Предупредиха бащата на Джокович, пял с руски фенове на Путин

Сърджан Джокович се снимал с руснаци с фланелки със символа "Z"
26 яну 2023 12:22, Красимир Ангелов
94

Снимка: БГНЕС

Бащата на сръбската звезда в тениса Новак Джокович – Сърджан, се забърка в скандал в Австралия, където в момента се провежда откритото първенство на страната по тенис.

Австралийската федерация по тенис, която е организатор на Australian Open, отправи предупреждение към бащата на сръбския тенисист и семейството му да се въздържат от показване на руския флаг, предава ДПА.

Още по темата
В сряда Джокович се класира за полуфиналите на турнира след победа над Андрей Рубльов с 6:1, 6:2, 6:4. След мача Сърджан Джокович, заедно с руски фенове, са скандирали приятелски руско-сръбски лозунги, а също така са се снимали с привърженици, носещи флагове на страната, включително с образа на президента Владимир Путин и на символа "Z", който се свързва с руската офанзива в Украйна, съобщава БТА.

"Малка група хора издигнаха неподходящи знамена и символи, а освен това заплашваха охраната след мача. Играчите и техните щабове са информирани за правилата на турнира относно показването на знамена и символи, както и да избягват ситуации, които могат да нарушат реда. Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с органите на реда", се казва в изявление на домакините.

Видео в проруски канал в YouTube показва Сърджан Джокович, стоящ до мъж, който държи знамето с лика на Путин и носи тениска с провоенния символ "Z". След това Джокович-старши казва нещо ма мъжа, което във видеото се превежда като "да живеят руснаците".

Тенис Австралия съобщи в сряда, че четирима души са били разпитани от полицията и изгонени от корта заради "неподходящи знамена и символи" и заплахи към охраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
14
 
34
 
! Отговори
Тошето преди 1 година
Абе някой да ми припомни, тези кенгура забраняваха ли щатското знаме когато САЩ трепеха наред в Ирак и Либия?
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австралийската федерация по тенис отправи предупреждение към бащата на сръбския тенисист и семейството му да се въздържат от показване на руския флаг. Това в Австралия било едва ли не престъпление.
7
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи, вече на тенис мач да СЕДИШ ДО НЯКОЙ, който е с НЯКАКВА фанелка, е престъпление... ясно.
6
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократично и свободно изразяване на убежденията, ама друг път. Нищо де, и на гърбоносите в Ню Йорк им се вижда вече краят.
5
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Австралийската федерация по тенис, която е организатор на Australian Open, отправи предупреждение към бащата на сръбския тенисист и семейството му да се въздържат от показване на руския флаг"____________Какъв руски флаг, това на снимките е сръбския флаг, бе неграмотници.
4
9
 
38
 
! Отговори
Войко преди 1 година
Истинска западна демокрация и свобода на словото !!!!
3
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво е предупреден или обвинен. Закон има ли срещу това? Или понеже ги е яд, че Джокович не е вакснат и че ги прави пастет и да си го изкарат някъде?
2
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, сега, радостта е забранена. Единствено на лов парад може.
1
12
 
53
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Западни цености!