Украинците са се изтеглили от Соледар?

Настъплението на Русия беше осъществено основно от силите на "Вагнер"
18 яну 2023 11:33, Йоана Цонева
152
Украинците са се изтеглили от Соледар?
Снимка: БГНЕС

Към края на дена на 16 януари 2023 г. украинските сили вероятно са се изтеглили от Соледар в Донбас, оставяйки града под контрола на руските военни и прокси силите на групата "Вагнер". Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че украинските сили вероятно са създали нови отбранителни линии на запад.

Настъплението на Русия към Соледар беше осъществено основно от силите на "Вагнер" и беше поддържаща операция, чиято цел бе да позволи евентуалното обгръщане на по-големия град Бахмут.

От британското разузнаване посочват, че в момента един от двата основни маршрута за доставки на Украйна към Бахмут е под нарастващ натиск.

Още по темата
Изображения показват, че от началото на януари тази година южната и източната част на Бахмут продължават да са подложени на интензивен артилерийски обстрел.

Почти сигурно украинските сили продължават да се отбраняват срещу руските сили в покрайнините на града, отбелязва британското МО.

Вчера назначените от Русия власти в Донецка област обявиха, че Соледар е под техен контрол. По този начин те повториха свои предишни твърдения относно съдбата на града, известен като солнодобивен център, където се водят ожесточени боеве.

В петък Москва отново заяви, че силите ѝ са установили контрол над Соледар, но впоследствие украинският президент Володимир Зеленски посочи, че сраженията за този и други градове в Източна Украйна продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
10
 
! Отговори
sherlock преди 1 година
"Почти сигурно..."???!!!
53
3
 
10
 
! Отговори
Тодоре, преди 1 година
май паниката те обзема..
52
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 53. Тоя па! Кво НАТО сънуваш бе ***. Твойто НАТО е един гол г.з и нищо повече.
51
36
 
1
 
! Отговори
тодор живков преди 1 година
Ааа, както чета още не ви е станало ясно че ако не тръгнат нещата в Украйна ще влезе НАТО и тогава ще се думка по руска територия и по червения площад .Молете се Украйна да се остиска че по лошо ще стане ,за нищо на света русия няма да бъде допусната на запад от Киев .
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видеото не може ли да се сложи във формат в който всички устройства да могат да го отварят това първо и второ какво пречи видеото да не пречи статиятс да се отваря а също и коментарите. Всеки има право на достъп до информация че и минуси ми слагате. Добре , но статиите с видеа са специално подбрани с висок обществен интерес за да не могат хората да четат и коментират. И до утре да слагаш минус това е истината.
49
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега Зеленият гном пак ще гледа страшно и ще се скара на западните партньори. А после пак ще иска оръжие за да спрел Руснаците да не превземат Европата. И така тоя филм се върти непрекъснато. Накрая укро армията ще се оттегли от Украйна о толкова.
48
3
 
23
 
! Отговори
абе преди 1 година
даже и да влязат вътре в бункера на зеления плъх, той пак ще лъже че се водят битки. на дъртите ци-га-ни вярвай - на укрите недей!
47
1
 
15
 
! Отговори
До Ха-ха-ха преди 1 година
Тр оле, прозрачен си. Нямаш какво да напишеш по темата и въртиш едни и същи квалификации, понеже друго главата ти безплодна не може да роди. Как ви плащат на такива не знам. Вече три години не намериха грамотни изпълнители на поръчките си твоите шефове.
46
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британското разузнаване постоянно използва думата "вероятно". Че така и аз мога.
45
3
 
15
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
До Анонимен Кво стана с конвоя 65км който щеше да превземе Киев? - Чака да пуснат тока в Киев да влезе по светло, бе селски. Други въпроси?
44
2
 
20
 
! Отговори
Вагнер преди 1 година
Благодаря за аплодисментите .
43
1
 
3
 
! Отговори
До до Доминото преди 1 година
Еще не вечер, не торопись
42
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак неграмотни опити да се предизвика интерес, като на съобщително изречение се поставя въпросителен знак. Че те украинските или по-точно - натовските, сили се оттеглиха от Соледар още миналата седмица, когато руските войски завзеха града и това го заявиха дори самите украински медии. Тук нашенци с меки гръбнаци, по-католици от папата, още си задават въпроси за факти, които отдавна са ясни.
41
1
 
16
 
! Отговори
#404 преди 1 година
Как така ?! Невъзможно. Настъпват отрицателно. Доставката на танкове, БМП, ударни БПЛА и друго тежко въоръжение ще доведе до хиляди нови жертви и възможно използване на ТЯО. Русия ще последва демократичният пример на запада. Нагазаки и Хирошима помнят как бяха умиротворени. Демократичните ценности трябва да бъдат поддържани и налагани. Време е, много се забавиха руските диктатори. Найс, а ?!
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те не са украинци те са фанатизирани наемници нацисти и фашисти.
39
6
 
29
 
! Отговори
Баба Радка преди 1 година
Вставай, страна огромная,Вставай на смертный бойС фашистской силой тмною,С проклятою ордой.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видеото под предната статия не ми се отваря и пречи да се отвори статията. Същото се получи и в статията за класифицираната информация.И двете видия не ми се отварят нито статиите нито коментарите. Прави впечатление подбора на статиите с пречещо видеа в случая по долу за интеграцията....
37
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Соледар, шахта 7, украинските войници са се сражавали до последно. Не са се предали в плен и затова всички са избити. На Бахмут има много пленници, включително и чужди наемници.
36
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантиците си късат потниците от яд. Ква хубава новина, но заглавието е грешно. Трябва да е Соледар падна.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
____Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.. wtf