментари!Преди да ни казвате ,как Русия ще вземе скоро "своето",ни отговорете ,какво стана с 3те дни !Какво стана с Харков ?Какво стана с Одеса?Какво стана с Херсон?С коридора чак до Молдова?
30
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия засилва военния си арсенал, а обсебените западняци си изгърмяха почти всички резерви, междувременно се деиндустриализират в полза на САЩ. Дори и да не обичаш Русия, длъжен си да признаеш че противниците на Русия реално си го набиха четвъртит.
29
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От киев за три дни до копаене окопи по пясъка в крим. Руската армия е по-зле и от северомакедонската, смешници.
28
19
 
20
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
Абе стига сте ми обяснявали какво мислело британското рАзузнаване ! Кой го интересуват глупавите наглосаксонски анализи и брътвежи ?!??
27
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до дедо за постояно,русия на всеки 100г. разширява територията си!очевидно е,че и този век ще се разшири
26
11
 
9
 
! Отговори
руска гни_да преди 1 година
путин съобщи, че руснаците са обелки и алкохолици, лелята в София- с широк двор.
25
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2014г местните гласуваха на референдум за независимост от фашисткото управление в Киев когато се бориш за правото си на живот няма как да загубиш защото и Бог е на страната на справедливостта
24
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво ли не опитаха, морски пехотинци, френски легионери, танкове, ракети, колички от австралия чак докарани, бесни полски ***, всичко пробваха и не могат да победят. Страх ги е да дадат от някои видове оръжие, като например самолети, защото знаят че руското пво ще ги унищожи с лекота, и тогава рязко ще рухнат митовете за това колко са добри.
23
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още малко и цирка свършва. Русия взима квото и трябва останалото контролира САЩ. А безмозъчните укропитеци ще имат избор у чий скут да приседнат. Е така се разкъсва държава с продажни лилипути на власт.
22
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британското разузнаване, както обикновенно, бърка желанието с действителноста.Но като се има в предвид, че САЩ е готова да воюва с Русия докато е жив и един "украинец" , то няма да свърши скоро войната. А за "огромите" победи на "украинците": завзеха "стотици" градове с оставени по 2-3 войници да пазят реда. Стигне ли се до истински боеве и започва реването и оплакванията.
21
8
 
11
 
! Отговори
БАБА ВИ преди 1 година
Така не може че, всеки ден завземат и умират по 500-800 укри. По техни самопризнания.
20
9
 
20
 
! Отговори
Мечока Иван преди 1 година
Бавно но качествено почиства ме кафявата мръсотия. Аз не бързам.
19
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се бие срещу цяла евро гея и кравария. Гледам спътникови телевизии украински и руски и украинците не крият че натовски войски се бият срещу Русия. Даже се хвалят че дават украински униформи на евро гейците и краварите.
18
12
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
До 13....контролират, до кога?.... докато пуkнe жужето?... ами чи то одърте вече.